Cabrio zzagubionego -climatronik i hardtop xD
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
ano widzisz jak to sie wszystko zmienia :roll:
kobiecie sie bardziej podobaja soczewki :oops:
ale zespolaki leza w garazu i pewnie jeszcze poleza hehehe
[ Dodano: 2014-12-28, 17:44 ]
prace trwaja powolnie i mozolnie rozciagaja sie w czesie i zaczna sie niestety jeszcze bardziej rozciagac ahh
wiec tak trafil do mnie przypadkiem hardtop
ladny czarny niestety bez orignalnych mocowan a na obecnych nie lezy jak powinien wiec trza znow cos przerabiac dorabiac ahh
przy okazji rozrzadu zostala zalozona cala instalacja do klimy pod maska
udalo sie tez wymienic rozrzad z pompa i termostatem
ale zeby nie bylo kolrowo wyszlo na to ze nowa pompa z ruvila to smiec ;/ problemy z ogrzewaniem na postoju i na wiosne znow bedzie trzeba grzebac i skladac reklamacje
a tu z wczorajszego montazu reszty gratow climatronika pod deska
jakby ktos nie znal to ten pan z lysinka to jugo marek ktorego goraco polecam
i taki oto efekt koncowy
przy okazji naprawiony porzadnie guzik od czterech szyb
w koncu tez wrocil do mnie upragniony klakson
i ustawila sie porzadnie rezerwa
kobiecie sie bardziej podobaja soczewki :oops:
ale zespolaki leza w garazu i pewnie jeszcze poleza hehehe
[ Dodano: 2014-12-28, 17:44 ]
prace trwaja powolnie i mozolnie rozciagaja sie w czesie i zaczna sie niestety jeszcze bardziej rozciagac ahh
wiec tak trafil do mnie przypadkiem hardtop
ladny czarny niestety bez orignalnych mocowan a na obecnych nie lezy jak powinien wiec trza znow cos przerabiac dorabiac ahh
przy okazji rozrzadu zostala zalozona cala instalacja do klimy pod maska
udalo sie tez wymienic rozrzad z pompa i termostatem
ale zeby nie bylo kolrowo wyszlo na to ze nowa pompa z ruvila to smiec ;/ problemy z ogrzewaniem na postoju i na wiosne znow bedzie trzeba grzebac i skladac reklamacje
a tu z wczorajszego montazu reszty gratow climatronika pod deska
jakby ktos nie znal to ten pan z lysinka to jugo marek ktorego goraco polecam
i taki oto efekt koncowy
przy okazji naprawiony porzadnie guzik od czterech szyb
w koncu tez wrocil do mnie upragniony klakson
i ustawila sie porzadnie rezerwa
-
- Forum Audi 80
pewnie nie ma bo to z tego granatowego cabrio co było na sprzedaż a tam ich nie było . Zrób zdjęcia od dołu mocowań hardtopa ciekaw jestem czy są takie same jak w Riegerze , generalnie z używek nie dostaniesz graniczy to z CUDEM wiem bo sam przerabiałem taki problem w ASO nie ma bo już ich nie produkują w magaznach nigdzie ich nie ma . Jak byś chciał sprzedać napisz mi ile za niego chcesz , bez mocowań tylnych ten Hard jest bezużyteczny jazda bez nich raczej jest bezsensowana i niebezpieczna . Co w/g Ciebie trzeba przerobić i dlaczego hardtop nie pasuje ??Boberro pisze:a masz do niego te elementy montażowe żeby do auta założyć?
-
- Forum Audi 80
ale kto powiedzial ze mocowan nie ma i jezdze bez nich
mocowania montowane na klin w boczek sa orginalne a brakuje mocowan tych ktore wychodza z boczka i wchodza w dach i one sa dorabiane ale typowo pod tamte cabrio wiec trzeba przerobic i dopracowac dwa kontowniki i bedzie malina, i lipa jest ze w dachu na przednim mocowaniu najprawdopodubniej brakuje jednego bolca prowadzacego prawy jest dlugi a lewy jest kruciutki
co za tym idzie dach mocujac na samym przodzie da sie ladnie spasowac ale montujac go juz na tylne mocowania sciaga lewa strone w tyl i robi sie przekos
rozpracowalismy to wczoraj z jugo i da sie to bez problemu wyprowadzic tylko chwilowo i u jednego i drugiego czasu brak
wysio, z tego co wiem to sa dostepne w wiesmanie i koszt to ok 600 albo 800 euro nie pamietam bo bylem tak najarany na niego ze nie sluchalem za bardzo kumpla
mocowania montowane na klin w boczek sa orginalne a brakuje mocowan tych ktore wychodza z boczka i wchodza w dach i one sa dorabiane ale typowo pod tamte cabrio wiec trzeba przerobic i dopracowac dwa kontowniki i bedzie malina, i lipa jest ze w dachu na przednim mocowaniu najprawdopodubniej brakuje jednego bolca prowadzacego prawy jest dlugi a lewy jest kruciutki
co za tym idzie dach mocujac na samym przodzie da sie ladnie spasowac ale montujac go juz na tylne mocowania sciaga lewa strone w tyl i robi sie przekos
rozpracowalismy to wczoraj z jugo i da sie to bez problemu wyprowadzic tylko chwilowo i u jednego i drugiego czasu brak
wysio, z tego co wiem to sa dostepne w wiesmanie i koszt to ok 600 albo 800 euro nie pamietam bo bylem tak najarany na niego ze nie sluchalem za bardzo kumpla
pytam bo mogę dorobić zamki tylne , kopia orginału ale dorabiałem pod Riegera i ciekaw jestem czy przypadkiem nie jest to podobnie rozwiązanezzzagubiony pisze:ale kto powiedzial ze mocowan nie ma i jezdze bez nich
-
- Forum Audi 80
zamki montowane w boczki mam te na klin problem wlasnie jest w tych mocowanych w dach w sumie na 4 nakretki (przynajmniej tam jest to tak zrobione) bo maja sly kont i zla wielkosc z tego co wiem to oni to dorabiali typowo pod tamto auto
rozwiercilismy wczoraj z markiem te otwory i da sie to juz spasowac tak jak powinno byc ale jak sie tylko dach ruszy to z powodu braku jednego dlugiego bolca dach sie cofa o ok 1cm do tylu i robi sie przekos ;/
rozwiercilismy wczoraj z markiem te otwory i da sie to juz spasowac tak jak powinno byc ale jak sie tylko dach ruszy to z powodu braku jednego dlugiego bolca dach sie cofa o ok 1cm do tylu i robi sie przekos ;/
-
- Forum Audi 80