Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 2.0 AAD LPG]- odcięcie pompy paliwa na gazie

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
irekprogram
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 2.0 AAD LPG]- odcięcie pompy paliwa na gazie

Post autor: irekprogram » 01 mar 2010, 00:33

Mam założone odcięcie pompy paliwa gdy silnik pracuje na gazie pompa się wyłącza czy to może być przyczyną ze gdy w czasie jazdy przerzucę z gazu na benzynę to około 30 sekund auto nie chce jechać to nie za długi czas ? A w czasie postoju z po przełączeniu z gazu na benzynę to auto gaśnie. czy to wina tego odcięcia p.s. jest to mechaniczny wtrysk

[ Dodano: 2010-03-01, 00:37 ]
dodam że jak jest na benzynie chwile to tych problemów nie ma czy może jest to odcięcie żle założone kabel od pompy idzie do butli z gazem :roll:

Awatar użytkownika
arekkrosno
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: arekkrosno » 01 mar 2010, 11:09

Moim zdaniem to problem z cofającym się paliwem z powrotem do baku. Jak nie jeździsz chwilę na Pb to paliwo ci powolutku spływa do baku (bo pompa nie pracuje i nie robi ciśnienia) i powstaje problem z przełączeniem go na Pb. Zanim pompa nabije paliwo w cały układ może chwilę minąć (u ciebie to ok 30s.). Ja mam NG KE-Jetronic. Pompę mam włączoną, cały czas. Nie powinno to powodować szybszego zużycia pompy.

Na twoim miejscu zdjął bym odcięcie i zobaczył czy problem się powtarza.

Awatar użytkownika
Pablo_SC
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pablo_SC » 02 mar 2010, 14:49

Wydaje mi się, że nie powinno tak być. Ja też mam takie odcięcie pompy paliwa na gazie i przełączenie LPG -> benzyna następuje natychmiastowo, silnik nawet nie drgnie, słychać tylko 'cyk' z przekaźnika. Gorzej jest w drugą stronę, bo jak przełączy się podczas jazdy na biegu to czuć szarpnięcie, ale tak jest przy tym typie instalacji. Może typ wtrysku ma jakieś znaczenie (u mnie jednopunkt - ABT), ale 30s to zdecydowanie zbyt długo. Mój ojciec w polonezie miał identycznie jak ja - z gazu na benzynę przełączenie było nieodczuwalne. Zacząłbym na twoim miejscu od sprawdzenia/wymiany przekaźnika, potem może filtr paliwa, a dalej to już przy wtrysku (nie wiem czy jest tam taka guma jak u mnie). Pompa raczej jest OK skoro potem już auto działa dobrze.

Awatar użytkownika
irekprogram
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: irekprogram » 02 mar 2010, 20:22

filtr wymieniałem nie dawno więc oki jest ,u mnie żadnego cyk nie słychać tylko jak na gaz dam to słychać może oni ci którzy zakładali coś sknocili dzięki panowie za odpowiedz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl