[80 B4] Filtr Kabinowy
Siemka.
Już się o tym filtrze naczytałem, ale dla pewności zapytam. Mam b4 z 92r i powinienem mieć filtr w ramce. Ramki nie mam (filtra z resztą też) i muszę sobie ją kupić, ale oprócz niej muszę coś do mocowania tej ramki też kupić? Aha i gdzie najlepiej po taką ramkę w Wawie się udać, może ktoś mi podpowiedzieć, bo nie jestem ze stolicy i nie wiem nawet gdzie i jakie aso są... Wiem że google są od tego ale może są przyjemniejsze, albo mniej przyjemne aso A filtry gdzie w stolicy kupowaliście? Ja wchodzę w internetowy katalog intercarsu i k1003 kosztuję 64zł co po zniżce jaką tam moge uzyzkać daję 48zł...
Sorki że powielam temat ale wolę się upewnić i dlatego pytam...
Już się o tym filtrze naczytałem, ale dla pewności zapytam. Mam b4 z 92r i powinienem mieć filtr w ramce. Ramki nie mam (filtra z resztą też) i muszę sobie ją kupić, ale oprócz niej muszę coś do mocowania tej ramki też kupić? Aha i gdzie najlepiej po taką ramkę w Wawie się udać, może ktoś mi podpowiedzieć, bo nie jestem ze stolicy i nie wiem nawet gdzie i jakie aso są... Wiem że google są od tego ale może są przyjemniejsze, albo mniej przyjemne aso A filtry gdzie w stolicy kupowaliście? Ja wchodzę w internetowy katalog intercarsu i k1003 kosztuję 64zł co po zniżce jaką tam moge uzyzkać daję 48zł...
Sorki że powielam temat ale wolę się upewnić i dlatego pytam...
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
LukeX, ramkę to najlepiej na szrocie poszukaj bo w ASO troszkę zawołają... Do mocowania ramki nic nie trzeba, ja ją na sylikonie położyłem :->
no name, spróbuj ją założyć może to coś da, ale ja się obawiam że to nagrzewnica :-x A szyby masz czasem tłuste?? Tak, że nie można ich wytrzeć??
No ja także mam '92 i taką kasę też musiałem dać, ale cóż Filtr to w motoryzacyjnym na pewno dostaniesz.LukeX pisze:64zł co po zniżce jaką tam moge uzyzkać daję 48zł...
no name, spróbuj ją założyć może to coś da, ale ja się obawiam że to nagrzewnica :-x A szyby masz czasem tłuste?? Tak, że nie można ich wytrzeć??
- grzesiek.sz
- Forum Audi 80
Rameczka 8A0 819 441 A kupiona pod filtr bez ramki koszt 54.36 u Gajosa w Sopocie
pytałem tez w Plichcie na morskiej w Gdyni ale mieli po 58 i na pare dni później
teraz filtr i zakładamy
[ Dodano: 2009-08-12, 11:09 ]
Rameczka założone filtr też od razu czuć że inne powietrze i że mocniej wieje niż wcześniej (bo miałem założoną szmatkę żeby syf do środka nie leciał co ograniczało nawiew)
przy okazji sprawdziłem u ojca w B4 ABK z 1991 siedzi filtr K1003 z ramką i jest sporo mniejszy poza tym droższy
Polecam 8A0 819 441 A + K1004 najlepszy wybór
pytałem tez w Plichcie na morskiej w Gdyni ale mieli po 58 i na pare dni później
teraz filtr i zakładamy
[ Dodano: 2009-08-12, 11:09 ]
Rameczka założone filtr też od razu czuć że inne powietrze i że mocniej wieje niż wcześniej (bo miałem założoną szmatkę żeby syf do środka nie leciał co ograniczało nawiew)
przy okazji sprawdziłem u ojca w B4 ABK z 1991 siedzi filtr K1003 z ramką i jest sporo mniejszy poza tym droższy
Polecam 8A0 819 441 A + K1004 najlepszy wybór
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Oczywiście że można. Mocowanie ramek jest identyczne w obu przypadkach, wystarczy odkręcić starą a w jej miejsce przymocować nową. Koszt ramki nowego typu w ASO wynosi około 40 zł, czasami na Allegro można spotkać droższą używkę więc trzeba uważać.jozek_d pisze:Czy można jakoś u mnie zamocować ramkę pod K1004 ?
- marcin6666n
- Forum Audi 80
tomi022 pisze:taką??? [url=http://images22.fotosik.pl/95/790e480ccfa14ba2.jpg]Obrazek[/URL]Oofol pisze:Nie ma bo fabryka zaoszczędziła ale możesz go założyć! Ja też tak miałem! Taką kratkę plastikową. Filtr kosztuje jednak 60zł
bo ja mam takie coś...a mnie już wnerwia wycieranie deski co 2 dni...
JA mam też taki cuś i po kupnie jak włączyłem wiatrak na 3 bieg to miałem jesień w środku.
Wyczyściłem wszystko z liści i owinąłem tą kratke otuliną i przewiązałem sznurkiem.
Co jakiś czas jak się zabrudzi wycinam kolejny kawałek i po sprawie.
A koszt takiego filtra to jakieś grosze.
Zawsze można dać podwójną otulinę lub wykorzystać jakiś inny materiał.
Powodzenia.