'85 Coupe Quattro B2 (UPDATE: 6.11.14 - str. 11)
Rozumiem że wszystkie ciekawsze fanty z tego coupe sobie zostawiasz, lub już są porezerwowane przez ludzi ? Sama przekładka to pryszcz, wiecej roboty widze z blacharką będziesz miał. 2 miesiące temu też sobie quattrowe przytargałem z tamtych okolic, a dokładnie z Irlandii. Powodzonka życzę, ja za swojego stwora to chyba dopiero po zimie się chwycę
Całe auto będe sam rozbierał do gołej blachy, bo nie chcę żeby mi ktoś coś poniszczył.Sam będziesz swoje Q przekładał, czy masz kogoś zaufanego do roboty?
Przekładke z pomocą znajomego sam wykonam. Najwiekszy problem mam ze znalezieniem przedliftowego brązowego kokpitu, jeżeli nie znajde to będe musiał wyciągnąć z coupejki .
-
- Forum Audi 80
- Imię: Zbyszek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK
No mam nadzieje, że wyjedzie, aktualnie czeka na kolejek do mechanika, który będzie to przekładał mechanicznie/blacharsko. Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu.Maroonio pisze:Jak tam prace? Wyjedzie na zimowe boki na śniegu?
Pozdro
Ja jeszcze kompletuję części.
Mam już reflektory, potrzebuje jeszcze szkieł lusterek, ale to w przyszłym tygodniu ruszę bo chwilowo ostro zarobiony jestem.
Mam też problem z:
-tylne pasy, nie mogę nigdzie badziewia znaleźć, a ośka ma inaczej mocowane (w Q poprzedni właściciel wykręcił)
-zegary digital, tu się pojawia problem z czujnikami przy rozdzielaczu, pod BC był zupełnie inny rozdzielacz, jak się już dowiedziałem ten z NG nie pasuję, więc albo uda mi się te czujniki przełożyć, albo digital wyląduje na jakiś czas na półce i będzie czekał aż znajdę rozdzielacz
W przyszły weekend przyjrzę się temu rozdzielaczowi z NG, może da radę przełożyć do KV ten potencjometr.Maroonio pisze:Najwyżej pojeździsz trochę bez pasażerów na tylnej kanapie
Poszukaj lepiej tego modułu bo szkoda taki cukierek na półkę kłaść
Tutaj foto właściwego rozdzielacza od KVa
http://kvquattro.com/digiDashConversion ... ate001.jpg
Co do pasów, to nie chcę mięć problemów na przeglądzie