[B4 1.9 TDI] Problem z wewnętrza klamką od kierowcy :(
- hackthemilk
- Forum Audi 80
[B4 1.9 TDI] Problem z wewnętrza klamką od kierowcy :(
dzis mi sie "zpsiuło" cos z wew. klamką od kierowcy.przy wysiadaniu usłyszałem dziwny dźwięk a klamka nie stawiała oporu- jak zwykle przy otwieraniu drzwi ku mojemu zdziwieniu nie mogłem otworzyć drzwi więć teraz otwiera się tylko po otwarciu szyby od strony zew.
co się stało? ktoś sie orituje w temacie? Pewnie ze będe musiał sciagać tapicere i lokkać c otam sie stało Ale jak tam sie dobrać? nawet niewiem jak sie wykreca ta klamke wew
prosze o pomoc <osohozi>
co się stało? ktoś sie orituje w temacie? Pewnie ze będe musiał sciagać tapicere i lokkać c otam sie stało Ale jak tam sie dobrać? nawet niewiem jak sie wykreca ta klamke wew
prosze o pomoc <osohozi>
Mogła się linka poluzować, albo urwać.hackthemilk pisze:usłyszałem dziwny dźwięk a klamka nie stawiała oporu-
Odchylasz klamkę do siebie i zobaczysz tam śrubkę, odkręcasz i zdejmujesz cały plastik razem z klamką bodajże, ale tam możesz tylko częściowo zobaczyć przy klamce. Jeśli nic nie jest przy klamce, to musisz ściągnąć boczki drzwi, wystarczy odkręcić kilka śrubekhackthemilk pisze:Ale jak tam sie dobrać? nawet niewiem jak sie wykreca ta klamke wew
- hackthemilk
- Forum Audi 80
http://free.of.pl/m/mojaola/inne/foto/80B3_DrzwiTyl.jpgrafałsz pisze:ktos ma fotkę jak to wygląda? wnetrze drzwi? jak wyglądają te linki a jak sie urwała to dużo roboty ?
- hackthemilk
- Forum Audi 80
ale to drzwi tył ? przod wyglada inaczej czy sie mylerafałsz pisze:http://free.of.pl/m/mojao...B3_DrzwiTyl.jpg
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Miałem to samo, Kiedyś urwała się ta linka/drut odchodzący od klamki i poprzedni właściciel złączył oba końce dwiema blaszkami skręcanymi na śruby (może być też łącznik do przewodów elektrycznych). Po czasie poluzowało się i tez nie mogłem otworzyć od środka drzwi. Najprościej jest zdjąć boczek cały, wtedy jest wygodny dostęp. U mnie wystarczyło naciągnąć o jakieś 0.5 cm te linki i mocno skręcić i dla zabezpieczenia wygiołem na końcu linke żeby nie mogła się już luzować. Tylko zamin zmontujesz drzwi sprawdź czy nie naciągnąłeś zbyt mocno lub słabo bo robota bedzie od nowa :->
Miałem i ja tak, nie mogłem otworzyć drzwi-urwana linka od otwierania.
Odchyl klamkę i odkręć śrubę, pociągnij klamkę w stronę przodu i do środka auta, powinna wyjść, sprawdź linkę, założę się że bez problemów ją wyjmiesz bo pękła.
Ja zrobiłem tak: rozebrałem boczek, kupiłem linkę w pancerzyku z mocowaniem do drzwi-ok.50zł i zamocowałem nowe. Najprościej moim zdaniem. Jak coś pisz odpowiem i podpowiem.
Odchyl klamkę i odkręć śrubę, pociągnij klamkę w stronę przodu i do środka auta, powinna wyjść, sprawdź linkę, założę się że bez problemów ją wyjmiesz bo pękła.
Ja zrobiłem tak: rozebrałem boczek, kupiłem linkę w pancerzyku z mocowaniem do drzwi-ok.50zł i zamocowałem nowe. Najprościej moim zdaniem. Jak coś pisz odpowiem i podpowiem.
- hackthemilk
- Forum Audi 80
dzięki koledzy info i podpowiedzi
- sprawa wyglądała tak urwała się linka - a raczej to był drut w plastikowym zbrojeniu. Gruba na równo 1 mm. zamiast jej wstawiłem linkę stalową plecioną z roweru taką jak idzie do przerzutek bo do hamulców jest ciut grubsza i przez plastikowy pancerz/osłonę nie przejdzie. Ale największą sztuką było od czepienie tych oryginalnych haczyków od klamki i od zamka drzwi. Troszkę kombinowania młotkiem i gotowe! Wystarczyło zamontować haczyki z linką rowerową na wymiar ( dokładna długość) zlutować lutownica gazową + cyna oczywiście :lol: i już!
tak to wykonałem z kombinowanie i szukaniem narzędzi bo ciężko znaleźć ,bo trwa remont moje małego warsztatu i było więcej szukania niż roboty także zajęło mi to jakieś 3 godz.
dziękuje za info i podpowiedzi
- sprawa wyglądała tak urwała się linka - a raczej to był drut w plastikowym zbrojeniu. Gruba na równo 1 mm. zamiast jej wstawiłem linkę stalową plecioną z roweru taką jak idzie do przerzutek bo do hamulców jest ciut grubsza i przez plastikowy pancerz/osłonę nie przejdzie. Ale największą sztuką było od czepienie tych oryginalnych haczyków od klamki i od zamka drzwi. Troszkę kombinowania młotkiem i gotowe! Wystarczyło zamontować haczyki z linką rowerową na wymiar ( dokładna długość) zlutować lutownica gazową + cyna oczywiście :lol: i już!
tak to wykonałem z kombinowanie i szukaniem narzędzi bo ciężko znaleźć ,bo trwa remont moje małego warsztatu i było więcej szukania niż roboty także zajęło mi to jakieś 3 godz.
dziękuje za info i podpowiedzi
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z