Cabrio zzagubionego -climatronik i hardtop xD
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
ano widzisz jak to sie wszystko zmienia :roll:
kobiecie sie bardziej podobaja soczewki :oops:
ale zespolaki leza w garazu i pewnie jeszcze poleza hehehe
[ Dodano: 2014-12-28, 17:44 ]
prace trwaja powolnie i mozolnie rozciagaja sie w czesie i zaczna sie niestety jeszcze bardziej rozciagac ahh
wiec tak trafil do mnie przypadkiem hardtop
ladny czarny
niestety bez orignalnych mocowan a na obecnych nie lezy jak powinien wiec trza znow cos przerabiac dorabiac ahh
przy okazji rozrzadu zostala zalozona cala instalacja do klimy pod maska
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
udalo sie tez wymienic rozrzad z pompa i termostatem
ale zeby nie bylo kolrowo wyszlo na to ze nowa pompa z ruvila to smiec ;/ problemy z ogrzewaniem na postoju i na wiosne znow bedzie trzeba grzebac i skladac reklamacje
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
a tu z wczorajszego montazu reszty gratow climatronika pod deska
jakby ktos nie znal to ten pan z lysinka to jugo marek
ktorego goraco polecam
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
i taki oto efekt koncowy
![Obrazek]()
![Obrazek]()
przy okazji naprawiony porzadnie guzik od czterech szyb
w koncu tez wrocil do mnie upragniony klakson
i ustawila sie porzadnie rezerwa
kobiecie sie bardziej podobaja soczewki :oops:
ale zespolaki leza w garazu i pewnie jeszcze poleza hehehe
[ Dodano: 2014-12-28, 17:44 ]
prace trwaja powolnie i mozolnie rozciagaja sie w czesie i zaczna sie niestety jeszcze bardziej rozciagac ahh
wiec tak trafil do mnie przypadkiem hardtop

ladny czarny

przy okazji rozrzadu zostala zalozona cala instalacja do klimy pod maska

udalo sie tez wymienic rozrzad z pompa i termostatem

ale zeby nie bylo kolrowo wyszlo na to ze nowa pompa z ruvila to smiec ;/ problemy z ogrzewaniem na postoju i na wiosne znow bedzie trzeba grzebac i skladac reklamacje
a tu z wczorajszego montazu reszty gratow climatronika pod deska

jakby ktos nie znal to ten pan z lysinka to jugo marek

i taki oto efekt koncowy

przy okazji naprawiony porzadnie guzik od czterech szyb

w koncu tez wrocil do mnie upragniony klakson
i ustawila sie porzadnie rezerwa

-
- Forum Audi 80
pewnie nie ma bo to z tego granatowego cabrio co było na sprzedaż a tam ich nie było . Zrób zdjęcia od dołu mocowań hardtopa ciekaw jestem czy są takie same jak w Riegerze , generalnie z używek nie dostaniesz graniczy to z CUDEM wiem bo sam przerabiałem taki problem w ASO nie ma bo już ich nie produkują w magaznach nigdzie ich nie ma . Jak byś chciał sprzedać napisz mi ile za niego chcesz , bez mocowań tylnych ten Hard jest bezużyteczny jazda bez nich raczej jest bezsensowana i niebezpieczna . Co w/g Ciebie trzeba przerobić i dlaczego hardtop nie pasuje ??Boberro pisze:a masz do niego te elementy montażowe żeby do auta założyć?
-
- Forum Audi 80
ale kto powiedzial ze mocowan nie ma i jezdze bez nich 
mocowania montowane na klin w boczek sa orginalne a brakuje mocowan tych ktore wychodza z boczka i wchodza w dach i one sa dorabiane ale typowo pod tamte cabrio
wiec trzeba przerobic i dopracowac dwa kontowniki i bedzie malina, i lipa jest ze w dachu na przednim mocowaniu najprawdopodubniej brakuje jednego bolca prowadzacego prawy jest dlugi a lewy jest kruciutki
co za tym idzie dach mocujac na samym przodzie da sie ladnie spasowac ale montujac go juz na tylne mocowania sciaga lewa strone w tyl i robi sie przekos
rozpracowalismy to wczoraj z jugo i da sie to bez problemu wyprowadzic tylko chwilowo i u jednego i drugiego czasu brak
wysio, z tego co wiem to sa dostepne w wiesmanie i koszt to ok 600 albo 800 euro
nie pamietam bo bylem tak najarany na niego ze nie sluchalem za bardzo kumpla

mocowania montowane na klin w boczek sa orginalne a brakuje mocowan tych ktore wychodza z boczka i wchodza w dach i one sa dorabiane ale typowo pod tamte cabrio

co za tym idzie dach mocujac na samym przodzie da sie ladnie spasowac ale montujac go juz na tylne mocowania sciaga lewa strone w tyl i robi sie przekos
rozpracowalismy to wczoraj z jugo i da sie to bez problemu wyprowadzic tylko chwilowo i u jednego i drugiego czasu brak

wysio, z tego co wiem to sa dostepne w wiesmanie i koszt to ok 600 albo 800 euro

pytam bo mogę dorobić zamki tylne , kopia orginału ale dorabiałem pod Riegera i ciekaw jestem czy przypadkiem nie jest to podobnie rozwiązanezzzagubiony pisze:ale kto powiedzial ze mocowan nie ma i jezdze bez nich
mocowania montowane na klin w boczek sa orginalne a brakuje mocowan tych ktore wychodza z boczka i wchodza w dach i one sa dorabiane ale typowo pod tamte cabriowiec trzeba przerobic i dopracowac dwa kontowniki i bedzie malina, i lipa jest ze w dachu na przednim mocowaniu najprawdopodubniej brakuje jednego bolca prowadzacego prawy jest dlugi a lewy jest kruciutki
rozpracowalismy to wczoraj z jugo i da sie to bez problemu wyprowadzic tylko chwilowo i u jednego i drugiego czasu brak![]()
wysio, z tego co wiem to sa dostepne w wiesmanie i koszt to ok 600 albo 800 euronie pamietam bo bylem tak najarany na niego ze nie sluchalem za bardzo kumpla

-
- Forum Audi 80
zamki montowane w boczki mam te na klin problem wlasnie jest w tych mocowanych w dach w sumie na 4 nakretki (przynajmniej tam jest to tak zrobione) bo maja sly kont i zla wielkosc z tego co wiem to oni to dorabiali typowo pod tamto auto
rozwiercilismy wczoraj z markiem te otwory i da sie to juz spasowac tak jak powinno byc ale jak sie tylko dach ruszy to z powodu braku jednego dlugiego bolca dach sie cofa o ok 1cm do tylu i robi sie przekos ;/
rozwiercilismy wczoraj z markiem te otwory i da sie to juz spasowac tak jak powinno byc ale jak sie tylko dach ruszy to z powodu braku jednego dlugiego bolca dach sie cofa o ok 1cm do tylu i robi sie przekos ;/
-
- Forum Audi 80