z tego wlasnie powodu zakupilem z olkusza, porownaj sobie ceny tu i tu, polecamarwam pisze:Popej, a możesz dać namiar na te produkty? mam dość powtarzających się awarii tulejek w audi, w C4 nie ma tego problemu, w golfie skutecznie się go likwiduje poprzez zastosowanie tulejek z TT a tutaj co parę miesięcy powtórka, mam tego dość
[ 80 B4 all] poliuretan
tu myslimy tak samo, bo mnie zawsze zniechecaly elementy mieszane - gumowo - metalowe, zgodze ze do "codziennej" jazdy tak ale nie jak sie cos tam dlubie i zmienia (czyt. mocy przybywa)arwam pisze:_Dave, a jakieś bardzo twarde wersje tuleji w sanki są? w wachacze chciałbym tworzywo o parametrach zbliżonych do gumy normalnie stosowanej w zawieszeniach z tym żeby tulejki były pełnie a nie tak wykonywane jak w przypadku ori
wiec tak, w olkuszu maja trzy kolory adekwatne do twardosci, ja bralem zestaw na sanki za jakies 180zl, kolor zolty, powiedziano mi ze to ma twardosc taka jaka producent zaleca, pozatym w linku wczesniej widac ze poli z olkusza ma duzo wiekrzy kolnierz (wg mnie duzy pozytyw),
na mrginesie powiem wam ze montaz jest prostrzy niz to co sie kumuje markowych firm, 2 ori tulejki stracily zycie na prasie, a do poliuretanu jest silikon dodany zeby lepiej "wchodzilo" i jesli sie nie zrobi "zadry" idzie jak po masle
@arwamm: ja tez bralem poli ALE tak zeby komfortu nie stracic, (Francis @ kato ma moj nr tel jak cos )
nie zgodze sie nie trzeba mlotka, do poli ktory kupilem dolaczono podkladke dosc duza, sprawne rece, grzechotka na klucz 19, dluga sruba i sie kreci, nei trzeba pracy, mlotkow, tulejka sama wchodzi i jest kontrola nad tym JAK wchodziPopej pisze:Jest klasyfikacja twardości, możesz sobie wybrać pełne Poli zawsze są! na tym polega ich budowa i aplikacja odbywa się bez prasy <ok> wystraczy czujnik (młotek)
-
- Forum Audi 80
Witam
Panowie jako świerzak w klubie proszę o wyrozumiałość
Czy ktoś z was kupował poliuretan z olkusza do quattro z wahaczem tylnym żeliwnym i przednim blaszanym?? Jak wygląda "spasowanie" zestawu w samochód ??
Próba uzyskania kompetentnej informacji od producenta graniczy z cudem :roll:
Z góry dziękuję za odpowiedź Szanownego Gremium
Panowie jako świerzak w klubie proszę o wyrozumiałość
Czy ktoś z was kupował poliuretan z olkusza do quattro z wahaczem tylnym żeliwnym i przednim blaszanym?? Jak wygląda "spasowanie" zestawu w samochód ??
Próba uzyskania kompetentnej informacji od producenta graniczy z cudem :roll:
Z góry dziękuję za odpowiedź Szanownego Gremium
Dołączę się do pytania które lepiej zamówić:
http://www.modernparts.pl/pl/p/TULEJA-W ... YLNEGO/316
http://poliuretany.olkusz.pl/pl/audi-80 ... t.html#op1
czy jeszcze jakieś inne polecacie??? ODrazu dodam ze interesują mnie wahacze i sanki.
Pozdrawaim
http://www.modernparts.pl/pl/p/TULEJA-W ... YLNEGO/316
http://poliuretany.olkusz.pl/pl/audi-80 ... t.html#op1
czy jeszcze jakieś inne polecacie??? ODrazu dodam ze interesują mnie wahacze i sanki.
Pozdrawaim
Ostatnio zmieniony 28 paź 2014, 16:25 przez gizmak, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,emanuel33 pisze:Odgrzewam kotleta. Wypowie się ktoś odnośnie poliuretanów z olkusza itd? Jak ich jakość teraz i ile wytrzymały? Pewnie nie 1 osoba będzie wdzięczna za odpowiedz.
Mam żółte od ponad roku i póki co jest nadal bardzo dobrze..,ale
poprzednio Lemfordery też wytrzymywały 2 lata,-a kosztują
25% ceny poliuretanów..,-więc zobaczymy co i jak za minimum rok.
Pozdrawiam
lemforder po roku czasu, ja dosc duzo jezdze:
nowe:
sory za jakosc, ten poliuretan z olkusza zajebiscie sie montuje w sankach, wahacz to juz wieksze wyzwanie, na sankach mam juz w cholere czasu i nic sie z tym nie dzieje
kupowac i montowac.
nowe:
sory za jakosc, ten poliuretan z olkusza zajebiscie sie montuje w sankach, wahacz to juz wieksze wyzwanie, na sankach mam juz w cholere czasu i nic sie z tym nie dzieje
kupowac i montowac.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2015, 03:44 przez _Dave, łącznie zmieniany 2 razy.