[B4 Avant] Taki sobie tatowóz by Icemerc-Sprzedane..:(
[B4 Avant] Taki sobie tatowóz by Icemerc-Sprzedane..:(
Witam wszystkich.
Na imię mam Damian. Od dnia 01.05.2010 jestem szczęśliwym posiadaczem AUDI B4 Avant 1.9 TDi. Jest to moje pierwsze AUDI w całej motoryzacyjnej historii, miałem 3 podejścia do zakupu audi i za trzecim razem udało się. 2 poprzednie podejścia zakończyly się zakupem całkiem innej marki, czego też nie żałuje. Auto z końcówki roku 94, już na Pierburgu, zachowane w pełnym oryginale jak fabryka wypuściła i tak zostanie... Autko posiada :
4 x elektryka szyb
elektryka lusterek oraz podgrzewanie
elektryczny szyberdach
proconten
wspomaganie
centralny zamek + oczywiście alarm
Silniczek 1.9 TDi z przebiegiem obecnie juz 217 000 kilometrów - w dniu zakupu 213352 potwierdzony w ASO AUDI oraz salonie jako autentyczny, książka serwisowa prowadzona w Niemczech do 191500 tyś,
W 2006 roku sprowadzone do Polski i poprzedni właściciel nakręcił w 4 lata niecałe 22 tyś kilometrów. Jestem 2 właścicielem w Polsce, w całej Historii auta 4. Lakier jak widać od dnia zakupu nie był polerowany przeze mnie - jest taki jaki był... Piękna szmaragdowa zieleń
PLANY
marzy mi sie śnieżnobiała felga...hmmm OZ F1
Chromowana ramka na biegi ( zrobione )
długa i bezawaryjna jazda
Marzy mi sie 300 Niutonów.... i jest już w zasięgu :mrgreen:
Co zrobiłem do tej pory :
Zmieniłem kierownice na skórzana firmy MOMO Hella
Gałka zmiany biegów skóra
Nakładki na pedały - od zawsze mi się podobały
Chromowane rygielki drzwi x 4
Manometr w sekretnym miejscu firmy TRISCO do stałej kontroli
Felgi 7.5x16 opona 205/55/16 w pełnej polerce
Rączki z lampkami jak w oryginale czyli 3 sztuki
SILNIK :
Zaślepiłem EGR
Wtryski AHF od 110 PS
Katalizator pojechał na skup
Wlutowałem sobie podstawki pod Epromy
Nowy całkiem przyjemny soft od kostrza - 1.1 bar stałego ładowania :mrgreen:
Dawka ustawiona na 3.0 - 3.2 mg
Wolna odma
Autko po zakupie oczywiście przeszło porządny przegląd, pakiet startowy czyli wszystkie płyny, filtry, paski, całe hamulce, wymienione również wszystkie żarówki na diodowe.
Odpowiednia liczba Niutona zapewnia przyjemna jazde i bezcenne miny co poniektórych kierowców Czekam na możliwość skorzystania z hamowni.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i z czasem jak będzie sie autko zmieniało oczywiście pozwole sobie na wrzucanie nowych fotek...
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
Na imię mam Damian. Od dnia 01.05.2010 jestem szczęśliwym posiadaczem AUDI B4 Avant 1.9 TDi. Jest to moje pierwsze AUDI w całej motoryzacyjnej historii, miałem 3 podejścia do zakupu audi i za trzecim razem udało się. 2 poprzednie podejścia zakończyly się zakupem całkiem innej marki, czego też nie żałuje. Auto z końcówki roku 94, już na Pierburgu, zachowane w pełnym oryginale jak fabryka wypuściła i tak zostanie... Autko posiada :
4 x elektryka szyb
elektryka lusterek oraz podgrzewanie
elektryczny szyberdach
proconten
wspomaganie
centralny zamek + oczywiście alarm
Silniczek 1.9 TDi z przebiegiem obecnie juz 217 000 kilometrów - w dniu zakupu 213352 potwierdzony w ASO AUDI oraz salonie jako autentyczny, książka serwisowa prowadzona w Niemczech do 191500 tyś,
W 2006 roku sprowadzone do Polski i poprzedni właściciel nakręcił w 4 lata niecałe 22 tyś kilometrów. Jestem 2 właścicielem w Polsce, w całej Historii auta 4. Lakier jak widać od dnia zakupu nie był polerowany przeze mnie - jest taki jaki był... Piękna szmaragdowa zieleń
PLANY
marzy mi sie śnieżnobiała felga...hmmm OZ F1
Chromowana ramka na biegi ( zrobione )
długa i bezawaryjna jazda
Marzy mi sie 300 Niutonów.... i jest już w zasięgu :mrgreen:
Co zrobiłem do tej pory :
Zmieniłem kierownice na skórzana firmy MOMO Hella
Gałka zmiany biegów skóra
Nakładki na pedały - od zawsze mi się podobały
Chromowane rygielki drzwi x 4
Manometr w sekretnym miejscu firmy TRISCO do stałej kontroli
Felgi 7.5x16 opona 205/55/16 w pełnej polerce
Rączki z lampkami jak w oryginale czyli 3 sztuki
SILNIK :
Zaślepiłem EGR
Wtryski AHF od 110 PS
Katalizator pojechał na skup
Wlutowałem sobie podstawki pod Epromy
Nowy całkiem przyjemny soft od kostrza - 1.1 bar stałego ładowania :mrgreen:
Dawka ustawiona na 3.0 - 3.2 mg
Wolna odma
Autko po zakupie oczywiście przeszło porządny przegląd, pakiet startowy czyli wszystkie płyny, filtry, paski, całe hamulce, wymienione również wszystkie żarówki na diodowe.
Odpowiednia liczba Niutona zapewnia przyjemna jazde i bezcenne miny co poniektórych kierowców Czekam na możliwość skorzystania z hamowni.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i z czasem jak będzie sie autko zmieniało oczywiście pozwole sobie na wrzucanie nowych fotek...
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
Ostatnio zmieniony 19 cze 2011, 21:11 przez icemerc, łącznie zmieniany 17 razy.
Kolejny zmiany.... wydech przeszedł renowację i końcówki teraz lśnią jak nowe ramka na biegi zamontowana oraz tajemniczny nowy gadzet tuningowy Zdjęcia niebawem
Wtryski od AHF z 2000r jada powoli do mnie koretka dawki bo załozeniu i mysle , że staruszek zacznie sie fajnie odpychać...
Z nudów zrobiłem całą konserwacja podwozia - taką kompletna, zajeło mi to pół dnia i 5 litrów konserwacji ale spód jest czarniutki aż miło
Wtryski od AHF z 2000r jada powoli do mnie koretka dawki bo załozeniu i mysle , że staruszek zacznie sie fajnie odpychać...
Z nudów zrobiłem całą konserwacja podwozia - taką kompletna, zajeło mi to pół dnia i 5 litrów konserwacji ale spód jest czarniutki aż miło