[80 B2] zapadnięty pedał gazu
[80 B2] zapadnięty pedał gazu
ostatnio przy mocniejszym wduszeniu pedału gazu coś się w nim popsuło. teraz jest niżej o jakieś 4-5cm. Jako tako działa ale stawiany opór wydaje mi się dużo mniejszy i 'skok' jak już napisałem, mniejszy o te 4-5cm. Podaje link ze zdjęciem http://turysientne.republika.pl/images/Zdjecie042_2.jpg zielona strzałka wskazuje pręt pedału, czerwona - bloczek do którego jest przytwierdzona linka gazu, pomarańczowa - miejsce przytwierdzenia bloczku do prętu, fioletowa - kierunek gdzie znjaduje się nakładka. Szukałem już o tym na forum ale takiego przypadku nie znalazłem,a wiekszość i tak dotyczyła B3. Powiedzcie czy da się to skręcić z powrotem czy trzeba wymienić cały pedał
- pawelbicz
- Forum Audi 80
Ostatnio przerabiałem u siebie temat pedału gazu hehe..
Linka połączona jest z pedałem gazu tym właśnie aluminiowym łącznikiem.. poprzez dwa krążki z pianki :shock: Jako, że u mnie pianka uległa biodegradacji, łacznik spadł z pedału gazu (o zgrozo przy wyprzedzaniu!!) Musiałem dorobić nowe łączniki.. Na Twojej fotce chyba wszystko jest OK, więc przyczyny szukałbym w mocowaniu pancerza linki przy gaźniku.. (jest tam, tak jak piszesz ok. 5 cm regulacji..)
Linka połączona jest z pedałem gazu tym właśnie aluminiowym łącznikiem.. poprzez dwa krążki z pianki :shock: Jako, że u mnie pianka uległa biodegradacji, łacznik spadł z pedału gazu (o zgrozo przy wyprzedzaniu!!) Musiałem dorobić nowe łączniki.. Na Twojej fotce chyba wszystko jest OK, więc przyczyny szukałbym w mocowaniu pancerza linki przy gaźniku.. (jest tam, tak jak piszesz ok. 5 cm regulacji..)
- pawelbicz
- Forum Audi 80
:lol: no latać jak oszalały to on nie powinien.. Tak jak pisałem, i linka i pedał gazu połączone są z tym łącznikiem poprzez takie tulejki/krążki z pianki.. u Ciebie pewnie też się już pokruszyły ze starości.. Nie jest trudno to zdemontować, wyjmij tylko sworzeń pedału gazu i sam zobaczysz jak to jest rozwiązane..
najpierw rozebrałem pedał gazu i już wiem o co CI chodziło 'pawelbicz'. u mnie te pianko-tulejki nie są w tak opłakanym stanie jak wcześniej sądziłem. natomiast później wziąłem się za regulację przy gaźniku i przy przestawieniu tej spinki (blaszki) na początek 'miarki' regulacji jest znaczna poprawa, ale to rodzi kolejne wątpliwości. czy jest możliwe że ta spinka sama przeskoczyła z początku miarki prawie do połowy?
-
- Forum Audi 80