pytanie jak w temacie jak zdjąc kierownicę z poduszką w audi b4?
przybieram sie własnie do wymiany nagrzewnicy, mam opis czynności aby wszystko zdemontować. dotyczy on jednak modelu bez poduszki, zgodnie z opisem należy ściągnąć część kierownicy w której jest klakson, zastanawiam się co z poduszką jak ją odłączyć i czy po podłączeniu z powrotem będzie działać?
z góry dziekuje za wskazówki
pozdrawiam
[b4] jak zdjąc kierownicę z poduszką
-
- Forum Audi 80
[b4] jak zdjąc kierownicę z poduszką
Ostatnio zmieniony 09 paź 2007, 09:25 przez rolandasas, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Przed samym demontażem poduszki odłącz na kilka minut akumulator i niestety poduszkę musisz odpiąć od elektryki. Nic nie powinno sie stać działać będzie napewno ale czasami może trzeba będzie podjechać na VAG celem wykasowania usterki. W A4 u brata po wyjęciu poduszek na odłączonym aku wszystko działało po złożeniu jak należy. Powodzenia przy wymianie nagrzenicy.
Małe pytanko w sprawie ściągnięcia kiery
Siemanko, odgrzewam kotleta. Mam mały problemik, niedawno wymieniałem u siebie nagrzewnicę i jak już wszystko poskładałem zorientowałem się, że założyłem krzywo kierownicę (mam z poduchą). Tylko, że jak ją zakładałem za mocno dokręciłem śruby, te z tyłu kierownicy co trzymają poduchę i teraz przy odkręcaniu ukręciłem jednego torxa (dodam że Yato) a drugim jak chciałem odkręcić to mi się wyjechały śruby w środku i teraz nie wiem co z tym fantem zrobić. Czy jest jakiś sposób aby ściągnąć tą kierownicę? Bo głupio jeździć z kierownicą przesuniętą o ćwierć obrotu . Myślałem żeby to podważyć jakimś łomem, ale nie wiem czy poduchy nie wywali. Z góry dzięki za odpowiedzi.