Update 26.08.2015
W zeszłym tygodniu odebrałem paczkę od kolegi Arturo997
Nowy wydech środkowy i końcowy do tego zakupione nowe wieszaki i pierścienie i wydech już w aucie
W poniedziałek butla LPG pojechała na legalizacje, jutro ja odbieram i trzeba podskoczyć na przegląd w tym tyg
Update 21.09.2015
Więc troszkę znów było działane przy Śwince:
- wymieniony wreszcie silnik krokowy, jak na razie pięknie
- wymieniony rozrząd
- Świnka przeszła przegląd
Panowie, gdzieś pamiętam, że czytałem na forum jak ktoś polecał klej do tapicerek, którym można było prysnąć na materiał i przez dociśnięcie skleić np. podsufitkę, ktoś pomoże? :)a
Fajne Audi. I te czarne blachy... Mi szkoda byłoby ją przerejestrowywać. Te tablice dodawały jej uroku. Jedynie jasne wnętrze mi się nie podoba. Reszta w porządku. Dorzuć jeszcze jakieś ładne alufelgi i będzie miód. Powodzenia w naprawach i oby jeździł i sprawował się tak jak trzeba. Pozdrawiam.
Bartek1996, dzięki Przerejestrować niestety trzeba było... Wyszło niestety parę kwiatków po zakupie, ale jak na razei wszystko ogarniamy... Auto chwilę było jako 3-cie więc za dużo nie jeździło. Teraz wróciło do ciągłej eksploatacji
O felgach myślę na przyszły sezon, wnętrze również - prawdopodobnie wymiana całego wnętrza na ciemniejsze, bo to jest w bardzo kiepskim stanie niestety (poprzedni właściciel).
Update 03.10.2015 r.
Wymiana:
- świec
- filtra kabinowe
- żarówek stop/pozycjne z tyłu
- wymiana rury przy dolocie
Wpadły świece NGK:
Te które wyjąłem były już 'lekko' zabrudzene...
Panowie, to uszczelnienie przy podszybiu uzupełniacie czymś?
Syfu było coniemiara:
Ale najlepiej wyglądał stary filtr, nie mam pojęcia kiedy ktoś tutaj zaglądał...
Uwierz mi że masę osób nawet nie wie co to filtr przeciwpyłkowy(kabinowy). Syf ci się raczej zebrał po latach jak masz dobrze zapięte podszybie te plastiki to nic złego nie powinno dziać się z tym.Swoją drogą też myślałem o tym ostatnio <ok>
Przemas80, no to fakt, że dużo osób nawet nie słyszało o tym
Zapiąłem najlepiej jak potrafiłem, powinno być ok sprawdzę po pierwszym deszczu
W każdym razie, teraz tak dmucha, że głowę urywa
Update 07.10.2015
Dzisiaj płuczka silnika + wymiana filtra i oleju.
Płuczka i olej Millers Olej 10W40 XFE
Przy okazji zrobiłem na szybko foty spodu
Dodatkowo zauważyłem pocenie spod tego dekla:
Któru znajduje się z tej strony silnika:
Co to może być? tam jest jakis oring/seger czy inne uszczelninie?
Update 15.12.2015
Powoli coś działamy, w weekend wymieniłem kable oraz kopułkę na BERU, niestety nie udało mi się wymienić palca rozdzielacza - nie byłęm go w stanie wyjąć.
Wydaje mi się, że powinien siedzieć na wcisk, prawda?
Dodatkowo jutro Audi jedzie na zrobienie porządku z instalacją LPG, która jest paskunie założona w tym momencie:
Zdjęcie po zmianie również wrzucę.
ja też ostatnio robiłem u siebie porządki z instalacją LPG. Kable rzucone do komory byle jak i przy okazji zobaczyłem że niektóre kable były pęknięte co trzeba było usunąć.
petel, dokładnie. Do tego ta instalacja ma x lat i da się to troszkę schludniej ułożyć
Jak wymieniałem w weekend kable, kopułkę to się tak nakombinowałem miedzy tymi wężami...
Update 18.12.2015 r.
I po zmianie:
Zmienione przewody od płynu chłodzącego, nie ma już 3 poprowadzonych w beznadziejny sposób, teraz wszystko ładnie na zaciskach.