[80 B4 2.0 ABT] Ile powinna splac gazu
no na trasie 10l przy w miare normalnej jezdzie jest do zrobienia, jak jechalem prawie 500km w trasie w 4 osoby i bagaz to wlasnie spalila 10l. jechalem momentami po 140 i lepiej ale to byly momenty. normalnie pali mi ok 11l, bardzo duzo zalezy od jakosci gazu...raz mi przy spokojnej jezdzie zezarl 13l pozdr i te 16l to troche duzo
Witam ja mam tak jak pisałem wcześniej w trasie mi pali mi 9,5 -10,5 gazu zależy od prędkości oraz obciążenia, zaś w mieście z 13, do nawet 14,5(oczywiście korki i jazda tylko w mieście) nie zejdę niżej żeby nie wiem co, osprzęt silnika sprawny reduktor wymieniłęm na nowy, filtry, świece, przewody wymieniane w wymaganym czasie, reguluje u kolegi w warsztacie co zęby zjadł na gazie (zresztą II gen to nie jest trudno wyregulować) sprawdzany na analizatorze na jałowym i na obrotach ,czujnik niebieski sprawny bo rok temu założyłęm z EPS-a, sonda NGK zapyla pięknie autko chodzi bardzo ładnie przyśpiesza płynnie nie dławi nie szarpie, oleju bierze znikome ilości, rura wydechowa nie okpcona, a jednak nie moge zejść w mieście poniżej tych wartości tak jak niektórzy koledzy mówią że nawet 11 im spala w mieście. Co jeszcze można sprawdzić .
Moja B4 ABT pali 11 l gazu na trasie. Po mieście zdarza się jej 17 łyknąć i 13,5 benzyny.
Maksymalna prędkość na gazie jaką udało mi się osiągnąć to 165 km/h podczas jazdy na autostradzie lekko z górki, w aucie były 2 osoby i mało bagażu.
Znacie jakiś dobry warsztat we Wrocławiu, gdzie fachowo zajęli by sie moją 80-tką?
Szczególnie chodzi mi o porządne sprawdzenie sondy lamda.
Autko ma 17 lat a przejechane tylko 90 tyś. km. Czy to możliwe że coś jest nie tak bo było rzadko używane? Od momentu zakupu przejechałem nim 4 tyś. km i cały czas dużo pali.
Maksymalna prędkość na gazie jaką udało mi się osiągnąć to 165 km/h podczas jazdy na autostradzie lekko z górki, w aucie były 2 osoby i mało bagażu.
Znacie jakiś dobry warsztat we Wrocławiu, gdzie fachowo zajęli by sie moją 80-tką?
Szczególnie chodzi mi o porządne sprawdzenie sondy lamda.
Autko ma 17 lat a przejechane tylko 90 tyś. km. Czy to możliwe że coś jest nie tak bo było rzadko używane? Od momentu zakupu przejechałem nim 4 tyś. km i cały czas dużo pali.
Witam. Mam silnik 2.0 ABT w gazie oczywiscie i pali mi 18 l gazu w miescie przy normalnej jezdzie... mialem okres 2 tankowan co zjaral mi 23 l gazu bylem juz u paru specach i nic pali mi nadal 18 co moze byc?? instalacja podstawowa zadna sekwencja ;/ strzelal mi gaz az mam wgniecienia w masce wymienilem kable kopulke swiece palucha i jest oki juz nie strzela... filtr powietrza i gazu tez wymienialem... jestem nowym possiadaczem tego auta mam go od miesiaca poprzedniemu wlascicielowi palil 14 l gazu max. nie wiem co jest ;/ moze caly parownik wymienic? na tej instalacji samochod przejechal 20 tys km
-
- Forum Audi 80
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80