Audi 80 1,6 Turbo D SB ->AKN swap czas zacząć !!
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
20 lutego 2012 napisałem taki oto post:
Tym razem poszedł zupełnie bez ostrzeżenia, nagle podczas jazdy przestał działać obrotomierz i wyskoczyła kontrolka ładowania, jednocześnie było słychać jakieś hałasy spod maski. Po zatrzymaniu się zobaczyłem szczątki paska owinięte na kole pasowym, po ich usunięciu jest OK, tylko że trzeba sie znowu namęczyć z wymianą paska :evil:
Zaczynam się zastanawiać co jest grane, czy trafiłem na wadliwy pasek (Contitech) czy po prostu coś jest nie tak ? Łożyska w alternatorze są OK, pasek nie był za luźny, koło pasowe na alternatorze również jest OK bo ma dopiero 4 lata i było założone nowe z ASO.
Wczoraj, tzn 12 lipca 2012 znów zerwał mi się pasek od alternatora :evil:pawelrybak15 pisze:Dziś w drodze do pracy zerwał mi się pasek od alternatora :evil:
Teraz już wiem, dlaczego wskazówka obrotomierza czasami się "bujała" i dlaczego czasem napięcie spadało poniżej 14.4V :roll:
Tym razem poszedł zupełnie bez ostrzeżenia, nagle podczas jazdy przestał działać obrotomierz i wyskoczyła kontrolka ładowania, jednocześnie było słychać jakieś hałasy spod maski. Po zatrzymaniu się zobaczyłem szczątki paska owinięte na kole pasowym, po ich usunięciu jest OK, tylko że trzeba sie znowu namęczyć z wymianą paska :evil:
Zaczynam się zastanawiać co jest grane, czy trafiłem na wadliwy pasek (Contitech) czy po prostu coś jest nie tak ? Łożyska w alternatorze są OK, pasek nie był za luźny, koło pasowe na alternatorze również jest OK bo ma dopiero 4 lata i było założone nowe z ASO.
- karolas123
- Forum Audi 80
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dzięki Karolas123, masz 100% racji. Łapa alternatora do wymiany, widać następstwo zimowej przygody :evil:karolas123 pisze:To nie koło musi być winne wystarczy ze kola nie sa do siebie równoległe, wystarczy milimetr i juz paski załatwia. Jednak geneza moze być również inna. Może masz poprostu duzo odbiorników i alternator jest zbyt mocno obciązany.
Znajdź mi dobrze płatną pracę to będzie swap, renowacja blachy/lakieru i full wypas w środku :evil:skoti pisze:Ja bym już nawet nie zakładał nowego. I tak swap zaraz będzie, nie inwestuj już w ten silnik :lol:
Cisza w temacie bierze sie z ciągłych problemów finansowych, jednak są małe nowości -> dostałem parę dni temu od Trepka klapę bagażnika i błotnik prawy przód <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
W dniu dzisiejszym zostały wymienione głośniki przód z chińskiego badziewia General Sound (raczej Gimela Sound, albo Gó*** Sound) na oryginalne głośniki Nokia. Różnica jest ogromna -> Nokie grają czysto, tamte pierdziały nawet przy niewielkiej głośności.
Grają czysto, wiadomo że nie powalają, ale jak na 10cm głośniczki jest OK <ok>
Grają czysto, wiadomo że nie powalają, ale jak na 10cm głośniczki jest OK <ok>
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15