Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80/90 B3] Woda na podłodze od strony pasażera.

Templariusz
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Templariusz » 21 lis 2008, 13:24

Miałem coś podobnego i były 2 rozwiązania:

Woda wlewała się przez otwór wentylacyjny po lewej stronie pod okładziną to ją zalałem pianką do okien a druga rzecz to skorodowała mi blacha we wnęce po lewej stronie, zrobiłem blachę i już nic nie cieknie.

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 21 lis 2008, 13:32

Stick pisze:To ja się podepnę pod temat, żeby nie zakładać nowego.
U mnie woda się leje ale do bagażnika, po lewej stronie stojąc od tyłu auta.
Miał ktoś do czynienia z takim zjawiskiem? Sprawdzałem uszczelki ale są na swoim miejscu, może jakoś trzeba klapę wyregulować?
Kolego o wodzie w bagazniku jest kilka tematów na forum. poszukaj. Najprostszym wyjściem jest wejść do bagaznika, a druga osoba niech leje wode i zobaczysz którędy wlatuje. Mi cieknie koło lamp o też mam wode w bagażniku.

Awatar użytkownika
PiotrekG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PiotrekG » 21 lis 2008, 14:07

O wodzie w bagażniku: viewtopic.php?t=12239

Templariusz
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Templariusz » 05 sty 2009, 23:07

w moim wypadku woda wlewała się przez źle założony błotnik. Nie był on uszczelniony przy szybie tam gdzie płynie woda. Z stamtąd woda przedostawała się po słupku do środka strumieniem.

Pozdrawiam!!

Awatar użytkownika
djkubus24
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: djkubus24 » 09 mar 2009, 19:46

witam ja mam ten sam problem w coupe. wyczulem ze woda mi sie wylewa przez nadmuch tylni na nogi bo byl caly mokry od srodka i co zrobic ???

Awatar użytkownika
dejaq
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dejaq » 30 cze 2009, 10:17

Po ostatnich deszczach okazało się że cała prawa strona pływa. Pare litrów jest napewno. Wybadałem sprawę i okazało się że woda dostaje się przez filtr pyłkowy a dalej przez wentylator. Do filtra dostaje się z góry przeciekając w miejscu gdzie plastikowa osłona podszybia zazębia się z karoserią (wzdłuż szyby). Poprzedni właściciel uszczelniał to czymś w rodzaju asfaltu ale ten po jakimś czasie wypłyną. Ja zakleiłem to jakies 2 lata temu silikonem i było ok. Chociaż wydaje mi się że w tym miejscu nie powinno być żadnych mazideł a woda powinna przelewać się wierzchem a reszta tą rynienką. Problem jest w tym że osłona ta jest dość wypaczona i w niektórych miejscach ledwo wchodzi w rynienkę. Najsensowniej by pewnie było wymienić tą osłonę albo kompletnie zakleić czymś. Co ot tym sądzicie?

mirolb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mirolb » 05 lip 2009, 09:49

Witam,

też tamtedy dostawala mi sie woda i byc moze jeszcze przez liscie ktore troche przytkały odplyw, co przy intensywnych deszczach powodowalo przelewanie wody przez dmuchawę.

JA poczyściłem wszystko i zasilikonowałem miejsce styku plastikowej osłony z blachą (tuż pod szybą).
Teraz czekam na deszcz i efekty mojej pracy.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mumu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mumu » 10 sty 2013, 19:46

Siemka, odświeżę temat. Też mam po deszczu basen w aucie, i tez z prawej strony tylko nie z przodu a z tyłu, cała woda stoi w tylnej części dywanika. Myślicie że to ta sama przyczyna co u innych?

Awatar użytkownika
mAnS
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mAnS » 09 kwie 2013, 23:01

Dla tych co "utopieni":

Z przodu prawa strona dwie opcje:

1.W B3 poprostu nieszcelna oslona plastikowa pod szyba i brak filtru przeciwpylkowego wiec woda wlatuje na wentylator i dalej po scance na podloge. W B4 to samo tylko ze poprzez filtr.
2.Czasem szyberdach odprowadzenie wody jest zatkane i przewod gumowy odprowadzajacy wode nie trzyma i stamtad sie wylewa przez slupek...

Woda w bagażniku znana mi usterka to przeciekajace lampy i woda wlewa swoodnie do srodka.

Woda z tyłu w kabinie moze oznaczac przelewanie sie do tylu ... ale to gdybam.

Potwierdzam kolegów ktorzy w teamach pracuja z wiaderkiem ;)... najlepszy sposob na diagnostyke przeciekow

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl