B4 DTM Competition quattro.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Musze w końcu umyć auto bo przez zimę równo się zakurzyło, pewnie zejdzieeSPe pisze:Coś nowego będzie sie działo? Czy już podziałane i teraz odsłona?
mi z dwa tygodnie znając moje ostatnio możliwości czasowe.
Jakieś detale wpadły, ale to kropla w morzu do tego co ma kiedyś nastąpić.
Nie mam już żadnej presji czasowej nie będę stosował półśrodków tylko jak się uzbiera wór kasy to zrobię raz, a porządnie.
Póki co seria pozostaje nadal serią ACE jak klekotał tak będzie klekotał.
Dobrze powiedziane. Ja również już mogę bronić ACE klekota <ok> . Póki co po pewnych naprawach i walkach jest już prawie TIP-TOP. Od momentu kupna w swoim zrobiłem już ok. 6 tyś km i jeździ nadal i mam nadzieję, że jeździć będzie.... A jak przyjdzie jego czas to jak będzie jak Górnik pisze wór pieniędzy to wstawi się coś młokosowatego .gornik pisze:Póki co seria pozostaje nadal serią ACE jak klekotał tak będzie klekotał.
16 zaworowy to po pierwsze, pali jak smok mimo ze krecisz go grzecznie do 3000 obr/min. Hałasujący łańcuch rozrządu (wpływa to na kulture pracy silnika), wycieki płynów ustrojowych. W połączeniu z napedem quattro "nie jedzie". Ogólnie to silnik specjalnej troski zaprojektowany na szybko. Sie rozpisałem bedzie zadyma :lol:SzymekB pisze:Co w tym ACE jest takiego złego ?? Oprócz ke-jeta??
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dwa compi mają na tym forum AEB pod maską - faktycznie, popularność tego silnika w compi przerosła wszelkie oczekiwania :lol: :lol:eSPe pisze:gornik, kiedy wpada AEB?
Ostatnio mix Compi+AEB bardziej popularne niż hamburger w McDonalds.
Niedługo ciężko będzie palcem pokazać Compi z ACE na pokładzie. hehehehhehehe
Mój grzechotnik też miał się dobrze i jest teraz w 3 kartonach u Górnika sprawa o tyle prosta że nie lata nią do roboty i po bułki do sklepu tylko Lansik co niedzielny wiec trochę jeszcze pojezdzi :mrgreen: powiem jeszcze tak jak by od razu fabryka zapodała taki motor jak mam teraz to było by miodzio i ten model był by bardziej poszukiwany bo teraz to jakoś jedzie i robi ppssss a compi z ACE pod maska to straszy dzieci w piaskownicy :mrgreen: i budzi sąsiadów :mrgreen: pozdro
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Ja nie mówię że złe.
Jedenosiemturbognojek wg mnie pasuje idealnie do Compi. Mały, lekki z pałerem i pięknie syczy. Odpycha się też nielicho więc jest to idealne rozwiązanie na budę B4.
Po prostu zabrakło tego silnika w palecie jak produkowali B4 wg mnie.
A przynajmniej Compi wg mnie tego brakuje.
Dlatego myślałem że grónik również się skusił na jedenosiempssspsss.
Jedenosiemturbognojek wg mnie pasuje idealnie do Compi. Mały, lekki z pałerem i pięknie syczy. Odpycha się też nielicho więc jest to idealne rozwiązanie na budę B4.
jakoś nie widzę tego silnika u G. dlatego tez sam jestem ciekaw co wymysli.eSPe pisze:Ja nie mówię że złe.