Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 1.8 NE LPG] brak siły na LPG

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
rafii
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b3 1.8 NE LPG] brak siły na LPG

Post autor: rafii » 23 sie 2008, 22:45

Witam mam taki problem brak siły na LPG a na benzynie bez zarzutu dodam że silnik na gaźniku czyli instalacja I generacji. Więc tak jadę na benzynie i po 100km/h przełączam na LPG i jakoś idzie póki nie muszę przy redukować lub nie jest pod górę bo wtedy biegów mało i muszę znowu na benzynie jeździć :-/ ! Dodam że zmieniłem filtry i nic nie pomogło! Może ktoś się orientuje co zrobić żeby pomogło bo dotychczas było wszystko ok! :-/

Awatar użytkownika
Darecki3037
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Darecki3037 » 24 sie 2008, 09:42

wyregulować instalacje. Może się okazać że do wymiany będzie reduktor.

Awatar użytkownika
putolw
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: putolw » 24 sie 2008, 09:48

Na początek, tak jak kolega Darecki3037 pisze, regulacja gazu, ale może pomoże wymiana filtra gazu i świec, bo zazwyczaj od tego się zaczyna.A jaki masz kolego gaźnik?Ja miałem podobnie na swoim keihinie I i problemem była nieszczelność pomiędzy gaźnikiem, mikserem, a obudową filtra powietrza.

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 24 sie 2008, 10:15

dokładnie trzeba zacząć od regulacji skoro filterek gazu wymieniłeś oczywiście z reduktora spuściłeś tą maść olejową co się zbiera

Awatar użytkownika
Selfish
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Selfish » 24 sie 2008, 14:57

Sprawdź jak masz ustawioną dawkę gaz/powietrze bo jeśli spec ustawił Ci dawkę gazu na "mega sknerus" to objawy mogą być właśnie takie jak piszesz. Dodam, że ustawienie zbyt małej ilości podawanego gazu w stosunku do ilości zasysanego powietrza powoduje wzrost temperatury w cylindrach i w konsekwencji prowadzi do wypalania się gniazd zaworów. Jeszcze z prostych rzeczy do sprawdzenia... W plastiku przy obudowie prawego reflektora masz plastikową rurkę od dolotu powietrza sprawdź bo dość często widziałem, że przy montażu gazu w gaźnikowcach spece tłamszą dolot (czyli wypinają tę rurkę, zaginają ją do dołu). Sam miałem tak zrobione i auto choć na gazie chodziło normalnie na Pb przerywało z powodu zbyt małej ilości powietrza. Po wpięciu wszystkiego na miejsce i podkręceniu dawki gazu auto hula aż miło a pali około 1litr więcej.

Pozdrawiam i powodzenia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl