Audi 80 1,6 Turbo D SB ->AKN swap czas zacząć !!
- Fighter001
- Forum Audi 80
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
W upale coś da. A na zimę odpinać chłodniczkęFighter001 pisze:No faktycznie u mnie jest chłodnica paliwa. Tylko pytanie czy to coś da w takim 1.6td? Jak kolega wyrzeźbi to zobaczymy, no i chyba trzeba to jakoś zrobić tak żeby w zimie nie chłodziło?
Ładnie wyczyścić, wyprostować finy, obudować aby nie rzucało się w oczy. Chyba Paweł takiej brudnej nie zamontuje na widoku :shock:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
I znowu prowokacja mi się udała :mrgreen:
Nie, nie chodzę po krzakach szukając części
Piecyk gazowy który ma białą obudowę w słoneczny dzień z daleka się rzuca w oczy, dlatego go zauważyłem i postanowiłem przyjrzeć mu się z bliska, bo w takich piecykach jest sporo miedzi, mosiądzu i aluminium
Niestety to nie był stary polski piecyk więc tylko nagrzewnica była cenna, wziąłem ją z przeznaczeniem sprzedaży na złom, ale stwierdziłem że nada się na chłodniczkę paliwa i sprawdzi się lepiej niż ori chłodniczka od np AVFa Chłodniczka będzie używana tylko w sezonie letnim, na zimę będzie odpinana z obiegu. Nagrzewnica którą znalazłem jest w bardzo ładnym stanie, tylko parę lamelek wymaga wyprostowania. Po umyciu karcherem będzie wyglądać jak nowa, zamontuje ją tak aby z zewnątrz w ogóle nie była widoczna <ok>
P.S. Miodek, nie ma się z czego śmiać, Ty widząc 50PLN nie schyliłbyś się po nie ? <lol>
Jednak zamiast sprzedać na złom wykorzystam tą nagrzewnicę i nie od pieca kaflowego a od piecyka gazowego typu Junkers
Oryginalne chłodniczki paliwa wyglądają bardzo podobnie, tylko są mniejsze
Nie, nie chodzę po krzakach szukając części
Piecyk gazowy który ma białą obudowę w słoneczny dzień z daleka się rzuca w oczy, dlatego go zauważyłem i postanowiłem przyjrzeć mu się z bliska, bo w takich piecykach jest sporo miedzi, mosiądzu i aluminium
Niestety to nie był stary polski piecyk więc tylko nagrzewnica była cenna, wziąłem ją z przeznaczeniem sprzedaży na złom, ale stwierdziłem że nada się na chłodniczkę paliwa i sprawdzi się lepiej niż ori chłodniczka od np AVFa Chłodniczka będzie używana tylko w sezonie letnim, na zimę będzie odpinana z obiegu. Nagrzewnica którą znalazłem jest w bardzo ładnym stanie, tylko parę lamelek wymaga wyprostowania. Po umyciu karcherem będzie wyglądać jak nowa, zamontuje ją tak aby z zewnątrz w ogóle nie była widoczna <ok>
P.S. Miodek, nie ma się z czego śmiać, Ty widząc 50PLN nie schyliłbyś się po nie ? <lol>
Jednak zamiast sprzedać na złom wykorzystam tą nagrzewnicę i nie od pieca kaflowego a od piecyka gazowego typu Junkers
Oryginalne chłodniczki paliwa wyglądają bardzo podobnie, tylko są mniejsze
- prezes3000
- Forum Audi 80
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Może na to nie wygląda ale dbamprezes3000 pisze:Moja była B3 mi się przypomniała oglądając prace przy twojej. Dbaj i będzie służyła długo...
Dziś strucel został umyty i wyprany w środku (fotele przód), 22 czerwca czeka nas kolejna trasa <ok>
Po powrocie z wakacji biore się za ogarnianie kolorystyki auta, ale już takie na fest co by nie było różnych kolorów
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Pompa zostaje ta, co jestMarcin_89 pisze:W tym aucie to chyba niemożliwe, bo to 1.6 TD (przez duże D) - poskramiacz innych, dizel, inna pompa, doładowanie, turbo.pawelrybak15 pisze:Po powrocie z wakacji biore się za ogarnianie kolorystyki auta
Turbo jeśli zmienie to na T3 kupione w zeszłym roku, w ten silnik już nie inwestuje, bo docelowo ma być AVF <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Życie to nie bajka, to kur** twarda walka :mrgreen:skoti pisze:Kurde miały być mody na wiosnę i dupa czemu do lata każesz nam czekać :shock:
Po prostu finansowo nie zawsze mi się układa tak jakbym tego chciał, niestety.
Mam inne wydatki niż samochód m.in. do zapłaty jest ostatnia rata za szkołę (skończyłem 2 czerwca technikum elektryczne policealne) pozatym w najbliższy piątek wyjeżdżam
Po powrocie biore się za kolorystykę
P.S. Math11 AVF to plan który już dawno zdradziłem, ale sie nie rozpisuje bo po co znowu robić spam. Jak coś sie zmieni to będzie update w temacie <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: