[B4 2.0 ABK] Problem z LPG
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
lukaszb3 pisze:Z sondy wychodzi kostka z jednym kablem czarnym czyli sygnałowy. A do kostki od sondy dochodzi zielony i cienki czarny. Podłączyłem tylko ten zielony
Zielony to akurat sygnał więc powinno działać. Jak wcześniej pisałem drugi to ekranowanie i nie może się stykać z sygnałowym
Tak jak napisał Kruger75, ma wpływa bo sekwencyjny gaz wykorzystuje sygnał wtryskiwaczy benzynowych który idzie z ECU benzyny który bierze odczyty z sondy.lukaszb3 pisze:[ Dodano: 2015-11-12, 11:03 ]
Ale czy sonda ma wpływ na spalanie LPG? skoro nie potrzebna jest do pracy na LPG
Ok dzięki wielkie wszystkim. Zobaczymy co z tego wyjdzie . Zrobię te 1000 -2000 km i pojadę sprawdzić instalacje
[ Dodano: 2015-11-12, 17:55 ]
jeszcze jedno pytanie czy sonda może powodować szarpanie na LPG i PB? i po przełączenie z LPG na PB spadają strasznie obroty i to nie zawsze. Wiem że to może być wiele przyczyn ale czy sonda ma jakiś wpływ na takie coś?
[ Dodano: 2015-11-12, 17:55 ]
jeszcze jedno pytanie czy sonda może powodować szarpanie na LPG i PB? i po przełączenie z LPG na PB spadają strasznie obroty i to nie zawsze. Wiem że to może być wiele przyczyn ale czy sonda ma jakiś wpływ na takie coś?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Widziałem takie przypadki w ABK gdzie do ECU docierał cały czas sygnał z sondy "bogato" (uszkodzona sonda albo niepodłączona sonda). A ECU cały czas zubażało mieszankę zanim zorientowało się że sygnał z sondy jest błędny.
Jeśli gazownik ustawił ci gaz z rozłączoną sondą to możesz też mieć gaz źle ustawiony.
Jeśli gazownik ustawił ci gaz z rozłączoną sondą to możesz też mieć gaz źle ustawiony.