Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[all] zabezpieczanie podłogi wewnątrz

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Madison
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[all] zabezpieczanie podłogi wewnątrz

Post autor: Madison » 17 kwie 2013, 20:12

Witam, jako, że zalewało mi podłogę pod nogami pasażera i kierowcy z przodu, postanowiłem rozebrać, wysuszyć i zakonserwować podłogę... po rozebraniu pod matami filcowymi zastałem jeszcze takie przyklejone maty:
Obrazek
pod nogami kierowcy jest trochę rdzy i te maty jako tako się odklejały po kawałku, a po stronie pasażera i z tyłu nie widać rdzy i te maty w ogóle nie chcą odejść... i stąd moje pytanie - zostawić je? i miałem zamiar zabezpieczyć podłogę czymś w stylu blochogumu - mogę nim zamalować te maty?

Awatar użytkownika
skoti
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: skoti » 17 kwie 2013, 21:52

Daj jakiś podkład np.reaktywny, akrylowy czy epoksydowy (poczytaj w necie i dobierz se podkład do Twoich potrzeb), na pewno nie smaruj na rdze blachogumem czy bitexem. Później podkład na to maty i wygłuszenie

Awatar użytkownika
tomek83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek83 » 17 kwie 2013, 22:12

Polecam farbę Corr-active f-my WEGA (musi być oryginał) - sprawdzona w notorycznie rdzewiejącym Oplu Omedze, jako jedyna dała tam radę.

> Link <

Jeśli już potem chcesz na to nakładać coś a'la Bitex, to najlepiej Tectyl Bodysafe f-my Valvoline.

Awatar użytkownika
Madison
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Madison » 18 kwie 2013, 09:56

Rdza będzie oczyszczona, miejsca zamalowane preparatem antykorozyjnym, potem wszystko pomalowane podkładem tzw minią i potem jeszcze na to myślałem o jakimś blachogumie... ale nie o to chodzi, chodzi o to, że oprócz kierowcy nigdzie nie widać rdzy i te maty które są na fotce nie chcą się odklejać dlatego pytam czy mogę użyć tych preparatów bez zrywania tych mat czyli pomalować je razem z podłogą?

Awatar użytkownika
andi77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: andi77 » 18 kwie 2013, 11:26

Madison pisze:pod nogami kierowcy jest trochę rdzy
Podejrzewam, że użytkownicy aut znacznie młodszych innych marek, chcieli by mieć tyle rdzy co u Ciebie :-P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl