[B4 AVANT 93] jak zdjąć tapicerkę drzwi
[B4 AVANT 93] jak zdjąć tapicerkę drzwi
cześć chopy! pomocy . urwała się mi linka otwierania drzwi rocznik 93 z elektryką na drzwiach. odkręciłem wszystkie wkręty a tao\picerka ani rusz. jak to zdjąć.dzięki
Ostatnio zmieniony 29 mar 2008, 23:29 przez Woyto, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie wiem jak z elektryką ja mam manuala ale musisz odkręcić dwa wkręty jeden przy przednim słupku drugi na ońcu drzwi i rączkę tą co ciągniesz jak zamykasz drzwi jak ją rozkręcisz to tam masz jeszcze 4 wkręty odkręcasz łapiesz solidnie i ciągniesz całą tapicerke do góry tylko uważaj żebyś nic nie pourywał przy okazji
A w klubie są też kobitki <lol>
I popraw temat
A w klubie są też kobitki <lol>
I popraw temat
Nie pod klamką tylko pod rączką ja tak na to mówieWoyto pisze:ok. dzięki.ale to że pod klamką są 4 wkrety to nie widziałem. sprubuje w poniedziałek.aaa,,, już coś i tak urwałem
[ Dodano: 2008-03-29, 22:25 ]
a o co chodzi że-" popraw temat" :roll:
[ Dodano: 2008-03-29, 22:27 ]
kobitki to PIĘKNA rzeczywistość.
Ja w manualu mam 3 wkręty od spodu w tej rączce tak śmisznie po skosie musisz się schylić i zobaczysz albo położyć na siedzeniu i jak odkręce te 3 wkręty i zdejme tą dolną część tej "rączki" to tam mam 4 wkręty
-
- Forum Audi 80
Temat poprawiony można pisać
Z góry sorki za jakość zdjęć, ale mój aparat pozostawia wiele do życzenia niestety
Po pierwsze zaopatrzyć się w :mrgreen:
Następnie jak już mamy najważniejsze to działamy dalej wszystko co będzie potrzebne to śrubokręt krzyżakowy i płaski
Bierzemy się za robotę i po koleji
1) Odkręcamy śrubę trzymającą tapicerkę z tyłu drzwi
2) Jak wyżej tylko z przodu drzwi
3) Odkręcamy jednak 2 nie 3 wkręty które trzymają naszą "rączkę" w kupie
Ten kawałek ciągniemy przednią jego częścią do dołu gdyż z tyłu jest taki cycek żeby ten plastik nam nie latał i ładnie pasował :mrgreen:
4) Odkręcamy 4 wkręty trzymające "rączkę" do drzwi
Masz elektryke więc OSTROŻNIE żeby czegoś nie urwać bo po co :?:
Sterowanie manualnymi lusterkami zdejmuje się w ten sposób, że pokrętła od tego sterowania wyciąga się do góry a całe "serce" tego sterowania poprostu wypycha się na dół z tej rączki co ją właśnie wykręciliśmy
5) Tak jak mój ziomek pisał ( dla niego ) odkręcamy klamke (nie patrz na to że masz urwana linkę - dlaczego :?: o tym później) klamka trzyma się na jednej śrubce
:idea: Wcale nie musiała Ci się urwać linka mogła schlać się klamka np urwał się ten kawałek co wchodzi w niego linka albo poprostu linka z tamtąd wypadła :idea:
Klamkę jak już odkręcimy trzeba popchnąc w stronę przodu samochodu a później ją złapać i pociągnąć do środka
Jak już to wszystko poodkręcamy łapiemy tapicerke i ciągniemy do góry (nie na boki ani do siebie pionowo do góry aby nie pourywać plastikowych zaczepów)
Powtarzam jeszcze raz ja nie mam elektryki więc u Ciebie może być inaczej i radze ostrożnie jak jest elektryka najlepiej aku odepnij jak to będziesz robił
Mam nadzieje że choć troche pomogłem <ok>
Jak co to wal na gg na niewidocznym jestem przeważnie a jak mnie nie będzie to odpisze jak będe :mrgreen:
Powodzenia
Z góry sorki za jakość zdjęć, ale mój aparat pozostawia wiele do życzenia niestety
Po pierwsze zaopatrzyć się w :mrgreen:
Następnie jak już mamy najważniejsze to działamy dalej wszystko co będzie potrzebne to śrubokręt krzyżakowy i płaski
Bierzemy się za robotę i po koleji
1) Odkręcamy śrubę trzymającą tapicerkę z tyłu drzwi
2) Jak wyżej tylko z przodu drzwi
3) Odkręcamy jednak 2 nie 3 wkręty które trzymają naszą "rączkę" w kupie
Ten kawałek ciągniemy przednią jego częścią do dołu gdyż z tyłu jest taki cycek żeby ten plastik nam nie latał i ładnie pasował :mrgreen:
4) Odkręcamy 4 wkręty trzymające "rączkę" do drzwi
Masz elektryke więc OSTROŻNIE żeby czegoś nie urwać bo po co :?:
Sterowanie manualnymi lusterkami zdejmuje się w ten sposób, że pokrętła od tego sterowania wyciąga się do góry a całe "serce" tego sterowania poprostu wypycha się na dół z tej rączki co ją właśnie wykręciliśmy
5) Tak jak mój ziomek pisał ( dla niego ) odkręcamy klamke (nie patrz na to że masz urwana linkę - dlaczego :?: o tym później) klamka trzyma się na jednej śrubce
:idea: Wcale nie musiała Ci się urwać linka mogła schlać się klamka np urwał się ten kawałek co wchodzi w niego linka albo poprostu linka z tamtąd wypadła :idea:
Klamkę jak już odkręcimy trzeba popchnąc w stronę przodu samochodu a później ją złapać i pociągnąć do środka
Jak już to wszystko poodkręcamy łapiemy tapicerke i ciągniemy do góry (nie na boki ani do siebie pionowo do góry aby nie pourywać plastikowych zaczepów)
Powtarzam jeszcze raz ja nie mam elektryki więc u Ciebie może być inaczej i radze ostrożnie jak jest elektryka najlepiej aku odepnij jak to będziesz robił
Mam nadzieje że choć troche pomogłem <ok>
Jak co to wal na gg na niewidocznym jestem przeważnie a jak mnie nie będzie to odpisze jak będe :mrgreen:
Powodzenia
No świetnie Kaczaza. patrzyłem-urwana linka 5mm przed pancerzem. dzięki za fotki.biore się do roboty.
[ Dodano: 2008-03-31, 09:56 ]
wszystko by było tylko mam inne mocowanie elektryki na panelu drzwi niż pokazany na zdjęciu. mam ten długi parapet i inaczej się go demontuje.ale jak znajde rozwiązanie to dam znać.dzięki
[ Dodano: 2008-03-31, 09:56 ]
wszystko by było tylko mam inne mocowanie elektryki na panelu drzwi niż pokazany na zdjęciu. mam ten długi parapet i inaczej się go demontuje.ale jak znajde rozwiązanie to dam znać.dzięki
No i mnie spotkała słabość linki....już od jakiegoś czasu drzwi sie otwierały od środka prawie przy wyprostowanej pod kątem prostym klamce i wczoraj coś strzeliło i już sie nie otwiera wogule :evil: .W pierwszej kolejności odkręciłem klamke i linka jest cała zaczepiona tak jak powinna jak ciagne to linka sie przesuwa w pancerzu,więc strzeliło chyba na drugim końcu.
Tym sposobem nadszedł czas na oklejenie boczków alcantarą,pytanie który kolor będzie lepszy,czarny czy taki jaśniejszy bronz?? tym jaśniejszym mam zrobione już słupki i wyklejony tunel ale nie wiem czy na boczkach będzie to dobrze wyglądało.
Tym sposobem nadszedł czas na oklejenie boczków alcantarą,pytanie który kolor będzie lepszy,czarny czy taki jaśniejszy bronz?? tym jaśniejszym mam zrobione już słupki i wyklejony tunel ale nie wiem czy na boczkach będzie to dobrze wyglądało.
Nie będe zakładał nowego tematu,rozebrałem boczek z racji tego ze nie pierwszy raz to zajeło to chwile moment linka urwała sie faktycznie przy zamku z racji tego że ciężko było wydobyć haczyk odkręciłem sobie zamek i wtedy haczyk wypadł,zamknąłem drzwi poszedłem oklejać boczek,wszystko ładnie dociełem przymierzyłem i zostawiłem reszte na jutro.Podchodze do auta i zonk juz otworzyć niemoge nawet od zewnątrz :evil: teraz na szybko,odkopywać tamten temat czy zna ktoś recepte co mogło spaść (bo tak przypuszczam) otworzyć pewnie sie da starą linką bo z jednej strony mam haczyk i chyba niebedzie problemu żeby go zaczepic i przez kombinerki ciągnąć otworzyć ale co dalej??
Centralny nie otwiera drzwi,klamka ma taki pusty skok jakby nic po drodze nie było.
EDIT:Usterka usunięta przy wyciąganiu zamka z drzwi(co wogule niejest potrzebne przy wyciąganiu haczyka od linki) spadł plastik od klamki.Wygląda to mniej więcej tak że plastik wchodzi w takie oczko przy zamku i gdy ciągniemy klamką w dół to otwiera drzwi.Więc jeśli ktoś kiedykolwiek bedzie odkręcał zamek od drzwi to radze sie upewnic czy on siedzi na swoim miejscu bo po założeniu boczka i trzaśnieciu drzwiami może być lipa....
EDIT:Usterka usunięta przy wyciąganiu zamka z drzwi(co wogule niejest potrzebne przy wyciąganiu haczyka od linki) spadł plastik od klamki.Wygląda to mniej więcej tak że plastik wchodzi w takie oczko przy zamku i gdy ciągniemy klamką w dół to otwiera drzwi.Więc jeśli ktoś kiedykolwiek bedzie odkręcał zamek od drzwi to radze sie upewnic czy on siedzi na swoim miejscu bo po założeniu boczka i trzaśnieciu drzwiami może być lipa....