Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi Competition Q

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sławek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: eSPe » 07 sie 2012, 11:23

!StaSiu pisze:A to ile Ci Compi pali tego gazu, że potrzebujesz tańszego w eksploatacji auta?
Nie tyle pewnie pali co chodzi o sprzedaż Compi, kupienie tańszego C4 (dlatego nie rozumiem rozmyślań nad Paskiem B5) i żeby coś zostało jeszcze z tej zamiany.

Z doświadczenia wiem że jak sprzedasz Compi i choćbyś kupił np C4QV6 to zostanie ci może 500 max 1000zł bo dojdą opłaty rejestracyjne, jakiś pakiet startowy itp.

Awatar użytkownika
skoti
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: skoti » 07 sie 2012, 11:25

eSPe pisze: Kup sobie B4V6 z Q w Avancie - zagazujesz i masz po taniości.
Już było :mrgreen:

durch

Post autor: durch » 07 sie 2012, 11:29

skoti pisze:
eSPe pisze: Kup sobie B4V6 z Q w Avancie - zagazujesz i masz po taniości.
Już było :mrgreen:
To S2 Avant'urnika. <ok> hehe

p-a-b-u
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Pawel
Nadwozie: Cabrio

Post autor: p-a-b-u » 07 sie 2012, 11:43

Moim zdaniem sprzedawanie auta o tak niskiej wartości w celu łatania dziury w domowym budżecie mija się z celem. Jak chcesz kupić w to miejsce inne auto to tylko cinquecento na LPG wtedy rzeczywiście jakaś kasa z audicy zostanie. Jak zrobisz tak jak piszesz czyli kupno innego audi to coś mi się zdaje że dołożysz do tego biznesu i to nie mało.

slugs
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: slugs » 07 sie 2012, 11:59

Loczek pisze:
slugs pisze:eSka jest na biedzie i 2.2t
Bieda? Hmm. Nie jedzie? Hmm. Nie sądzę. 2.2 T woleliśmy od V8- nie chodzi o spalanie. Bo dla Czarnej to nawet i czołg by mógł być. Ja jeżdżę dużo i potrzebuje coś w LPG lub ON.
Do Compi nie zmieści się wózek i Juniora by wytrzęsło, a w eSkę już parę PLN poszło i jej sprzedawać nie będziemy bo trafił się dobry egzemplarz ze zdrowym motorem nie zniszczonym LPG i w dodatku A/T. Szukam drugiego/tańszego auta również do przewozu dziecka i Jego ekwipunku.

Jak Compi się nie sprzeda to będziemy myśleć co dalej...
no tak. To jest eska i to co w niej jest to bieda. 2.2t przy V8 ktore jest w tej budzie nie jedzie. Wiem bo mialem przyjemnosc obiema.
Zmien zawias w compi a eske puszczaj w swiat. Takie moje zdanie.

Jesli chodzi o wozek to kupuje sie taki co pasuje do auta a nie odwrotnie. Ja dalem za wozek troszke wiecej a mam taki co i w coupe sie miesci na luzie :)

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: eSPe » 07 sie 2012, 12:18

slugs pisze:Ja dalem za wozek troszke wiecej a mam taki co i w coupe sie miesci na luzie :)
W coupe łatiej coś zapakowac do bagaja - jak pisałem nie rozmiar bagażnika w sedanie jest rpobelmem ale luk ładunkowy - miałem sedana to znam ten ból jak byle czego nie idzie wsadzić pomimo że 3 te rzeczy by weszły do bagażnika.
p-a-b-u pisze:Moim zdaniem sprzedawanie auta o tak niskiej wartości w celu łatania dziury w domowym budżecie mija się z celem. Jak chcesz kupić w to miejsce inne auto to tylko cinquecento na LPG wtedy rzeczywiście jakaś kasa z audicy zostanie.
popieram - i tanio jeździsz - mam na co dzień do wożenia tyłka do roboty Sejka to wiem co mówię. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mabrothrax
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Mabrothrax » 07 sie 2012, 12:24

eSPe, zapominasz o czymś, B4 nie ma ściany za fotelami z tyłu, masz normalne składane fotele. Więc jeśli chodzi o pakowność to jest w miarę luz, wiem po sobie bo mam tam małe złomowisko :-P . A górnik jakoś fotelik z tyłu też wozi i problemu nie ma :-)

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 07 sie 2012, 12:53

Panowie- spokojnie.

Compi jak się sprzeda to kupię auto do 8 tyś (potrzebuje by mi zostało na gotowo 2 tyś. zł- niby nie wiele ale jednak brakuje).
W zamian za Compi mogę po kosztach droga kupna nabyć Passata B5 w TDi od Znajomego (wiem co dokładnie było robione itp.- są nawet FV- uprzedzam jak coś pytanie dociekliwych).

SLUGS- wiemy, że jesteś wiernym fanem 80tek i "ropopochodnych", ale uwierz, że eSka C4 trafiła się zadbana, jest o niebo wygodniejsza od 80tek, ma mega kufer- jest komfort i wygoda. Dlaczehgo nie V8- bo jak coś w V sie sypnie to przeważnie silnik trzeba targać. Ot tyle. BIeda- Hmm mam inne zdanie. Ma soczewki jak Twoje, ma kubełki, klimę- ma quattro- o Twoje nie ma- ma 4 drzwi- o Twoje nie ma. Jakoś widzę że przewyższa Twoje chyba w każdym calu. A i jeszcze silnik- ma trochę więcej koników. Jakbyśmy szukali wyścigówki to bysmy kupili, a tak- mamy sprawne w miarę szybkie auto do jazdy z punktu A do B.

Do innych-
- tak jak napisał eSPe- nie chodzi o spalanie gazu tylko o to by zostało "parę grosza" to po 1. a po 2. to to, że potrzebne są dwa auta gdzie wejdze wózek i bagaże.

P.S. Do Slugs- dla jednych prioprytetem jest auto, a dla innych komfort dziecka- np. wózek. ja wolę mieć wygodny wózek dla dziecka niż to by auto w pełni spełniało oczekiwania.
Odkąd wiedziałem, że zostanę ojcem to priorytety się zmieniły a jak już się narodziło to człowiek całkiem inaczej zaczął myśleć.

I tak jak też wcześniej napisałem- po taniości nie oddam- jak coś to oddam krew lub nerkę i już <urodziny> <ok> <piwo> - joke.

Tym o to akcentem szanownych Użytkowników proszę by już nie gdybali co by kupić, ile sie zaoszczędzi itp. bo tylko się nabija posty i nic więcej.

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: eSPe » 07 sie 2012, 13:16

eSPe, zapominasz o czymś, B4 nie ma ściany za fotelami z tyłu, masz normalne składane fotele. Więc jeśli chodzi o pakowność to jest w miarę luz
nie zapominam - miałem sedana B4 więc wiem z doświadczenia.
Bagażnik duży i fajny ale mały luk załadowczy.
Drzwi tylne (po złożeniu foteli) też nie są za szerokie.
Zdarzyło się nie raz że coś pakowałem do bagażnka w sedanie przez przednie drzwi.
Nie wyobrażam sobie co chwila pakować i rozpakowywać wózka dziecięcego przez przednie drzwi.
Mabrothrax pisze:Więc jeśli chodzi o pakowność to jest w miarę luz
No pisałem że bagaj jest spory i wystarczający ale otwór bagażnika jest niższy i np walizy podrózne musiałem juz zapakować bokiem i obrócić a jak masz jeszcze walające się koło zapasowe bo siedzi np butla to już robi się cyrk zapakować 2 takie walizy.

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 07 sie 2012, 13:25

eSPe pisze:Cytat:
eSPe, zapominasz o czymś, B4 nie ma ściany za fotelami z tyłu, masz normalne składane fotele. Więc jeśli chodzi o pakowność to jest w miarę luz

nie zapominam - miałem sedana B4 więc wiem z doświadczenia.
Bagażnik duży i fajny ale mały luk załadowczy.
Drzwi tylne (po złożeniu foteli) też nie są za szerokie.
Zdarzyło się nie raz że coś pakowałem do bagażnka w sedanie przez przednie drzwi.
Nie wyobrażam sobie co chwila pakować i rozpakowywać wózka dziecięcego przez przednie drzwi.
Mabrothrax napisał/a:
Więc jeśli chodzi o pakowność to jest w miarę luz

No pisałem że bagaj jest spory i wystarczający ale otwór bagażnika jest niższy i np walizy podrózne musiałem juz zapakować bokiem i obrócić a jak masz jeszcze walające się koło zapasowe bo siedzi np butla to już robi się cyrk zapakować 2 takie walizy.
Kwintesencja <ok> .

THE END.

slugs
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: slugs » 07 sie 2012, 13:47

Loczek mozemy zrobic spota Skowego. Ja bede S4 c4 v8 i na wypasie a ty swoja. To forum audi 80 dlatego tu rowerem telefonem ani tez innym samochodem sie nie chwale. Co nahwyzej dla jaj moge temat o pezocie 106 zalozyc

Porownywanie s4 do coupe to glupota. Porownuj samochody tej samej klas, a nie w celu pokazania wyzszosci swojego porownujesz go z czyms co z zalozenia fabryki milo byc gorsze.

Twoje s w kategorii s to bieda. Nie rozumiem teojego oburzenia. Mozesz kochac te s itp i dla ciebie bedzie najukochansze. Ale w kontekscie sprzedarzy i wyceny to ciagle bieda

Awatar użytkownika
Loczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Loczek » 07 sie 2012, 14:13

Weź te swoje wywody zamknij w bagażniku Coupejki <ok> - na nic sie nie oburzyłem- jak narazie to nadal nie wiem co masz na myśli BIEDA- dlatego odniosłem się do Twojego Coupe, bo nie wiem pod jakim kontem mam to uczynić.

slugs pisze:To forum audi 80 dlatego tu rowerem telefonem ani tez innym samochodem sie nie chwale. Co nahwyzej dla jaj moge temat o pezocie 106 zalozyc

Jest dział Inne Audi- i tam jest temat o eSce- więc o KIJ Ci biega? <ok>

Jesteś zakompleksiony czy co?

Gorąca prośba do moderatorów- proszę o zamknięcie mego tematu do momentu nie wyjaśnienia sytuacji ze sprzedażą oraz skasowanie wszelkich postów poniżej tego obojetnie czego by się tyczyły.

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 07 sie 2012, 14:17

Temat zamknięty na prośbę użytkownika

Awatar użytkownika
IC69