[Wszystkie] Odklejona podsufitka
[Wszystkie] Odklejona podsufitka
Witam, dzisiaj stało się coś dziwnego, a mianowicie pod wpływem ciepła odkleiła mi się podsufitka w B4.... na pewno nie było tam nigdy majstrowane. Moja Niunia stała dzisaj trochę na słończu, chciałem ją umyć więc przestawiłem w cień, odczekałem kilka godzin i pojechałem po niej karcherem. Wsiadłem do auta i doznałem lekkiego zdziwienia. Ktoś wie jak to naprawić? Myślałem, żeby żelazkiem po niecj przejechać. Co Wy na to?
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Witam! Muszę was zmartwić, ale podsufitki samodzielnie nie da się skleić, już próbowałem i cały wysiłek na marne, są dwa wyjścia: kupić drugą lub tak jak ja to zrobiłem czyli oddałem do tapicera który przykleił nowy materiał bo stary po odparzeniu na nic się nie nadaje, po rozwarstwieniu sufitówki wysypał się proszek czyli resztki kleju z pianką która oddziela materiał od płyty sufitu, koszt regeneracji 100zł. Pozdrawiam!
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
zmartwie wszystkich :-| ja wyjmowalem ta podsufitke u siebie w avancie bez szyber.. i powiem tyle ze te dupki przykleili ja do blachy tak ze oderwanie jej bez uszkodzenia graniczy z cudem wspolczuje koledzem :cry: u mnie tez sie rozwarstwila gabka i teraz dzialamy cos z tapicerem zeby to wszystko jakos wygladalo
- M@rcus
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Mi się naszczęście nic takiego nie przydażyło ale koledze w Vectrze B tak, też mu od tylniej szyby odpadło, użyliśmy takiego kleju na gorąco do pistoletu, nie wiem czy ktoś tego używał ale jest mocny, wkłada się laseczkę do pistoletu i podłącza pistolet do sieci on rozpuszcza klej i w formie ciekłej podklejamy podsufitkę. Mozna to kupić na targówkach, w OBI, TESCO i nie jest drogie... 2 lata już 3ma także Polecam spróbować
tzw."glue gun" dzieki za podpowiedz mam ten sam problem a sprzet akurat tez pozdroM@rcus pisze:użyliśmy takiego kleju na gorąco do pistoletu, nie wiem czy ktoś tego używał ale jest mocny, wkłada się laseczkę do pistoletu i podłącza pistolet do sieci on rozpuszcza klej i w formie ciekłej podklejamy podsufitkę
ja kupiłem z odklejaną podsufitką pod szyberdachem ale nie calkowice i udało mi sie to naprawić tzn nałożyłem butaprenod dołu małą ilość od góry szpachelka włożyłem większą ilość wziołeem malutką listeweczke i po naciągnięciu materiału przyczepiłem na 2 godzinki spinaczami do prania na razie sie solidnie trzyma i nawet plamy nie wyszły żadne
Co to za klej i czy zostawia jakieś ślady, jak go zaaplikowaleś?marko pisze:Sory za odgrzanie tematu , ale może dotyczyć wszystkich , którzy używali aktywnych pian do czyszczenia podsufitki . Działaja na tyle silnie , że materiał się rozwarstwia. Ja skleiłem podsufitke bez demontowania klejem w spreju . Zobacze jak długo wytrzyma .