Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[B4 ABK] KRZYWA DESKA I KIEROWNICZA

ODPOWIEDZ
AIRFIX

[B4 ABK] KRZYWA DESKA I KIEROWNICZA

Post autor: AIRFIX » 10 mar 2011, 17:13

Witam, Panowie przesyłam zdjęcie by łatwiej wytłumaczyć. Kierownica, jej lewa strona jest o ok 1cm jak by przesunięta w str. szyby (rys1), prawa jej strona symetrycznie w str. kierowcy. Z kolei siedząc i patrząc przed siebie prawa strona również schodzi w dół (rys2). czy ktoś ma jakiś pomysł czy da się z tym coś zrobić, może pod deską trzeba jakieś śruby dokręcić a może nic z tym nie zrobię i tak musi zostać, jak ktoś wie jak to naprawić to proszę pisać.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 20:18 przez AIRFIX, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tomek1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek1982 » 10 mar 2011, 17:30

deske mozna regulowac otwierajac dzwi masz zaslepki 2 sztukiz jednej i drugiej strony regulacja gora dol patrzac na twoje rysynki nei wiem czy uda sie wyregulowac tak jak chcesz
Jezeli chodzi o kierownice pierwsze slysze by cos takiego mialo miejsce wyglada to na krzywo przykreconą kolumne kierownicza lub poluzowana gdzies jest jak bys wykrecil zegary bedziesz widzial od gory kolumne i ewentualnie sprawdzic ,jak chcesz zerknac dalej odkrec pułke pod kierownicą

[ Dodano: 2011-03-10, 17:34 ]
a czy przy kreceniu kierownica nie kreci ci sie jak jajo na boku moze ktos kombinowal przy wieloklinie cos pogiete jest

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 10 mar 2011, 18:36

_uwaga
Wszystko można wyregulować. Deskę popuścić na mocowaniach i ustawić względem drzwi. Kierownicę albo na frezie bo może źle założona przestawić o jeden ząbek, albo ustawić zbieżność. I na koniec może pająk jest źle zamocowany i osłona kolumny jest krzywo.

AIRFIX

Post autor: AIRFIX » 12 mar 2011, 11:39

tomek1982 pisze:deske mozna regulowac otwierajac dzwi masz zaslepki 2 sztukiz jednej i drugiej strony regulacja gora dol patrzac na twoje rysynki nei wiem czy uda sie wyregulowac tak jak chcesz
Jezeli chodzi o kierownice pierwsze slysze by cos takiego mialo miejsce wyglada to na krzywo przykreconą kolumne kierownicza lub poluzowana gdzies jest jak bys wykrecil zegary bedziesz widzial od gory kolumne i ewentualnie sprawdzic ,jak chcesz zerknac dalej odkrec pułke pod kierownicą

[ Dodano: 2011-03-10, 17:34 ]
a czy przy kreceniu kierownica nie kreci ci sie jak jajo na boku moze ktos kombinowal przy wieloklinie cos pogiete jest
Dzięki, sprawdzałem są pod zaślepkami śruby, pytanie co się stanie jak poluzuję/odkręcę śruby? czy deska się poluzuje i po naprowadzeniu jej tak jak chcę dokręcam czy może kręcąc śrubami będzie się przesuwała deska?

Jeśli okaże się że kolumna jest krzywo przykręcona to czy dam radę samemu bez pomocy mechanika to poprawić?

Przy kręceniu kierownica kręci się równo tzn. zawsze lewa strona jest oddalona (ok 1cm) względem kierowcy a prawa przybliżona.

kolczu

Post autor: kolczu » 13 mar 2011, 20:09

Jezeli poluzujesz srobki spokojnie mozesz ja regolowac . Pozniej jak sobie ustawisz deche dokrec te srubki. Dzis zdejmowalem cala deske u siebie kliknij na moj temat

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 13 mar 2011, 23:08

u mnie i u kumpla jest taka sama sytuacja z kierownicą.jej lewa strona jest bliżej przedniej szyby.nawet pytałem na forum o to i kilka osób pisało że tez tak ma.wystarczy się do tego przyzwyczaić i nie zwracać uwagi.ja po ponad 5 latach się przyzwyczaiłem <ok> sprawdzałem u siebie i kierownica siedzi idealnie i nie da się niczego przestawić.po prostu tak jest i nie wiem czemu.oczywiście samo koło kierownicy jest "krzywe" a podczas kręcenia chodzi normalnie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl