B3 ABK
Wczoraj zacząłem podmieniać graty przy audi sprawdzając co się dzieje. Wymieniłem kompa,ale auto zachowywało się tak jak wcześniej czyli kręciło ale nie odpaliło a po chwili siadał aku. Na wszelki wypadek sprawdziłem jeszcze raz iskrę i nic jak nie było tak nie ma .
Podmieniłem aparat zapłonowy sprawdziłem i iskra się pojawiła,odpaliłem auto ale zaczęło chodzić jak diesel i miała strasznie niskie obroty (czyli źle wyregulowałem zapłon), przestawiłem zapłon jeszcze raz( przyspieszyłem go) ale już nie odpaliła tylko znowu kręciła . Tak więc teraz tylko ustawić zapłon :roll:
Podmieniłem aparat zapłonowy sprawdziłem i iskra się pojawiła,odpaliłem auto ale zaczęło chodzić jak diesel i miała strasznie niskie obroty (czyli źle wyregulowałem zapłon), przestawiłem zapłon jeszcze raz( przyspieszyłem go) ale już nie odpaliła tylko znowu kręciła . Tak więc teraz tylko ustawić zapłon :roll:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Czyżby ustawianie zapłonu w ABK było jeszcze bardziej upierdliwe niż regulacja statycznego kąta wtrysku w Dieslach ?
A spróbuj może tak zrobić, że aparat zapłonowy będzie na tyle luźny że da się nim obracać podczas pracy silnika (ale żeby sam nie latał), ustaw tak aby silnik odpalił a potem na uruchomionym silniku kręć aparatem zapłonowym tak długo aż zacznie ładnie pracować, może uda się na słuch ustawić ??
A spróbuj może tak zrobić, że aparat zapłonowy będzie na tyle luźny że da się nim obracać podczas pracy silnika (ale żeby sam nie latał), ustaw tak aby silnik odpalił a potem na uruchomionym silniku kręć aparatem zapłonowym tak długo aż zacznie ładnie pracować, może uda się na słuch ustawić ??
McCoob, możesz kolego podjechać z 5cioma książkami serwisowymi i mi to ustawić zakres błędnego ustawienia aparatu to jeden stopien,auto odpala jeździ,akumulator śmietnik,na gazie mniej więcej trzyma obroty poniżej 1000 ale trzyma,regulowałem na parowniku ale w sumie za dużej reakcji nie ma,na benzynie całkowicie gaśnie.. Czyli z ustawieniem zapłonu prawie doszedłem do ładu ale chyba już nie dam rady sam tego ogarnąć do końca :roll:
majster to wez moze poswiec 10-20pln i pojedz/zaholuj oooo do jakiegos mechaniora ktora ma lampe i niech Ci ustawi ten zaplon zamiast przezywac katusze? mi w w tym nieszczesnym 3a jeden z najlepszych mechaniorow w Łowiczu ustawil za 10pln w 5 minut...KoralB3 pisze:chyba już nie dam rady sam tego ogarnąć do końca
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt: