[80 B3 1.6 PP LPG] Dziwny problem nie pali na ciepłym
-
- Forum Audi 80
[80 B3 1.6 PP LPG] Dziwny problem nie pali na ciepłym
Witam : )
Pisze z pomocą ponieważ przeczytałem trochę wątków i nie znalazłem odpowiedzi.
Mam pewnien problem z Audi 80 b3 1.6 PP
Silnik gdy się nagrzeje nie pali na LPG , próbowałem na benzynie to zakręcił dopiero za 5 razem (co mnie dziwi powinien szybciej zaskoczyć, zaraz po wypaleniu gazu )
Wymienione zostały świece , przewody WN i 2 czujniki temp.
Chwile było ok dziś dalej kręciłem jak opętany , jeśli chodzi o zimny silnik zapala od strzała .
[ Dodano: 2011-05-03, 20:56 ]
niedawno dalej nie odpalił dopiero jak silnik ostygł to na lpg i bp złapało
Pisze z pomocą ponieważ przeczytałem trochę wątków i nie znalazłem odpowiedzi.
Mam pewnien problem z Audi 80 b3 1.6 PP
Silnik gdy się nagrzeje nie pali na LPG , próbowałem na benzynie to zakręcił dopiero za 5 razem (co mnie dziwi powinien szybciej zaskoczyć, zaraz po wypaleniu gazu )
Wymienione zostały świece , przewody WN i 2 czujniki temp.
Chwile było ok dziś dalej kręciłem jak opętany , jeśli chodzi o zimny silnik zapala od strzała .
[ Dodano: 2011-05-03, 20:56 ]
niedawno dalej nie odpalił dopiero jak silnik ostygł to na lpg i bp złapało
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
To jak na analizatorze to ok[/quote]
Gondek z doswiadczenia wiem że analizator nie ustawia tak efektownie w przypadku mojego silnika ...
Zawsze po ustawieniu sam sobie jeszcze ustawiam żeby jako tako jeździło i spalanie w normie.
Jak na razie auto poszło do drugiego mechanika zobaczymy czy ogarnie usterkę ...
Gondek z doswiadczenia wiem że analizator nie ustawia tak efektownie w przypadku mojego silnika ...
Zawsze po ustawieniu sam sobie jeszcze ustawiam żeby jako tako jeździło i spalanie w normie.
Jak na razie auto poszło do drugiego mechanika zobaczymy czy ogarnie usterkę ...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
Alidi czyli nie ma syczeć gaz po zgaszeniu tak ?aldi pisze:Może elektrozawór na reduktorze po zgaszeniu nie odcina gazu i to co jest w przewodzie miedzy zaworem fazy ciekłej a reduktorem idzie w dolot. A przy odpalaniu zalewa silnik.
Niech ktoś zgasi samochód a ty słuchaj czy po zgaszeniu będzie gaz syczał w reduktorze.
Tak. W momencie wyłączenia zapłonu, nie ma nic syczeć. Po to są właśnie te zawory, żeby przed tym zabezpieczać...gruby_lolek pisze:Alidi czyli nie ma syczeć gaz po zgaszeniu tak ?aldi pisze:Może elektrozawór na reduktorze po zgaszeniu nie odcina gazu i to co jest w przewodzie miedzy zaworem fazy ciekłej a reduktorem idzie w dolot. A przy odpalaniu zalewa silnik.
Niech ktoś zgasi samochód a ty słuchaj czy po zgaszeniu będzie gaz syczał w reduktorze.