Właśnie nie pamiętam jaka u CIebie jest wielkość kompresora ale u niego to In-39,6mm EX- 54mm więc koło jest naprawdę duże

WIRNIK TD a TDI się różnią średnicą i to zrobi dużą różnice.brabus124 pisze: No więc z dużym kompresorem to kolega DAVE złożył sobie hybrydę, co prawda wirnik wydechowy ma od T2 - TD ale myślę że to nie jest duża różnica w porównaniu do T2 TDI.
Właśnie nie pamiętam jaka u CIebie jest wielkość kompresora ale u niego to In-39,6mm EX- 54mm więc koło jest naprawdę dużew Kpower wyszło 150KM i 360Nm bez FMIC.
czyli zregenerowałeś <ok>brabus124 pisze:Złożyłem T15 na nowych częściach, ale nie do końca jestem z tego zadowolony, odrzutnik oleju z pierścieniem uszczelniającym był za duży i musiałem wstawić stary, nie wiem czemu tak nie dokładnie robią te zestawy naprawcze :-|
no tak tylko k04 ma 4 łopatki, czyli przez to wolniej w stanie, ale na górze będzie trzymać lepsze temperatury powietrza i wydajność. Ja bym proponował zrobić hybrydę ale z kompresorem k03 benzynowym, o podobnych średnicach tylko 6 łopatkowym.brabus124 pisze: K03/K04
Absolutnie tak właśnie myślałem żeby zrobićszopenn pisze:no tak tylko k04 ma 4 łopatki, czyli przez to wolniej w stanie, ale na górze będzie trzymać lepsze temperatury powietrza i wydajność. Ja bym proponował zrobić hybrydę ale z kompresorem k03 benzynowym, o podobnych średnicach tylko 6 łopatkowym.
Szybciej wstanie a wydajnościowo i tak będzie wystarczająco
brabus124 pisze:wirnik jest większy IN- jest większy o 3mm a EX- o 1mm co na pewno ma znaczenie przy wyższych obrotach.
o tym już było pisane... własnie dlatego wspomniałem o T15 na 9/10 łopatkach...brabus124 pisze:I pisze że jeśli jest większy wirnik to Nm jest trochę mniejszy ale moc max. jest wyższa, więc ma to znaczenie jaki jest wirnik.
Dokładnie tak. Trudne decyzje, każdy element ma swoje wady i zalety. czy to łopat będzie 9, 10 czy 11, waga wirnika, wielkość wirnika, grubość wałka itd. sam widzisz że trudno cokolwiek uznać za "lepsze" na pewno K03 powinno wstać dużo wcześniej niż cokolwiek na wirniku T2, ale to też jest tylko moja teoria, jak jest w praktyce to trzeba zbadać. Ja i tak na razie chyba założę Gt1548 a w wolnym czasie będę dłubał coś innego, może właśnie K03.szopenn pisze:Bo może sie okazać że przy tłoczku 11 k03 troche może trzymać spaliny.... i ja już o tym myślałem, z tymże... skoro to T2 co złożyłem chodzi tak dobrze to po co robić turbo na tych cienkich wałkach? żeby się urwało coś? Wiadomo, że T2 jest pancerne... jak zwykle trudne decyzje :mrgreen:
Zgadza sięszopenn pisze:Brabus ty po prsotu nie przyjmujesz pewnych rzeczy do siebie
Mam tłoczek 11mmszopenn pisze: ale ty naprawdę masz tłoczek 11 mm czyż nie?
Nie ma to dla mnie wielkiego znaczenia, nie uważam że pompa 11mm czy 10mm będzie miała tu wpływ na "blokowanie wirnika" spalinami. 11mm - nie znaczy że dymu jest więcej.szopenn pisze:To przy tloczku 11mm co w końcu wolisz jeśli miałbyś 3 wirniki do wyboru 9 10 11???
1548 kręci się bardzo dobrze, z zestawem naprawczym który kupiłem jest problem, bo wszystkie części pasują, tylko pierścień uszczelniający i jego korpus mocujący są za duże.szopenn pisze:Pewnie to samo co o tej nieszczęsnej 1548, że to się nie kręci... a że te regeneracje Turba we własnym garażu to do dupy bo ja zregenerowałem taką jedną, kupiłem zestaw naprawczy i żyga olejem....