[80 B4] Filtr Kabinowy
tylko ze w samochodach z klimatyzacja nie powinno sie tych filtrow usuwac :roll: jak sama nazwa wskazuje sa przeciwpyłkowe. i nie az tak drogie. ja zapłaciłem chyba 35 zł za ten z aktywnym weglem, i teraz w srodku swierzutko, czysciutko, na II biegu w aucie wichura, a w czasie deczszu nic nie ma prawa parowac
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
radze nie robić takich operacji gdyż można zasyfić nagrzewnicę i po jakimś czasie nic nie będzie dmuchać.dobrym rozwiązaniem jest założenie pończochy lub kupno innego filtra i lekki docięcie...Niki20 pisze:bodi, sprawdź sobie na podszybiu czy go masz Mnie ostatnio wkurzył ten filtr więc go wywaliłem i teraz fajnie mocno dmucha...
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
jeżeli się ją ma...Lucazzz pisze:tylko ze w samochodach z klimatyzacja nie powinno sie tych filtrow usuwac :roll:
jakoś żadnych chmur śmieci nie zauważyłem...mario2560 pisze:Bardzo "mądre" posunięcie, teraz bez filtra ten cały syf co na nim zostawał wlatuje sobie do auta
hudy, mój ojciec jeździ już kope lat bez filtra i nic się nie dzieje...
dokładnie. u mnie w b4 jest klima, a filtra kabinowego nie ma. nie ma nawet podstawki na ten filtr.Niki20 pisze:Lucazzz napisał/a:
tylko ze w samochodach z klimatyzacja nie powinno sie tych filtrow usuwac :roll:
jeżeli się ją ma...
ja u siebie jak wymieniałem nagrzewnicę, to przy okazji czyściłem również kanały wentylacyjne oraz parownik. ku mojemu zdziwieniu parownik był w zasadzie czysty. jedyne co, to tylko niewielka ilość małych kawałków liści od strony wentylatora - dosłownie znikoma ilość. Natomiast za parownikiem kanały były zupełnie czyste.Niki20 pisze: mario2560 napisał/a:
Bardzo "mądre" posunięcie, teraz bez filtra ten cały syf co na nim zostawał wlatuje sobie do auta
jakoś żadnych chmur śmieci nie zauważyłem...
hudy, mój ojciec jeździ już kope lat bez filtra i nic się nie dzieje...
Temat został chyba wyczerpany więc zamykam.