[all b3/b4]deska rodzdzielcza pod airbag
Niki20 pisze:Ten plastik chyba jest za długi i trzeba go skrócić... Zobaczycie w trakcie... To jest głupota i nie ma się czym przejmować.
Bo piszesz o jakimś przerabianiu... ja tu myślałem... Kurde pewnie kable trzeba ciąć.... Oj Niki Niki... Miałeś jakieś mocowania pod AiRBAG ?
Jak ktoś ma fotki z montażu to niech wrzuci :mrgreen:
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
:oops:MIODEK pisze:Bo piszesz o jakimś przerabianiu... ja tu myślałem... Kurde pewnie kable trzeba ciąć.... Oj Niki Niki...
hmm AIRBAG'a przykręca się jedną szpilką do deski... Cała poduszka wchodzi w taką srebrną osłonę która nie wiem jaką rolę spełniaMIODEK pisze:Miałeś jakieś mocowania pod AiRBAG ?
Panowie a czy wiecie na jakiej zasadzie montowana jest ta zaślepka airbagu ? Ją się nakłada na stelaż po starej poduszce czy trzeba ją jakoś kleić do deski..?
I jeszcze jedno..
czy ma ktoś może u siebie nową dechę w połączeniu ze starymi boczkami. Nie mogę nigdzie znaleźć poliftowych boczków od coupe i chcialbym zobaczyć jak to wygląda właśnie w takim połączeniu.
I jeszcze jedno..
czy ma ktoś może u siebie nową dechę w połączeniu ze starymi boczkami. Nie mogę nigdzie znaleźć poliftowych boczków od coupe i chcialbym zobaczyć jak to wygląda właśnie w takim połączeniu.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
są jakieś zaślepki airbag w ogóle dla pasażera?
Na kierownicy to wiem że są ale na desce to jeszcze nie widziałem.
Wsadzaj normalnego Airbaga. Po prostu go nie podłączysz nigdzie.
Przynajmniej będzie elegancko wyglądał.
Ja tak z kierownicą sobie zrobiłem bo zaślepki są lichowe i brzydkie na kierownice z zaślepkami.
Na kierownicy to wiem że są ale na desce to jeszcze nie widziałem.
Wsadzaj normalnego Airbaga. Po prostu go nie podłączysz nigdzie.
Przynajmniej będzie elegancko wyglądał.
Ja tak z kierownicą sobie zrobiłem bo zaślepki są lichowe i brzydkie na kierownice z zaślepkami.
Witam. Podepnę się pod temat bo właśnie zmieniam deskę w mojej B4 ze starej na tą poliftową z poduszką powietrzną dla pasażera i klimą. Cały problem jest w tym, że stelaż na poduszkę jest przykręcany śrubami bezpośrednio do blachy podszybia.Nie są to oczywiście blachowkręty, tylko śruby które wkręcają się we wprasowane w tą blachę nakrętki z podkładkami.Po prostu trzeba wywiercić te otwory co może być trochę kłopotliwe( szczególnie bezpośrednio pod szybą).Trzeba też wywiercić 4 otwory z prawej strony na mocowanie uchwytu nowszego schowka od spodu podszybia.Jeśli chodzi o pułkę od strony kierowcy, to też trzeba mocować dodatkowy uchwyt.To jeszcze przede mną,więc jak pokonam ten problem to postaram się go Wam opisać.Co do zaślepek samej poduszki to nie wiem.Jeśli takowej nie znajdę, to chyba zdecyduję się założyć ori poduszkę i ją normalnie podłączyć. Mnie czeka jeszcze min. przekładka klimy ( a więc wiercenie dziury w ścianie grodziowej). Prace w toku. Pozdrawiam.