[B4 1Z] Pytanie o amortyzatory
[B4 1Z] Pytanie o amortyzatory
Witam
Niedlugo czeka mnie wymiana wkladów amortyzatora na przedniej osi. Obecnie mam amortyzatory olejowe z przodu i z tyłu. Jednak nowe z przodu chce zalozyc gazowe. I tutaj moje [ytanie - czy mogę mieć gazowe z przodu a olejowe z tyłu? czy bedzie to jakos negatywnie wpływało na prowadzenia auta czy nie ma to znaczenia?
Niedlugo czeka mnie wymiana wkladów amortyzatora na przedniej osi. Obecnie mam amortyzatory olejowe z przodu i z tyłu. Jednak nowe z przodu chce zalozyc gazowe. I tutaj moje [ytanie - czy mogę mieć gazowe z przodu a olejowe z tyłu? czy bedzie to jakos negatywnie wpływało na prowadzenia auta czy nie ma to znaczenia?
Ostatnio zmieniony 16 cze 2009, 22:46 przez Jelly, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak wciśniesz tłok amora gazowego to prawie natychmiast zostanie wypchany do góry , Olejowy działa w jedną stronę.A mozesz mi kolego wyjaśnić, dlaczego amortyzatory gazowe podnoszą auto??
A tak w ogole to obiektywnie które sa lepsze? Chcę gazowe, bo teraz przy gwałtownym przyspieszaniu dzwiga mi przód jak w pontonie. Mysle ze przy gazowych nie bedzie juz tak odczuwalnego tego zjawiska...??
KYB faktycznie są sztywne np w porównaniu do sacha. Ja mam olejowe i nie narzekam.
Przód Sachs tył KYB na obniżony na -40 zawieszeniu.
Gazowe mają mniejszą żywotność niż olejowe ale i są zazwyczaj twardsze cop nie znaczy że gorsze
Powiem ci tak czy kupisz gazowe czy olejowe to i tak będziesz zadowolony byle porządnej fimy Bilstein, Sachs, Kyb