[2.0 abt] problem ze zbyt dużą ilością spalin
[2.0 abt] problem ze zbyt dużą ilością spalin
Witam.
Mam pewien problem, w czasie postoju lub jazdy w korku wydobywa się strasznie dużo spalin, w innych samochodach zasilanych lpg nie jest aż tak dużo.
Przy jeździe na benzynie jest to samo.
Spala olej, ciągle ubywa i muszę dolewać. Moje pytanie, czy wie ktoś może z czym to jest związane ? Spalanie oleju i ta ogromna można powiedzieć ilość spalin.
Uszczelka pod głowicą lekko przecieka ale mechanik mówił, że można jeszcze na tym spokojnie jeździć bo nie jest to duża usterka.
Jeżeli umieściłem temat w złym dziale z góry przepraszam.
Mam pewien problem, w czasie postoju lub jazdy w korku wydobywa się strasznie dużo spalin, w innych samochodach zasilanych lpg nie jest aż tak dużo.
Przy jeździe na benzynie jest to samo.
Spala olej, ciągle ubywa i muszę dolewać. Moje pytanie, czy wie ktoś może z czym to jest związane ? Spalanie oleju i ta ogromna można powiedzieć ilość spalin.
Uszczelka pod głowicą lekko przecieka ale mechanik mówił, że można jeszcze na tym spokojnie jeździć bo nie jest to duża usterka.
Jeżeli umieściłem temat w złym dziale z góry przepraszam.
- Fighter001
- Forum Audi 80
- Fighter001
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Kolega kiedyś docierał zawory w hondzie i nie wymienił gumek na zaworach.Fighter001 pisze: Jezeli byly by to uszczlniacze zaworow to nie na taka skale, duze dymienie i spalanie oliwy to tylko przez pierscienie albo uszczelke pod glowica.
Efekt... kupa dymu i litr oleju na 100km. :roll:
Proponuję sprawdzić ciśnienie sprężania.
[ Dodano: 2011-12-20, 17:46 ]
Tragedii nie widzęAvocado pisze:płynu chłodzącego, w ciągu miesiąca mniej więcej 1cm ubyło ze zbiornika.
- Fighter001
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
To na pewno uszczelka po głowicą. Miałem identycznie. Dużo oleju i wody nie ubywało a dymu kupe za mną. Znajomy mechanik powiedział że to właśnie ta woda tak paruje i przez to tyle dymu. Po wymianie uszczelki, planowaniu głowicy i wymianie wszystkich uszczelek jakie były po drodze zero ubywania oleju i wody, silnik dużo lepiej pracuje. No ale koszty też były bo wyniosło mnie to jakieś 600, 700 zł.