[80 B4]Możliwośc regulacji położenia kierownicy.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
[80 B4]Możliwośc regulacji położenia kierownicy.
O jakiegoś czasu zastanawiałem sie mad modliwością regulacji polożenia kierownicy. Dlaczego ? Pewnie niektorzy się spytają.
Otóż zauważyłem u siebie że chcąc zamontować wyświetlacz temperatury nie bede go wcale widział z pozycji kierowcy tylko bedę sie musiał dzwignąc i pochylić do przodu gdyż będzie mi go zasłaniała górna obudowa wyłącznika zespolonego.
I teraz moje pytanie czy jest jakaś możliwość aby opuścić całą kolumne kierowniczą o jakieś 2 cm, gdyż tyle właśnie załatwiło by sprawę a wyświetlacz jest w drodze :mrgreen: i dobrze by było to poprawić. Postaram sie wrzucić fotkę o co mi chodzi <ok>
Z góry dzięki.
Otóż zauważyłem u siebie że chcąc zamontować wyświetlacz temperatury nie bede go wcale widział z pozycji kierowcy tylko bedę sie musiał dzwignąc i pochylić do przodu gdyż będzie mi go zasłaniała górna obudowa wyłącznika zespolonego.
I teraz moje pytanie czy jest jakaś możliwość aby opuścić całą kolumne kierowniczą o jakieś 2 cm, gdyż tyle właśnie załatwiło by sprawę a wyświetlacz jest w drodze :mrgreen: i dobrze by było to poprawić. Postaram sie wrzucić fotkę o co mi chodzi <ok>
Z góry dzięki.
Radek coś jest chyba nie tak z tą osłoną bo ja mam taką samą i mi wszystko pasuje.Normalnie widze wyświetlacz temperatury a osłone właśnie wymieniałem na taką z 95 roku bo ori kiera miała taśme w kierownicy. Masz tą obudowe przykręconą do pająka?? ja specjalnie po to wyłamywałem gwinty ze starej ori obudowy i przeklejałem do pająka żeby móc to razem skręcic.
EDIT:Tak patrze na te zdjęcia i te nasze obudowy się chyba różnią widać skoro mi pasuje to mam jakąś bardziej pasującą <ok> widze że temat kierownicy S-line robi się skomplikowany a wyglądał tak pięknie....
EDIT:Tak patrze na te zdjęcia i te nasze obudowy się chyba różnią widać skoro mi pasuje to mam jakąś bardziej pasującą <ok> widze że temat kierownicy S-line robi się skomplikowany a wyglądał tak pięknie....
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
GSF pisze:To do mnie czy do kokolino??Jarewa pisze:Tak się przyjżałem zdjęcią.
Nie miała dzwona z przodu? Jak wyglądają linki Procon Tena (lużne)?
Albo dzwona z tyłu?
Do autora postu. Bo o nim rozmawiamy.
Pokaż zdjecie boczne całości żeby było widać kierownice osłone właczniki pająka.
Zauważcie że w galeri przed zmianą kiery też tak miał.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Przed wymianą kiery było tak samo, tylo że nie mając wyświetlacza nie przekadzało mi to. Obudowa jest przykręcana do pająka w ori miejsca.GSF pisze:Tak patrze na te zdjęcia i te nasze obudowy się chyba różnią widać skoro mi pasuje to mam jakąś bardziej pasującą widze że temat kierownicy S-line robi się skomplikowany a wyglądał tak pięknie....
Nie miała, linki nie są luźne gdyż ich w ogóle nie ma. Auto posiada airbag i pirotechniczne napinacze pasów.Jarewa pisze:Nie miała dzwona z przodu? Jak wyglądają linki Procon Tena (lużne)?
Z tyłu też nie miała.Albo dzwona z tyłu?
A nie masz czasem połamanych "uszu" od obudowy licznika, którymi przykręca się go aby nie latał na dołkach. Jeśli masz to postaraj się go dokręcić śrubkami z podkładkami, powinien trochę podnieść się "do góry" i zobaczysz różnice tzn. liczbę stopni Celsjusza
Ostatnio zmieniony 15 paź 2010, 14:12 przez audico, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
A nie wydaje się tobie to troche dziwne? Ma system airbag ma pirotechniczne napinacze pasów więc w tej wersji położono na bezpieczenstwo. A nie ma Procon Ten ?kokolino1 pisze: Nie miała, linki nie są luźne gdyż ich w ogóle nie ma. Auto posiada airbag i pirotechniczne napinacze pasów.
Ja myślałem że wszystkie B4 miały ten system.
Fakt na pierwszy rzut koka wydaje się być zle zamocowana. Ale ciekawi mnie jak jest ułożona obudowa względem kierownicy. Dlatego prosiłem o zdjecie całości. Bo wtedy wątpliwości znikną.