kris0181 pisze:Ogólnie myślałem zeby
na razie sie chciałeś orientować, ale pomyśl ile kasy na to bedziesz chciał przeznaczyć, bo to od niej zależy co i jak.
kris0181 pisze:- wykorzystac tą dziure w boczku i wstawic jakąś 16
- zabic jakos ładnie dziure po elipsie i obić pięknie na nowo boczki
- zrobic taszki i tam wstawic tez coś dobrego
nie rozumiem, chyba chcesz iść w ślady poprzedniego właściciela. Ja bym doprowadził boczek do porzadku ( najlepiej to uzywany gdzies dorwac), zrobic lub kupic taszki i jeden głośnik w drzwiach. po co Ci cała kolumna estradowa tam.
kris0181 pisze:glosnik w desce tez wymieniac :?: albo odłączyć?)
głośniki odłącz poprostu niech sobie tam siedza nie wadza ci i tak. Grając z zestawem który sobie zmontujesz bedą ci psuły cały efekt.
kris0181 pisze:do bagaznika skrzynke wlasnej roboty w nią mocny bas i albo piecyk do samej skrzyni albo do skrzyni i przodu
no tylko pamietaj że skrzynia to nie zbic kilka płyt i tyle, najpierw szukasz głośnika potem dobierasz skrzynie do niej (niektóre głośniki nie mogą pracować np w zamknietych). skrzynia musi być odpowiednio dobrana i wyliczona.
viewtopic.php?t=8034&highlight=doc
poczytaj dla uproszczenia :mrgreen:
kris0181 pisze:tył rzeczywiscie zostawie sobie moze na pozniej albo nie bede go ruszal
masz na myśli drzwi czy półkę? drzwi zostaw jak cos tam masz to odłącz i tyle a półka to tak jak pisałem albo albo, jesli zdecydujesz sie na skrzynie to poszukaj sobie całej pólki które nie widziały głośników. Jak chcesz w półce jakieś elipsy to nie inwetsu w skrzynie. Ciśnienie jakie wytworzy skrzynia w bagażniku będzie miała duży wpływ na głośniki w półce, będzie zniekształcała ich dżwiek a nawet może uszkodzić trwale membrany.
kris0181 pisze:ze w półce mam jeszcze seryjne syczki jakies hehe
nie wiem jak w coupe było seryjnie niech sie ktos inny wypowie kto ma coupe, ale wydaje mi się że chyba nie było, a jeśli już tam coś jest to niewydaje mi się dobrym rozwiązaniem, tym bardziej jak masz tam 6x9 czy też bedzie skrzynia basowa...
Porób wiecej fotek ciekawy jestem jak to wszystko wygląda :mrgreen: