Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi Cabriolet 2.6 V6

Prezentacja w/w od 1980 do 1996 lub od 1991 do 2000.
Awatar użytkownika
mati86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mati86 » 03 cze 2010, 16:22

Na jaki kolor malujesz? bezbarwny z DuPointa jest najlepszy bierz go jest lepszy od Spiesheckera. <ok> jaką bazą malujesz wodną czy konwencją?jak malujesz wodą to musisz mieć komorę żeby ci wyschło. a z tego co wiem to standox i RM mają tylko wodę :-) do domowych warunków maluj konwencją :-) a co do malowania elemętów skoro malujesz całe auto to co ci szkodzi przematować dwa elemęty i przelecieć bezbarwnym. :-) jeśli masz ciemny kolor albo dużo perły to jak dobrze dobierzesz nie będzie różnicy na srebrnym musisz się zawsze cieniować :-) co do dachu jak jest ładny nie ładuj się w koszty przelecisz później polerką i będzie cycuś tak to ci tylko nasiada syfów i bedziesz miał tylko polerowania :-) setka bazy 25zł na całe auto ze zderzakami,listwami,lusterkami i duperelami musisz liczyć 3litry gotowego to będzie ok 600zł+bezbarwny 3litry ok 300zł :mrgreen: pozdrawiam <piwo>

Awatar użytkownika
quick
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: quick » 03 cze 2010, 17:08

chybo101 pisze:Dokładnie maluj wszystko, ale bez dokładek.
Czemu bez dokładek?

Kolczat, nie wiem czy wpadnę, ponieważ termin obrony pracy mgr. przesuwa mi się i ciągle jest ruchomy. Kiedy jest ten wyjazd?

Jaki u Ciebie jest z kolorem lakieru bo już nie pamiętam. Pisałeś o palecie z VW. Czy po położeniu tego lakieru odcień zmienił się itp. ?

mati86: "co do dachu..." - jakiego dachu ;D ?

Jak wygląda malowanie plastikowych czarnych listew. Trzeba użyć do nich innego/droższego lakieru?

Awatar użytkownika
mati86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mati86 » 03 cze 2010, 19:20

kolega któryś mówił ci żebyś z dachem malował dlatego tak napisałem :-) malowanie czarnych listew jest normalne jeśli w czarnym macie to kupujesz zwykły czarny mat. Możesz zrobić też strukturę ale to jest bez sensu i jescze drogie setka 8zł. Ja proponuję czarny mat puszka 25zł i masz spokój i daje rade <ok>

Awatar użytkownika
quick
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: quick » 03 cze 2010, 20:21

mati86, to była ironia :mrgreen: Co ja.. stelaż mam sobie malować ;]

Co do tych czarnych listew to pytam, ponieważ nie raz spotkałem się z opinią, że ten plastik powinno pomalować się elastycznym (?) lakierem.. (?) [chodzi o czarne listwy nad progiem)

Awatar użytkownika
mati86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mati86 » 03 cze 2010, 20:43

kolego dajesz specjalny podkład na plastiki z APP to jest takie sreberko :-) jeśli masz porozwalane te plastiki żę mósisz szpachlować to dajesz podkład na plastiki później zwykły podkład matujesz i lakier.a jeżeli są ładne to dajesz cienko tego podkładu czekasz aż podeschnie i czarny mat i gotowe <ok>

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 04 cze 2010, 01:15

mati86, widze ze masz duze pojecie o malowaniu szkoda ze nie psialem z Toba wczesniej, ale mam jedna uwage do Twoich ekspertyz, otoz moje cabrio wsiaklo tylko 1litr lakieru, lakiernik liczyl na 1,5 litra a jednak zostalo mu duzo ;] reszty nie podwazam bo jestem laik
quick, ja malowalem kompletnie w inny kolor wiec mam kompletnie inny odcien, poprostu taki mi sie marzyl ;]
zlot jest w ta najblizsza sobote, musielibyscie z rana wyjezdzac, zeby byc na slasku okolo godziny 9:00-10:00, rozumiem ze praca wiec jak nie wpadniesz to nie bedzie buby, ale jak wpadniesz to bedzie grubo
pozdro

Awatar użytkownika
quick
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: quick » 04 cze 2010, 07:41

Kolczat, a te czarne listwy co zostawiłeś w czerni to były malowane bezbarwnym?

Awatar użytkownika
mati86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mati86 » 04 cze 2010, 09:17

powiem ci że jest to możliwe zależy od lakieru i krycia+ dodatkowo jst to kabrio czarny albo granat wperle ładnie kryje to dużo nie wyjdzie :-) jeżeli byś miał elemęty wszystkie w podkładzie to napewno by ci brakło :mrgreen:

Awatar użytkownika
quick
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: quick » 04 cze 2010, 09:46

KUR##.. my tu gadu gadu o lakierowaniu.. a gdyby nie interwencja ochroniarzy garażu w nocy.. to miałbym amfibię a nie auto :/ Woda w garażu osiągnęła poziom ok. 20 cm. Dobrze, że nie zaciągnąłem ręcznego oraz zostawiłem na trzecim biegu to wypchnęli auto.. Ja pier###.. Kto projektuje garaż tak aby zalało :/ To już kolejny raz przy dużych opadach.. Inne garaże w okolicy suche.

Awatar użytkownika
mati86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mati86 » 04 cze 2010, 10:46

kolego peszek <yes>

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 04 cze 2010, 11:00

quick pisze:Kolczat, a te czarne listwy co zostawiłeś w czerni to były malowane bezbarwnym?
nie takie jak dostalem z salonu takie zalozylem i nie ma tragedii ;]

Awatar użytkownika
quick
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: quick » 10 cze 2010, 17:31

Co by nie pozostać gołosłownym to pokażę zdjęcie z wysokością wody..

Obrazek

.. byłaby masakra.. Jeszcze raz, na oczach całej Polski ;) DZIĘKUJE PANOM OCHRONIARZOM <piwo>

Ciekawe jak zimówki widoczne za autem to przetrwały.. Ciągle zapominam sprawdzić.

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 10 cze 2010, 17:54

quick, to fart że nie zalało Ci autka! Płakał bym. W ogóle to nie wiem po co chcesz lakierować, skoro masz bardzo ładny lakier kładziony nie dawniej jak 6 lat temu.

Awatar użytkownika
quick
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: quick » 10 cze 2010, 18:08

Maska przednia wymaga lakierowania, ponieważ gołym okiem widać odpryski, w szczególności w okół grilla. Wypadałoby polakierować tylną klapę, ponieważ ma trochę niewielkich rysek - dla mnie widocznych, dla innych nie :) Trzecia rzecz do przedni zderzak z którego schodzi (?) w jednym miejscu w okolicach spryskiwacza jakaś wierzchnia powłokowa - coś jak folia. Reszta? W sumie jest w porządku. Po prostu zastanawiam się czy jak do tego polakieruję dokładki oraz próg to czy nie będzie różnicy co do reszty. Poza tym, wolałbym nieco ciemniejszy kolor, jednak w tej "tematyce". Coś podobnego do Kolczata. "Problemem" tego koloru jest to, że o każdej porze dnia odcień jest inny. Inny rano, inny w południe, inny pod wieczór a najładniejszy (też inny..) w nocy oświetlony - będąc np. na stacji benzynowej, ciemna perła. Kolczata też irytowała ta zmiana kolorów no i.. ma spokój :)

Tutaj wygląda jak by był czarny:

Obrazek

Tutaj kolor, który podoba mi się najbardziej:

Obrazek

A tutaj kolor, który nie podoba mi się najbardziej..

Obrazek

Póki co rozważam, wszystko zależy od pieniędzy oraz chwili :)

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 10 cze 2010, 18:23

quick, ja też mam masę mankamentów lakierniczych, ale stygnę jak widzę dopiero co polakierowane auta kolegów, którym lakiernik spieprzył robotę, lub po prostu ktoś porysował bok na parkingu i nie ma sprawcy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi Coupe / Cabrio.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl