Trochę zdjęć:
[Typ89 R5] 2.5 R5 07K + skrzynia 0B4 40/60 6G Projekt...
- Audi Sport
- Forum Audi 80
FranoF1, Rozwiązałem układ kierowniczy. Został założony magiel z jaguara xj40. Teraz jest na ścianie grodziowej, a dokładniej pod nią i mieści się ze 3 cm nad i tyle samo za skrzynią. Kolumny mcphersona zostały zamienione stronami. Teraz mam antiackermana, zobaczymy jak się będzie to spisywać. Został wstępnie zrobiony DP 3,5" i tunel środkowy. W wolnej chwili muszę ogarnąć to do końca. Zostały pocięte nowe sanki i przerobione aby nie modyfikować miski, stabilizator poleciał 5cm niżej aby się wszystko pomieściło. Z tylnych sanek wyleciał magiel od 4ws i wleciały drążki reakcyjne. Niestety nie udało się wcisnąć 4ws zachowując w pełni funkcjonalny samochód. Tzn. musiałbym się pozbyć nawiewu, klimy itp.
Trochę zdjęć:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Trochę zdjęć:
- Audi Sport
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
piguu, No niby się udało ale najprawdopodobniej wleci magiel z W210 z servotroniciem. Trzeba do tego zapierdzielić jakiś gwint, bo skok seryjnego zawieszenia pierd... pracę drążków... No DP będę podwójnie obwijać, bo jest ciasno przy skrzyni jak i tunelu.
tomaszn750, Dzienx
FranoF1, Powoli do przodu, zawsze coś wyskakuje hehe. Chciałbym odpalić to padło ale musze jeszcze wiązkę ustrugać
Z postępów to wleciała costumowa rozpórka omijająca wlew oleju i ulokowałem juz podstawę fitra oleju, siedzi na swoim miejscu już chłodnica wody i klimy. Chłodnica oleju
jak narazie czeka na poprawkę mocowania. Krucce do układu olejowego mam już przerobione także tylko zakuwać węże. Nastepny plan to ogarnąć kolektor dolotowy
Z pierdół we wnętrzu to wleciały recaro z V8 w full elektryce. Trzeba było się bawić ze stelażami ale wszystko już bangla 
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
tomaszn750, Dzienx
FranoF1, Powoli do przodu, zawsze coś wyskakuje hehe. Chciałbym odpalić to padło ale musze jeszcze wiązkę ustrugać

Z postępów to wleciała costumowa rozpórka omijająca wlew oleju i ulokowałem juz podstawę fitra oleju, siedzi na swoim miejscu już chłodnica wody i klimy. Chłodnica oleju

- Audi Sport
- Forum Audi 80
W autach wyczynowych nie stosuje się servotronica ze względu na redukcję masy. Z resztą w RS2 był servotronic. Wyczucie auta jest lepsze jeśli siła wspomagania słabnie ze wzrostem prędkości
Także według mnie to idealna sprawa. Na postoju jednym paluszkiem, a przy wyższych prędkościach pewność prowadzenia. Ori wspomaganie w B4 powyżej 180 to trzeba precyzji chirurga aby kierownicą operować 

- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Czyli wygoda
Ja akurat jestem zwolennikiem braku wspomagania ale to przyzwyczajenia z rajdów amatorek. Ja akurat mam porównanie na ciężkich autach. W jednej S6 miałem a w drugiej nie i w tej co nie było pewniej mi się auto prowadziło niż z serwotronikiem. Stąd też moje pytanie.
BTW...180 starą B4? Oszalałeś

BTW...180 starą B4? Oszalałeś

- Audi Sport
- Forum Audi 80
Co kto lubi. Samochód nie jest robiony typowo na tor, bo te auta się do tego nie nadają bez grubego grzebania z rozkładem mas. Chciałbym właśnie to poprawić i mieć R5 o wadze 1.8T
Samochód będzie używany sporadycznie na codzień i w weekendy no i czasem na tor. Jakoś nie widzi mi się popierdzielać na codzień jakimś gównem i 2-4 razy w roku się po torze przejechać jakąś wydmuszką....
A co za problem. Jak miałem porobione 3A to bez problemu tyle leciała

A co za problem. Jak miałem porobione 3A to bez problemu tyle leciała

Ostatnio zmieniony 24 lis 2017, 17:54 przez Audi Sport, łącznie zmieniany 1 raz.
- Audi Sport
- Forum Audi 80