Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABT] Wymiana wykładziny oraz foteli kilka pytań

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maxwwy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[B4 2.0 ABT] Wymiana wykładziny oraz foteli kilka pytań

Post autor: maxwwy » 01 cze 2015, 22:38

Witam wszystkich, jako że zostałem posiadaczem Audi 80 B4 w wersji kombi, w niebieskim środku postanowiłem zacząć działać. Rozglądam się za elementami chcę wymienić, fotele oraz wykładzinę podłogi, i tutaj pojawia się kilka pytań.

-Czy wykładzina podłogi z Sedana podejdzie do kombi czym się różni ?
-Fotele wiem że przód jest taki sam jak w Sedanie ale czy kanapa jest taka sama czy różni się jest dłuższa/szersza?
-Na co uważać przy wyciąganiu wykładziny podłogi na które elementy uważać ?

Myślę również o ściągnięciu oryginalnego obszycia boczków drzwi i oflockowaniu tych boczków ktoś robił kiedyś coś takiego, wyciera się flock na jak długo starcza ?

Awatar użytkownika
panda86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: panda86 » 12 cze 2015, 23:02

Witam, Panie kolego, przewertuj ten dział trochę albo użyj szukajki bo jest kilka tematów odnośnie foteli.. - z tego co kojarzę, to tył od sedana nie podejdzie, chodzi oczywiście o oparcie, bo siedzisko raczej będzie ok.

Mogę za to się wypowiedzieć co do floku... bo mam zrobione słupki, podsufitkę i deske w innym aucie.. - jest jeden minus.. nie jeżdżę nim na prawie wcale.. :D

ale ogólnie flock jest trwały, wycierać się nie powinien, na pewno nie nadaje się na "miękkie" podłoże, trzeba wpierw pozbyć się starego materiału.

Co do wykładziny, to chyba przesadziłeś.. :D ściągasz powoli, uważnie i jest.. uważać musisz zawsze i wszędzie, nie wiem czy w A80 jest klejona w niektórych miejscach, ale jeżeli tak, to tam ostrożnie żebyś nie podarł, to samo przy mocowaniach foteli - żeby się nie zaczepiła, pociągniesz i już będzie miała za duże wycięcie...

Awatar użytkownika
maxwwy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: maxwwy » 13 cze 2015, 01:33

Dzięki wielkie za odpowiedź, już trochę się naczytałem kanapa w kombi niestety jest wyższa i ma inne mocowania :-/ Za to dalej w mojej głowie tkwi pytanie czy, wykładzina podłogi w Sedanie jest taka sama jak w Kombi bo niestety nigdzie nie znalazłem informacji na ten temat.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl