Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 coupe 2.0 115KM] problem z gazem

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lowslow89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 coupe 2.0 115KM] problem z gazem

Post autor: lowslow89 » 12 maja 2010, 19:18

jak powyżej, rodzice założyli gaz do coupe byłem z nią już 2razy na regulacji, ale oni tego tematu nie ogarniają, na benzynie chodzi bardzo ładnie, a na gazie do póki sie nie rozgrzeje to gaśnie, nie trzyma obrotów, kuleje, i co najważniejsze jadąc np na 2biegu powoli wciskajac gaz do oporu prawie że, to się dławi i trzeba po puścić do minimum to dopiero się rozpędza.

oni gazowniki twierdzą że gdzieś łapie lewe powietrze, po kręcą i każą po jezdzic.

gdzie leży przyczyna???
Ostatnio zmieniony 13 maja 2010, 10:10 przez lowslow89, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gruszka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Gruszka » 13 maja 2010, 06:50

Witam, moim zdaniem to:
1. źle dobrana mieszanka gazowo - powietrzna i dlatego samochód wkręca się za wolno na obroty podczas jazdy
2. minimalna temperatura przełączenia instalacji gazowej to 30"C

to również zależy od rodzaju i modelu instalacji gazowej bo każda ma inne preferencje, ale u mnie na przykład nawet latem po nocy na gazie nie odpalę, ale wystarczy że odpalę z paliwa i poczekam aż silnik nagrzeje się do temperatury roboczej i wtedy śmiało przełączam na gaz i silnik pracuje idealnie. Gaz mam ustawiony na ekonomikę więc jak mocno przyduszę podczas jazdy to rozpędza się powoli ale wystarczy mu troszeczkę popuścić i rozpędza się wzorowo. Po za tym proponuję wymienić świece zapłonowe na świece typowo do gazu np. NGK trójelektrodowe wtedy mieszanka spalana jest lepiej. Nigdy nie jeździj z jednym problemem do jednego gazownika jeśli sobie z nim nie radzi, najlepiej podjechać do kilku wtedy masz większe szanse że dany gazownik coś ogarnie.

Awatar użytkownika
lowslow89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lowslow89 » 13 maja 2010, 07:04

Gruszka, dziekuje za wskazówki. Póki co to jeździłem tylko do niego bo on zakładał instalację, a instalacja gazowa załącza sie przy obrotach, to też może być kierowana temperaturą??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl