viewtopic.php?t=14554
na tym temacie udało mi się usunąc przyczynę słabego ładowania. Podsumowanie: nie kupować tanich regulatorów, a nowy nie znaczy dobry. Nawet Bosch za 60 zł (tak było
w moim przypadku)
Nowy temat zakładam z myślą o problemie rozładowywania akumulatora na postoju. Każdemu czerpie troszkę, ale mi za dużo. Na tyle dużo że nowy aku wytrzyma 3 dni niepalony. Wartośc poboru prądu, wg Czarka i nie tylko, nie powinna przekraczac 0,025A i z tym sie zgadzam. U mnie niestety wartość ta wynosi 0,230 A

Pobór juz zlokalizowałem, metodą pomiaru poboru i jednoczesnego wyciągania bezpieczników. Źródła to: bezpiecznik nr 4 (radio) oraz nr 19 (zamek centralny/pompka).
Prośba do Was, jak usunąć niechciany pobór.
Radio - podłączyć pod stacyjkę i zrezygnować ze słuchania bez kluczyka (zapłonu)
Centralny - ? nie wiem co w trawie piszczy, działa prawidłowo. Co może być tutaj przyczyną. Jaki rzeczy tutaj sprawdzić i na co zwrócić uwagę?
Co mi się przypomniało, kiedyś zamki mi sie zamykały jak puściłem pedał hamulca lub wyłączyłem wsteczny. Problem tkwił w wiązce w bagażniku. Jeden kabelek był urwany
no to go połączyłem i o problemie zapomniałem. Czy mogę łączyć w sobie te dwie sytuacje? Odizolować wiązkę i sprawdzić dokładnie jeszcze raz czy oby na pewno wszystko jest tam ok?