Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[NG] lovato lov eco w NG samodzielna instalacja

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
subratri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[NG] lovato lov eco w NG samodzielna instalacja

Post autor: subratri » 25 kwie 2011, 09:59

witam, ma ktoś założone Lovato lov ECO w ng?
instalacja jest z odzysku.
mikser mam 30mm, z niego wychodzi jakiś króciec, z którym nie bardzo jeszcze wiem co zrobić. Może mi ktoś powie co ;)
poza tym, nie mam na razie pojęcia jak ten mikser upchnąć pomiędzy przepustnicą a przepływomierzem... Mógłby mnie ktoś nakierować jakimiś fotkami albo sprytnym opisem??
no i reduktor(parownik, czy jak kolwiek by tego nie nazwać) mam ponoć do 100kW ale jakoś nie potrafię tego nigdzie wyczytać... Jak to sprawdzić?
No i jeszcze jedno pytanie.
LOV ECO jest samoucząca, jednak w tym celu chce mieć podpiętą lambdę i czujnik położenia wału. Czy mogę się podpiąć pod aparat zapłonowy? A może gdzie indziej??
Generalnie jakiś schemat podpięcia lov eco do ng jak by ktoś miał było by cool całkiem ;-)

Zakładam sam, bo III gen nikt nie chciał mi założyć (no chyba, że na jesień :-D) a druga generacja... no cóż mam wrażenie że z Waszą pomocą sobie poradzę. ;)

[ Dodano: 2011-04-25, 15:22 ]
oki, już trochę wyczaiłem... ;) W NG mikser jest niby owalny i nawet namierzyłem jakieś dwugarzielowe, jednak stówka to nie jest to, co chcę dopłacać, więc mam plana wsadzić ten mikser który dostałem z instalacją. Jest okrągły na 65mm. Z jednej strony próbuję podnieść średnicę tak, żeby nie ciąć oryginalnej gumy, a z drugiej strony spasuje chyba guma z fiesty, tam jest 68 na 85mm jak dobrze mierzę. Mikser mam z klapką i otworami zamkniętymi gumą, więc mam nadzieję zminimalizować tym skutki ewentualnego strzału. Zastanawiam się jednak, czy nie będzie problemu z powodu odsunięcia miksera od przepustnicy o kilka centów... o długość tej gumy z fiesty.
Ma ktoś jakieś przeciwwskazania?? Nie chcę sobie narobić bałaganu, a z gazem nie miałem do tej pory doczynienia wcale i nigdzie :D

desiu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: desiu » 10 maja 2011, 00:24

co do wezy gumowych to zaopatrz sie lepiej w nowe, nie sa drogie a nigdy nie wiadomo ile stare jeszcze pociagna

Awatar użytkownika
subratri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: subratri » 10 maja 2011, 13:47

temt do zamknięcia, instalacja już działa, czeka tylko na kabelek coby ją dostroić lepiej niż ona sama chce

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl