[b4 abt ] sworzeń wachacza przedniego, wymiana
[b4 abt ] sworzeń wachacza przedniego, wymiana
Witam!
wczoraj podczas sniegowych slizgów na nieszczescie rozwaliłem felge i przy wimianie koła postanowiłem sprawdzic co mi stuka w prawym kole, doszedłem do sworznia, który miał dosc duzy luz i postanowiłem go wymieniec, zagladnołem na Allegro i mam problem bo w sprzedazy sa dwa rodzaje sworzni do 80tek jedna jest na dwie pionowe śruby i sworzen ma 17mm a drug jest na 3 sruby i ma 19mm, patrzac po rocznikach chyba zdecyduje sie na ten http://allegro.pl/item521906798_audi_80 ... niego.html ale najpierw prosiłbym o pomoc i utwierdzenie mnie w przekonianiu, badz wyprowadzenie z błedu, z góry dziekuje oraz pozdrawiam ;] ..dodam ze moja niunia jest z pazdziernika 1994r.
Mongolski.
wczoraj podczas sniegowych slizgów na nieszczescie rozwaliłem felge i przy wimianie koła postanowiłem sprawdzic co mi stuka w prawym kole, doszedłem do sworznia, który miał dosc duzy luz i postanowiłem go wymieniec, zagladnołem na Allegro i mam problem bo w sprzedazy sa dwa rodzaje sworzni do 80tek jedna jest na dwie pionowe śruby i sworzen ma 17mm a drug jest na 3 sruby i ma 19mm, patrzac po rocznikach chyba zdecyduje sie na ten http://allegro.pl/item521906798_audi_80 ... niego.html ale najpierw prosiłbym o pomoc i utwierdzenie mnie w przekonianiu, badz wyprowadzenie z błedu, z góry dziekuje oraz pozdrawiam ;] ..dodam ze moja niunia jest z pazdziernika 1994r.
Mongolski.
-
- Forum Audi 80
rowniez nie polecam febi,koncowki drazkow kierowniczych po wymianie wytrzymaly 4tysFurti pisze:Z moich doświadczeń z zawieszeniem nie polecił bym Febi...Sypie się tak samo szybko jak inne badziewia z allegro.Wiele ori części do 80 robiło Boge i na to bym postawił:)Rozsądnym rozwiązaniem są tez części Lemfordera(Jakość=Cena).Jak wymieniasz to wymień po obu stronach:)
Geometria jest to kilka rzeczy składających się na prawidłowe ustawienie kół. Zbieżność, to tylko jeden z jej parametrów. Pozostałe wartości to: kąt pochylenia kół, kąt pochylenia sworznia zwrotnicy, kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy - mówiąc w skrócie decydują one o prawidłowym ustawieniu koła względem podłoża, ułatwiają skręcanie kołami, powracanie układu kierowniczego po zakrętach do położenia wyjściowego.Audi 80 b4 pisze:geometria to jest pochylenie koła a zbierzność to to zeby koło były idealnie równo względem siebie tak? czy geometria i zbierzność to jedno i to samo?