Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 PM] sygnał przełącznika automatycznego gazu

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
drajwer
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 PM] sygnał przełącznika automatycznego gazu

Post autor: drajwer » 25 wrz 2008, 12:26

witam mam nie lada zong-a, a więc zacznę od początku. Miałem problemy z zapaleniem zimnej Niuni ale na ciepłym nie, diagnozy były różne przez zemnie snute... pompa, wtrysk.. Pojechałem do machera powiedział mi że nie koniecznie musi być to co myślę. Podpiął kompa wyszyły czujniki, ok wymienił. Audiolka jeździ beż zarzutu, ale macher na dowidzenia powiedział mi żeby podjechać do Gaziarzy, żeby mi odłączyli TPS-a bo za jakiś czas padnie mi komp... ok tak zrobiłem a tam ludek mi powiedział ze nic mu się nie dzieje i komp nie padnie, z tym niusem do machera, a ten mi mówi że to nie prawda że można sygnał do przełączania automatycznego skąd indziej wziąć, dodał że na pewno się nie myli bo nie jestem pierwszy i na pewno ostatni z tym problemem. Pomóżcie proszę, bo mam mieszane uczucia i nie wiem co mam robić :-| :-(

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 25 wrz 2008, 12:33

A od kiedy to instalacja gazowa bierze syganał do przełącznania z TPS. TPS to poprostu potencjometr przepustnicy.
Sygnał brany jest albo z cewki (z reguły) albo z obrotomierza.
Zmień i mechanika i gaziarza.

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 25 wrz 2008, 14:47

drajwer pisze:powiedział mi żeby podjechać do Gaziarzy, żeby mi odłączyli TPS-a bo za jakiś czas padnie mi komp...
A nie powiedział, który? ECU czy ten od LPG? Jeśli ECU to ciekaw jestem z jakiego powodu. Jeśli ten od LPG to tymbardziej nie kojarzę dlaczego sygnał z TPS-u miałby uszkodzić kompa LPG :roll: .

Awatar użytkownika
drajwer
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: drajwer » 25 wrz 2008, 16:29

Dzięki za wypowiedz na ten temat, mam jakąś alternatywę. Przemyślałem sobie po kolei wszystko i postanowiłem że pojadę do ludków którzy mi zakładali gaz żeby go przeglądneli i napisali mi że nie wpłwa instalacja gazowa na pracę komputera i mam wtedy podkładke jak by co. Pozdrawiam Audimaniaków <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl