[b3, b4] Niesymetrycznie ułożone koła w nadkolach.
Tak wygląda wąs po wymianie elementów zawiechy, zamiast być okrągły jest rozklepany:
Co do sanek też nie wydaje mi się prawdopodobne, żeby je mechanik był w stanie przestawić młotkiem, ale zawsze lepiej zapytać kogoś doświadczonego na forum.
Duża jest szansa, że coś nie tak z kolumną/amorem. Myślę też nad sprawdzeniem połączenia zwrotnica-kolumna. Zakresu regulacji tam nie ma, ale może w tym miejscu koło się położyło w stosunku do drugiego. Na geometrii łapał kąty i musiał wjechać sworzniem głębiej w wahacz. Mega dzwony są widoczne pod maską czy na kanale, ten wariant odpada. Zwłaszcza, że auto przez rok jeździło wzorowo, do czasu wymiany zawiasu/geometrii.
Muszę zorganizować kanał i pomierzyć 'po chłopsku' co się da.
Co do sanek też nie wydaje mi się prawdopodobne, żeby je mechanik był w stanie przestawić młotkiem, ale zawsze lepiej zapytać kogoś doświadczonego na forum.
Duża jest szansa, że coś nie tak z kolumną/amorem. Myślę też nad sprawdzeniem połączenia zwrotnica-kolumna. Zakresu regulacji tam nie ma, ale może w tym miejscu koło się położyło w stosunku do drugiego. Na geometrii łapał kąty i musiał wjechać sworzniem głębiej w wahacz. Mega dzwony są widoczne pod maską czy na kanale, ten wariant odpada. Zwłaszcza, że auto przez rok jeździło wzorowo, do czasu wymiany zawiasu/geometrii.
Muszę zorganizować kanał i pomierzyć 'po chłopsku' co się da.
Jeżeli to chciałeś mój przykład to proszę bardzo o zdjęciehudy pisze:Co to za mechanik który nie ma ściągacza? wystarczy najprostszy w kształcie wideł. wiadomo niszczy osłonę ale samą osłonę można dokupić i wymienić i wtedy koszt waha się w granicach kilku PLN. Łukasz jak możesz to pokaż zdjęcia jak stoją te twoje koła bo jestem bardzo ciekaw tej krzywizny..
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
U mnie nie ma wielkiej różnicy bo ok 3mm. Między kołem a nadkolem z przodu 5cm a miedzy kołem a zderzakiem 5,3cm. W obu kołach to samo. ale u ciebie naprawdę dziwnie to wygląda. Jutro z ciekawości zerknę u kumpla w avancie jak jest u niego.
A pod obciążeniem nadal tak stoją krzywo czy się prostują?
[ Dodano: 2015-03-02, 21:20 ]
Diablos17, za dużo Łukaszów na forum albo przynajmniej w tym temacie <ok>
A pod obciążeniem nadal tak stoją krzywo czy się prostują?
[ Dodano: 2015-03-02, 21:20 ]
Diablos17, za dużo Łukaszów na forum albo przynajmniej w tym temacie <ok>
U Ciebie jest inny problem niż u mnie. U mnie koła tylne siedzią równo miedzy nadkolem a zderzakiem. Problem z panhardem powoduje, że po obniżeniu drążek poprzeczny wypycha lewe koło. U mnie wychodzi na zewnątrz o ok 2mm, a prawe się chowa do wewnątrz analogincze o tyle samo.Diablos17 pisze:Jeżeli to chciałeś mój przykład to proszę bardzo o zdjęciehudy pisze:Co to za mechanik który nie ma ściągacza? wystarczy najprostszy w kształcie wideł. wiadomo niszczy osłonę ale samą osłonę można dokupić i wymienić i wtedy koszt waha się w granicach kilku PLN. Łukasz jak możesz to pokaż zdjęcia jak stoją te twoje koła bo jestem bardzo ciekaw tej krzywizny..
[url=http://images69.fotosik.pl/666/2f5ef32c46e360a7m.jpg]Obrazek[/URL]
Łukasz, z zewnątrz nic nie widać. Żadnej krzywizny, pochylenia, bo kąty przednich kół poustawiane.
Ostatnio zmieniony 02 mar 2015, 23:05 przez dyras, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
W drążek mam wspawaną śrubę rzymską rurową/tulejową. Można wyregulować sobie położenie kół.
Co do mojego problemu z geometrią okazało się tak jak wspominał:
Co do mojego problemu z geometrią okazało się tak jak wspominał:
że koła trzymały kąty po regulacji sworzni w wahaczu, a same kolumny były pod innymi kątami.hubertm pisze:Witam,
A może przyczyna nie leży w sankach tylko w krzywym Mcphersonie i stąd niecentralne koła? Zmierz poziomicą czy obydwa Mcphersony są pod tym samym kątem.
Pozdrawiam.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub