Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi Cabriolet 2.6 V6

Prezentacja w/w od 1980 do 1996 lub od 1991 do 2000.
dżanas
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dżanas » 19 kwie 2010, 21:36

quick pisze:... oraz koleżanki :-) Nie bardzo dysponuję czasem na polerowanie :-(

Ile w moim przypadku kosztowałoby polerowanie rantów?
hmm jak fajne te koleżanki to byś zapoznał :D a co do kosztów polerowania to byś musiał się spytać Słonika bo on chyba się orientuje w cenach bo nie chciałbym Cię wprowadzać w błąd ale tak myślę że 300/400 zł może i mniej nie powiem na 100%
Jeżeli byś się podjął sam polerowania to Cię to wyniesie jakieś 100 zł z papierami, pastą, środkiem 3v3 do usuwania lakieru, no i jakiegoś filcu lub dobrej frotki ;-)

Awatar użytkownika
quick
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: quick » 19 kwie 2010, 21:49

Miałbyś możliwość zrobienia zdjęcia jak wygląda ten próg/baranek?

Co do dziewczyn to najlepiej samemu się szuka a nie przychodzi na gotowe. Wtedy jest większy smaczek :P ZDOBYTE ;)

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 19 kwie 2010, 22:39

Ja nie polecam gładzenia baranka pod progiem na obniżeniu większym niż -40, gdyż często się nim obciera na "leżących policjantach", tudzież podjazdach, dziurach, lasach itd. Baranek jest jednak mocny i jakoś to znosi :) ja trę na moim osiedlu na każdym pagórku zwalniającym, trę przy wjeździe do garażu i wyjeździe z podwórka etc... jakaś szpachla po chwili by odpadła i byłaby masakra.

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 19 kwie 2010, 23:41

ATLAS, ale przeciez nasze progi maja jeszcze wzmocnienie na lewarek... taka szyna przez claa dlugosc auta... i ja tym tre, no chyba ze juz ztarles calkiem to gratuluje :D

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 20 kwie 2010, 00:07

Ja trę wszystkim :D zależy pod jakim kątem podjeżdżam na przeszkodę :) czasem jedna rura od wydechu trze, czasem druga, czasem jeden próg, czasem drugi, czasem pokrywa pod silnikiem :) ale jak to mnie cieszy, to nie wiesz :D w końcu mam konkretną glebę :lol:

Awatar użytkownika
quick
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: quick » 20 kwie 2010, 07:46

kolczat pisze:wzmocnienie na lewarek... taka szyna przez claa dlugosc auta
A to nie jest rant łączący płytę auta z karoserią zabezpieczające jednocześnie podwozie przed obcieraniem?

Obrazek

Ostatnio musiałem to prostować (jak auto było u lakiernika), ponieważ denerwowało mnie, że jest to zakrzywione - ktoś kiedyś musiał przywalić na jakimś garbie - do tego stopnia, że uderzenie poszło w podłogę... wyciągnięcie tego 450zł.. I to wydatek $ w tym samym miesiącu co rozrząd. Eh, chyba zacznę ogarniać jakieś bary mleczne.

Tutaj zamieszczam stan alufelg po względnym umyciu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Harry71
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Harry71 » 20 kwie 2010, 07:53

Tak to dokladnie ale po prawej i po lewej troszke glebiej sa odboje na ramie gdzie podklada sie lewarek hydrauliczny.to ktos musial fest wycedzic zeby zgiac ten profil!

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 20 kwie 2010, 10:33

ATLAS pisze:Ja trę wszystkim :D zależy pod jakim kątem podjeżdżam na przeszkodę :) czasem jedna rura od wydechu trze, czasem druga, czasem jeden próg, czasem drugi, czasem pokrywa pod silnikiem :) ale jak to mnie cieszy, to nie wiesz :D w końcu mam konkretną glebę :lol:
i tego Ci zazdroszcze ;] tez chcialbym trzec wszystkim :D

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 20 kwie 2010, 21:44

quick pisze:Tutaj zamieszczam stan alufelg po względnym umyciu:
Ja bym się nie zastanawiał tylko polerował rancik :)
kolczat pisze:i tego Ci zazdroszcze ;] tez chcialbym trzec wszystkim :D
Do głowy od razu przyszło mi to: :mrgreen:
Obrazek
Źródło: http://demotywatory.pl/1377640/Prawdziwy-macho

dżanas
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dżanas » 20 kwie 2010, 21:54

quick masz takie same wżery jak ja na rantach i widzę że lakier ochronny tak samo tak więc pozostaje zakupić środek 3V3 i polerować ranciki :)

deejay.ftb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Zbyszek
Silnik: 2.0 ABK

Post autor: deejay.ftb » 20 kwie 2010, 22:15

ATLAS pisze:Ja trę wszystkim :D zależy pod jakim kątem podjeżdżam na przeszkodę :) czasem jedna rura od wydechu trze, czasem druga, czasem jeden próg, czasem drugi, czasem pokrywa pod silnikiem :) ale jak to mnie cieszy, to nie wiesz :D w końcu mam konkretną glebę :lol:
kolczat pisze:i tego Ci zazdroszcze ;] tez chcialbym trzec wszystkim :D
...a ja przytarlem kilkanascie razy o progi na osiedlu, kilka razy sypnalem iskrami nieopatrznie przejechawszy kolami w koleinie a nie obok i raz prawie sie zawiesilem - taka mialem glebe. wszystko to przez nie dluzej niz tydzien i... wystarczylo, zmienilem kola na wieksze zeby auto stanelo wyzej bo krew mie zalewala <mur>
ja rozumiem ze piekno wymaga wyrzeczen ale pelzac po drogach w permanentnym stresie przed "ALE URWAL!" i to za wlasne pieniadze?
szczerze podziwiam Was Moi Drodzy...

Masochisci <haha>

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 20 kwie 2010, 22:21

deejay.ftb, mnie nie trzeba podziwiać, bo auto używam baaardzo sporadycznie. A na codzień śmigam na 14 calach z balonowymi oponkami :lol:

deejay.ftb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Zbyszek
Silnik: 2.0 ABK

Post autor: deejay.ftb » 20 kwie 2010, 22:29

...tym bardziej wiec radocha z jazdy nie powinna byc zaklocana przez takie pierdoly jak wklesle i wypukle elementy scenografii mniej lub bardziej przypadkowo rozmieszczone przez Nature i bliznich <piwo>

koniec smiecenia bo nas zara wymoderuja :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 21 kwie 2010, 00:09

e no quickowi temat rozkrecamy wiec chyba nie bedzie mial nic przeciwko ;p ja polubilem wolna jazde, a wiem ze na moich kolach nie udala by mi sie gleba Atlasa, wiec taka opcja odpada, z reszta jak dokupie teraz opony na przod zeby wypelnic wneke pomiedzy blotnikiem to juz nie bedzie potrzebna mi gleba wieksza niz mam a na niej sie dobrze jezdzi ;]

Awatar użytkownika
quick
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: quick » 21 kwie 2010, 08:50

Ja bym się nie zastanawiał tylko polerował rancik :)
"Prawo do zachowku jako wyłączenie woli spadkodawcy". Ty pisz pracę a ja lecę w polerkę :)

deejay.ftb pisze:a ja przytarlem kilkanascie razy o progi na osiedlu

Niestety niekiedy spowalniacze na osiedlach są projektowane i robione przez dozorców.. Nieważne z jaką prędkością się najedzie to i tak się przytrze. Wybijają szybko do góry a potem gwałtowanie opada się w dół..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi Coupe / Cabrio.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl