Audi Cabriolet 2.6 V6
Na jaki kolor malujesz? bezbarwny z DuPointa jest najlepszy bierz go jest lepszy od Spiesheckera. <ok> jaką bazą malujesz wodną czy konwencją?jak malujesz wodą to musisz mieć komorę żeby ci wyschło. a z tego co wiem to standox i RM mają tylko wodę do domowych warunków maluj konwencją a co do malowania elemętów skoro malujesz całe auto to co ci szkodzi przematować dwa elemęty i przelecieć bezbarwnym. jeśli masz ciemny kolor albo dużo perły to jak dobrze dobierzesz nie będzie różnicy na srebrnym musisz się zawsze cieniować co do dachu jak jest ładny nie ładuj się w koszty przelecisz później polerką i będzie cycuś tak to ci tylko nasiada syfów i bedziesz miał tylko polerowania setka bazy 25zł na całe auto ze zderzakami,listwami,lusterkami i duperelami musisz liczyć 3litry gotowego to będzie ok 600zł+bezbarwny 3litry ok 300zł :mrgreen: pozdrawiam
Czemu bez dokładek?chybo101 pisze:Dokładnie maluj wszystko, ale bez dokładek.
Kolczat, nie wiem czy wpadnę, ponieważ termin obrony pracy mgr. przesuwa mi się i ciągle jest ruchomy. Kiedy jest ten wyjazd?
Jaki u Ciebie jest z kolorem lakieru bo już nie pamiętam. Pisałeś o palecie z VW. Czy po położeniu tego lakieru odcień zmienił się itp. ?
mati86: "co do dachu..." - jakiego dachu ;D ?
Jak wygląda malowanie plastikowych czarnych listew. Trzeba użyć do nich innego/droższego lakieru?
kolega któryś mówił ci żebyś z dachem malował dlatego tak napisałem malowanie czarnych listew jest normalne jeśli w czarnym macie to kupujesz zwykły czarny mat. Możesz zrobić też strukturę ale to jest bez sensu i jescze drogie setka 8zł. Ja proponuję czarny mat puszka 25zł i masz spokój i daje rade <ok>
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
mati86, widze ze masz duze pojecie o malowaniu szkoda ze nie psialem z Toba wczesniej, ale mam jedna uwage do Twoich ekspertyz, otoz moje cabrio wsiaklo tylko 1litr lakieru, lakiernik liczyl na 1,5 litra a jednak zostalo mu duzo ;] reszty nie podwazam bo jestem laik
quick, ja malowalem kompletnie w inny kolor wiec mam kompletnie inny odcien, poprostu taki mi sie marzyl ;]
zlot jest w ta najblizsza sobote, musielibyscie z rana wyjezdzac, zeby byc na slasku okolo godziny 9:00-10:00, rozumiem ze praca wiec jak nie wpadniesz to nie bedzie buby, ale jak wpadniesz to bedzie grubo
pozdro
quick, ja malowalem kompletnie w inny kolor wiec mam kompletnie inny odcien, poprostu taki mi sie marzyl ;]
zlot jest w ta najblizsza sobote, musielibyscie z rana wyjezdzac, zeby byc na slasku okolo godziny 9:00-10:00, rozumiem ze praca wiec jak nie wpadniesz to nie bedzie buby, ale jak wpadniesz to bedzie grubo
pozdro
KUR##.. my tu gadu gadu o lakierowaniu.. a gdyby nie interwencja ochroniarzy garażu w nocy.. to miałbym amfibię a nie auto Woda w garażu osiągnęła poziom ok. 20 cm. Dobrze, że nie zaciągnąłem ręcznego oraz zostawiłem na trzecim biegu to wypchnęli auto.. Ja pier###.. Kto projektuje garaż tak aby zalało To już kolejny raz przy dużych opadach.. Inne garaże w okolicy suche.
Maska przednia wymaga lakierowania, ponieważ gołym okiem widać odpryski, w szczególności w okół grilla. Wypadałoby polakierować tylną klapę, ponieważ ma trochę niewielkich rysek - dla mnie widocznych, dla innych nie Trzecia rzecz do przedni zderzak z którego schodzi (?) w jednym miejscu w okolicach spryskiwacza jakaś wierzchnia powłokowa - coś jak folia. Reszta? W sumie jest w porządku. Po prostu zastanawiam się czy jak do tego polakieruję dokładki oraz próg to czy nie będzie różnicy co do reszty. Poza tym, wolałbym nieco ciemniejszy kolor, jednak w tej "tematyce". Coś podobnego do Kolczata. "Problemem" tego koloru jest to, że o każdej porze dnia odcień jest inny. Inny rano, inny w południe, inny pod wieczór a najładniejszy (też inny..) w nocy oświetlony - będąc np. na stacji benzynowej, ciemna perła. Kolczata też irytowała ta zmiana kolorów no i.. ma spokój
Tutaj wygląda jak by był czarny:
Tutaj kolor, który podoba mi się najbardziej:
A tutaj kolor, który nie podoba mi się najbardziej..
Póki co rozważam, wszystko zależy od pieniędzy oraz chwili
Tutaj wygląda jak by był czarny:
Tutaj kolor, który podoba mi się najbardziej:
A tutaj kolor, który nie podoba mi się najbardziej..
Póki co rozważam, wszystko zależy od pieniędzy oraz chwili