Szukam co oferuje 'lokalny polski' rynek

Dzięki, na taką odpowiedź czekałemRybson91 pisze:cabrio/b3/coupe ma to samo z tyłu długości są identyczne, obciążenia też. Jedyną różnicą jest mocowanie amorków u góry w cabrio potrzebna jest specjalna tulejka za którą producenci sporo sobie liczą. Przykład amorki MTS'a do B3 i do Cabrio to to samo... a cena do Cabrio o 100 zł wyższa na 2 sztukach za dwie tulejki... sam mapet mi o tym mówił jak odbierałem osobiście moje sportowe MTS'y od niego.
podpinam się pod to pytanie, ale czy cabio na sprężynach od sedana -35mm i dedykowanych do cabrio -35mm obniży się o tyle samo tzn czy amortyzatory nie są jakieś krótsze albo samo auto fabrycznie niższe ???dyras pisze:MartiniNBR napisał/a:
A czy sprężyny -35 z sedana podejdą do cabrio na ori amorach?
Przod tak, tyl niestety nie.
ŻE CO?! kto takich bzdur Ci naopowiadał? nie wprowadzaj ludzi w błąd, seryjne cabrio ma takie same sprezyny z przodu co seryjny sedan, jedna roznica tkwi w wersjach silnikowych Vki potrzebuja "mocniejszych" sprezyn, tzn sprezyna pod dieslowski silnik moze siasc nizej na aucie z silnikiem w ukladzie Vdyras pisze:Niby oryginal cabrio leży -20 od sedana