[Audi 80 B3 1.6D] POWOLI DO CELU --> regeneracja pompy Bo
Ej ludzie, badzcie realistami :!: Audi 80 b3 ktore wazy ponad tone i ma 54km nie da rady osiagnac takiej predkosci, moj sasiad ma 1.6D 54hp i po przelaczeniu na benzyne robie go jak dzieciaka Fiatem Punto 3 1.2 silnik ok 55hp. Moja oooo jak wychodzila z fabryki miala 113hp czyli dwa razy wiecej niz 1.6D i 192km/h predkosci maksymalnej... Pozdrowionka <ok>
Edit: co do Sb ktore po delikatnym podkreceniu dawki leci prawie 200km/h -----> :mrgreen:
Skrzynia nie da rady i za malo mocy, patrzcie na dane techniczne bo sa najbardziej wiarygodna opcja, predkosc max moze byc wieksza o kilka km ale bez przesady, prawa fizyki tez obowiazuja w SB-JK
Edit: co do Sb ktore po delikatnym podkreceniu dawki leci prawie 200km/h -----> :mrgreen:
Skrzynia nie da rady i za malo mocy, patrzcie na dane techniczne bo sa najbardziej wiarygodna opcja, predkosc max moze byc wieksza o kilka km ale bez przesady, prawa fizyki tez obowiazuja w SB-JK
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Keczy, kończ waść, wstydu oszczędź :mrgreen:
Nie traktuj tego co piszę jako atak z mojej strony na Twoją osobę, ale zastanów się trochę co piszesz <rotfl>
Punto może i lepiej wystartuje, bo jest lekkie, ale JK w trasie go zeźre bez problemów <ok>
Pozatym pisałem to ja, pisał to Matt1988, JK bez problemu bujnie się do 180km/h tylko musi mieć dobrze wyregulowaną pompę wtryskową :!: Odpowiednie ciśnienie wstępne, kąt wtrysku a także dawka paliwa, jak ktoś ma oszczędnie ustawioną pompę to wiadomo, że to nie będzie jechało
Nie traktuj tego co piszę jako atak z mojej strony na Twoją osobę, ale zastanów się trochę co piszesz <rotfl>
Punto może i lepiej wystartuje, bo jest lekkie, ale JK w trasie go zeźre bez problemów <ok>
Pozatym pisałem to ja, pisał to Matt1988, JK bez problemu bujnie się do 180km/h tylko musi mieć dobrze wyregulowaną pompę wtryskową :!: Odpowiednie ciśnienie wstępne, kąt wtrysku a także dawka paliwa, jak ktoś ma oszczędnie ustawioną pompę to wiadomo, że to nie będzie jechało
matt1988, taa, potrzeba czasu zeby najpierw wjechac na giewont, pozniej rozlozyc zagiel i zjechac osiagajac to o czym piszecie <ok>
Osiągi
prędkość maksymalna
skrzynia manualna 158 km/h
To sa dane fabryczne kiedy te silniki trzymaly serie, zakladajac, ze Twoj ja jeszcze trzyma to 170km/h bylo wlasnie przeklamaniem licznika
Osiągi
prędkość maksymalna
skrzynia manualna 158 km/h
To sa dane fabryczne kiedy te silniki trzymaly serie, zakladajac, ze Twoj ja jeszcze trzyma to 170km/h bylo wlasnie przeklamaniem licznika
pawelrybak15, mowimy o silniku w serii, ogarnij sie troszke bo jeszcze ktos uwierzy , ze magicznym kreceniem srubkami silnik ktory mial 54hp jak wychodzil z fabryki nagle zyska 50hp i zacznie latac jak ponad 100 konna benzyna czy TDI :roll: Cos tam juz niezle zmodziles u siebie i gratki Ci za to ale nadal Twoje auto jest za slabe zby lyknac seryjne 3a wiec o czym my mowimy
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Seria 3A miała 115KM i ponad 10 sekund do setki więc nie pisz że nie dam rady 3A serii skosić.keczy pisze:pawelrybak15, mowimy o silniku w serii, ogarnij sie troszke bo jeszcze ktos uwierzy , ze magicznym kreceniem srubkami silnik ktory mial 54hp jak wychodzil z fabryki nagle zyska 50hp i zacznie latac jak ponad 100 konna benzyna czy TDI :roll: Cos tam juz niezle zmodziles u siebie i gratki Ci za to ale nadal Twoje auto jest za slabe zby lyknac seryjne 3a wiec o czym my mowimy
Zresztą nie wdaje sie w takie dyskusje bo znowu będzie awantura, zapraszam Cie do WLKP jak kolejnego spota skrzynkniemy ciekawe jak Twoje 3A sobie poradzi <rotfl>
Pany, ja nie bede nikomu wmawial na sile, ze 54hp nie rozpedzi auta ktore wazy ponad tone do 180km/h, za przyklad podalem dane 3a ktore przy dwa razy wiekszej mocy lecialo w czasach swojej swietnosci 192km/h czyli tylko o 12km/h szybciej od Jk, powinno to dac do myslenia :-> Rozne rzeczy widzialem juz na zegarach w swoich b3, w obecnej jadac 190km/h gps pokazuje 170km/h...
pawelrybak15, silnik w moim aucie to temat rzeka, mial krotkie chwile w swoim zyciu, ze ilosc hp oscylowala w okolicy tych fabrycznych 113hp i powiem Ci bez zgryzliwosci, ze jeszcze troche Ci brakuje do przyspieszenia 113 konnej benzyny w b3. Od poczatku pisalem, ze 3a to kupa i nie jedzie, nie mam zamiaru zachwalac czegos co nie ma przyszlosci. Przemysl natomiast co piszesz w temacie kolegi bo ludzie na prawde pomysla, ze 54hp w b3 zapier...... tylko wystarczy pokrecic srubkami i od razu masz 50hp wiecej. Ty masz turbine, zmieniona pompe, podkrecona dawke paliwa i zapewne cos tam jeszcze i uzyskales moze z 20-30hp(nikt tego nie wie bo brak wykazu z hamowni).
Sorka za OT
pawelrybak15, silnik w moim aucie to temat rzeka, mial krotkie chwile w swoim zyciu, ze ilosc hp oscylowala w okolicy tych fabrycznych 113hp i powiem Ci bez zgryzliwosci, ze jeszcze troche Ci brakuje do przyspieszenia 113 konnej benzyny w b3. Od poczatku pisalem, ze 3a to kupa i nie jedzie, nie mam zamiaru zachwalac czegos co nie ma przyszlosci. Przemysl natomiast co piszesz w temacie kolegi bo ludzie na prawde pomysla, ze 54hp w b3 zapier...... tylko wystarczy pokrecic srubkami i od razu masz 50hp wiecej. Ty masz turbine, zmieniona pompe, podkrecona dawke paliwa i zapewne cos tam jeszcze i uzyskales moze z 20-30hp(nikt tego nie wie bo brak wykazu z hamowni).
Sorka za OT