Będe wdzięczny za odpowiedz, gdyż mam możliwośc zakupu końcówek wtrysków od AFN w sumie w dobrej cenie i nie wiem włąśnie czy zmiana będzie miała sens i czy coś poprawi..
Dodam iż TDi mam na PIERBURGU juz

wykres robił patałach i ujmował gazu bo mu samochód z rolek wyrywało więc szkoda tylko oglądać :evil: poza tym fura jakiś miesiąc temu poszła w drugie ręce i tylko 216 po niej zostałyRoss pisze:UKI_XX, masz moze wykres Zetora na 216 bez FMIC ktory osiaga 140 km ?
jak nie zwiększysz dawki to różnica będzie niewielka więc możesz mieć wrażenie że mało przybyło, co do spalania to jak będziesz się cieszył że ładnie zamiata i cały czas butował to spalanie może dojść do 10l/100, mi na dawce 1.6mg/R na AFN na początku palił coś koło 6-6.5 ale i noga trochę ciężka była, teraz na dawce 1.8mg/R wyszło mi coć koło 5.75l/100 (oczywiście czasem dopalacz R używany) teraz na chipie to nie wiem ile będzie palił ale powinien coś między 5.5-6 w zależności od stylu jazdyicemerc pisze:a dlaczego trzeba delikatnie zwiększyć dawkę ? ostatnio na forum czytałem ze po załozeniu wtrysków od AFN komus 10/100 palił... :-|
załóż wtryski od AFN,albo 216, i pałuj ile sie da, to i nawet 11/100 ci spaliicemerc pisze:a dlaczego trzeba delikatnie zwiększyć dawkę ? ostatnio na forum czytałem ze po załozeniu wtrysków od AFN komus 10/100 palił... :-|
moglbys rozwinac temat tego dopalacza? bo koles ode mnie ze wsi za 150 zeta zakalda jakies cos, na wylacznik... czyli wlaczam to cos i mam te mniej wiecej 110km, ale jak chce normlanie to wylaczam przyciskiem i spowrotem wracam do serii, cos takiego?UKI_XX pisze:oczywiście czasem dopalacz R używany
a po to chociażby żeby mieć więcej frajdy jak się trafi jakiś koleś w BMW co mu mało silnik z ram nie wyskoczy a poza tym jak przychodzi wyprzedzać TIRa to żeby zrobić to sprawnie a nie modlić się żeby ten z przeciwka zjechał na poboczejunglist pisze:jak jeździ inaczej to po co robic mody :roll: <ok>UKI_XX pisze:jak będzie butował i jeździł z gazem w podłodze a potem w ostatniej chwili dusił hamulec do końca to i spalanie będzie miał wysokie :mrgreen:
ja sobie założyłem takie coś za 2zł (1zł za przewód + 1zł za przełącznik, rezystor 0.00zł) wpisz w google "tuning tdi za 10gr" to dowiesz się co on robi za tyle kasy <ok>Kolczat pisze:moglbys rozwinac temat tego dopalacza? bo koles ode mnie ze wsi za 150 zeta zakalda jakies cos, na wylacznik... czyli wlaczam to cos i mam te mniej wiecej 110km, ale jak chce normlanie to wylaczam przyciskiem i spowrotem wracam do serii, cos takiego?UKI_XX pisze:oczywiście czasem dopalacz R używany
PS: te 110km to orientacja, nie chce sluchac ze nie bede mial na boxie(bo wydaje mi sie ze to jest to)takiej mocy