[Coupe Typ89] nowy wydech strona 4 link na końcu posta
[Coupe Typ89] nowy wydech strona 4 link na końcu posta
## Aktualizacja na czwartej stronie
Forum śledzę już od dłuższego czasu a nie pochwaliłem się jeszcze swoim audi
Coupe typ89 z silnikiem aad (2.0 8v) w kolorze grafitowy metalic - jeśli ktoś wie jaka jest ori nazwa tego lakieru niech pisze <ok>
Wyposażenie:
- el. szyberdach i lusterka
... wspomaganie ?
Zmiany:
- soczewki w starym zespolaku (el. regulowane)
- zrobione przyzwoite audio (radio clarion cz101er, wzmacniacz i głośniki przednie alpine + jakaś tuba)
- dystanse 23mm kupione od klubowicza ATLAS
- czarny front (listwa, lampy, grill, maska)
- wstawiona jest kratka w zderzaku bo nie było (;
- wydech był przelot zrobiony przez poprzedniego właściciela, rozleciał się tłumik końcowy i ten właśnie jest nowy, zwykły
- w środku wstawione fotele i kanapa z wersji v6 (pół kubełki) niestety są w kiepskim stanie i przyda im się spotkanie z tapicerem
- cup holder z audi a6 2001 rok
- 3-9-2011 polerka całego lakieru, ale przyda się poprawka albo dwie
Plany:
- felgi !
- zrobienie w końcu ładnie środka (fotele, mieszek gałki zmiany biegów, oświetlenie i inne pierdoły)
- komplet pięknych sprężyn h&r czeka też na wstawienie i nie mam kiedy tego zrobić
- centralny zamek i el szyby też mam gotowe do założenia a czasu brak
- polerka szkieł lamp przednich <ok>
+ w tzw międzyczasie wszelkie potrzebne naprawy i wymiany o których nie ma sensu pisac
Pewnie o wielu rzeczach zapomniałem, będę edytował temat na bieżąco.
Zdjęcia:
26-01-2011 - pierwsze zdjęcie po zakupie
09-02-2011
07-04-2011 - znajoma wjechała mi lekko w przód, auto dostało nowe szkło i czarną ramkę w środku
21-04-2011 - nowe radio i cupholder (bez ramki jeszcze)
24-04-2011 - z 1.8T (;
07-05-2011 - zabawa w soczewki
09-05-2011 - pierwszych kilka zdjęć z niedokończonymi soczewkami
24-05-2011 - ktoś mi wycofał pod kinem w błotnik - wymiana
31-05-2011 - dystanse
03-09-2011 - polerka, zdjęcia niestety telefonowe i nie widać, ale są
30-09-2011 - Jeszcze dorzucę odkopane zdjęcie ze zmiany kół, łyso wygląda :lol:
Mały update 07-12-2011
Audi siedzi na nowym komplecie oponek zimowych fulda 195/chyba 65 r15
W środku wymieniony mieszek gałki zmiany biegów; Zdjęcie kierownicy która jest już jakiś czas
Kierownica momo 89' w ori skórze, zachowana w stanie idealnym.
Nie wiem dokładnie skąd jest, domyślam się że z pakietu zendera z jakiegoś auta z tamtych lat, nie ważne - do wnętrza mojej coupe pasuje idealnie
Zdjęcia robione niestety słoikiem, do tego w nocy :c
>>Lepsze zdjęcie kierownicy zapomniałem o tym całkiem, znów w nocy ale tym razem z lampą
23-01-2012 Kilka świeżo zrobionych zdjęć, nic nowego niestety :cry:
16-02-2012 Niech mi nikt nie mówi że ośką po śniegu nie polatasz, rano, zanim na drogi wyruszyły pługi polatałem po okolicznych drogach.
Niektóre zaspy sięgały wyżej maski Dodam tylko że autem wyjechałem z garażu (zero śniegu) a to są zdjęcia 'after'
15-03-2012 Wpadł grill kamei, słodziak <3 Założony na szybko, jeszcze wszystko jest krzywo - i tak musiałem zrobić zdjęcie i się nim podzielić !
i po umyciu:
podziękowania dla kolegi MolibdynowyGość
PS Ma ktoś jakieś ładne 17' / 16' na lato, bo chcę się do sezonu przygotować <ok>
Bonusem jest zapowiedź filmu klubowego[link w podpisie], którą i tak wszyscy pewnie widzieli - kręcone przez kolegę deejay.ftb
Forum śledzę już od dłuższego czasu a nie pochwaliłem się jeszcze swoim audi
Coupe typ89 z silnikiem aad (2.0 8v) w kolorze grafitowy metalic - jeśli ktoś wie jaka jest ori nazwa tego lakieru niech pisze <ok>
Wyposażenie:
- el. szyberdach i lusterka
... wspomaganie ?
Zmiany:
- soczewki w starym zespolaku (el. regulowane)
- zrobione przyzwoite audio (radio clarion cz101er, wzmacniacz i głośniki przednie alpine + jakaś tuba)
- dystanse 23mm kupione od klubowicza ATLAS
- czarny front (listwa, lampy, grill, maska)
- wstawiona jest kratka w zderzaku bo nie było (;
- wydech był przelot zrobiony przez poprzedniego właściciela, rozleciał się tłumik końcowy i ten właśnie jest nowy, zwykły
- w środku wstawione fotele i kanapa z wersji v6 (pół kubełki) niestety są w kiepskim stanie i przyda im się spotkanie z tapicerem
- cup holder z audi a6 2001 rok
- 3-9-2011 polerka całego lakieru, ale przyda się poprawka albo dwie
Plany:
- felgi !
- zrobienie w końcu ładnie środka (fotele, mieszek gałki zmiany biegów, oświetlenie i inne pierdoły)
- komplet pięknych sprężyn h&r czeka też na wstawienie i nie mam kiedy tego zrobić
- centralny zamek i el szyby też mam gotowe do założenia a czasu brak
- polerka szkieł lamp przednich <ok>
+ w tzw międzyczasie wszelkie potrzebne naprawy i wymiany o których nie ma sensu pisac
Pewnie o wielu rzeczach zapomniałem, będę edytował temat na bieżąco.
Zdjęcia:
26-01-2011 - pierwsze zdjęcie po zakupie
09-02-2011
07-04-2011 - znajoma wjechała mi lekko w przód, auto dostało nowe szkło i czarną ramkę w środku
21-04-2011 - nowe radio i cupholder (bez ramki jeszcze)
24-04-2011 - z 1.8T (;
07-05-2011 - zabawa w soczewki
09-05-2011 - pierwszych kilka zdjęć z niedokończonymi soczewkami
24-05-2011 - ktoś mi wycofał pod kinem w błotnik - wymiana
31-05-2011 - dystanse
03-09-2011 - polerka, zdjęcia niestety telefonowe i nie widać, ale są
30-09-2011 - Jeszcze dorzucę odkopane zdjęcie ze zmiany kół, łyso wygląda :lol:
Mały update 07-12-2011
W środku wymieniony mieszek gałki zmiany biegów; Zdjęcie kierownicy która jest już jakiś czas
Nie wiem dokładnie skąd jest, domyślam się że z pakietu zendera z jakiegoś auta z tamtych lat, nie ważne - do wnętrza mojej coupe pasuje idealnie
>>Lepsze zdjęcie kierownicy zapomniałem o tym całkiem, znów w nocy ale tym razem z lampą
23-01-2012 Kilka świeżo zrobionych zdjęć, nic nowego niestety :cry:
16-02-2012 Niech mi nikt nie mówi że ośką po śniegu nie polatasz, rano, zanim na drogi wyruszyły pługi polatałem po okolicznych drogach.
Niektóre zaspy sięgały wyżej maski Dodam tylko że autem wyjechałem z garażu (zero śniegu) a to są zdjęcia 'after'
15-03-2012 Wpadł grill kamei, słodziak <3 Założony na szybko, jeszcze wszystko jest krzywo - i tak musiałem zrobić zdjęcie i się nim podzielić !
i po umyciu:
podziękowania dla kolegi MolibdynowyGość
PS Ma ktoś jakieś ładne 17' / 16' na lato, bo chcę się do sezonu przygotować <ok>
Bonusem jest zapowiedź filmu klubowego[link w podpisie], którą i tak wszyscy pewnie widzieli - kręcone przez kolegę deejay.ftb
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2013, 00:28 przez Ryfter, łącznie zmieniany 11 razy.
Plan mocno do przodu to zmiana auta na albo jakieś 5cyl coupe (nawet ng, zwyczajnie lubię te silniki) albo a4 1.8T
A te coupe w miarę możliwości chcę dopasować do swoich upodobań
Większe, ładne felgi
lekka gleba
i właściwie to wszystko co mam zamiar zrobić z zewnątrz ew jak się nawiną kiedyś to białe kierunki (;
W środku wykończeniówka i mam ładną kierownice momo z tamtych lat w prawie idealnym stanie tylko potrzebuję naby.
A no i wybebeszę kiedyś ten tłumik końcowy jeszcze raz bo wymiana na zwykły mocno zjechała mi moment w wyższych partiach obrotów :cry:
Tak w ogóle autko jest w dobrym stanie jak na swój rok '90 ma ciut niżej 200k przebiegu i jeszcze chwilkę mnie powozi
A te coupe w miarę możliwości chcę dopasować do swoich upodobań
Większe, ładne felgi
lekka gleba
i właściwie to wszystko co mam zamiar zrobić z zewnątrz ew jak się nawiną kiedyś to białe kierunki (;
W środku wykończeniówka i mam ładną kierownice momo z tamtych lat w prawie idealnym stanie tylko potrzebuję naby.
A no i wybebeszę kiedyś ten tłumik końcowy jeszcze raz bo wymiana na zwykły mocno zjechała mi moment w wyższych partiach obrotów :cry:
Tak w ogóle autko jest w dobrym stanie jak na swój rok '90 ma ciut niżej 200k przebiegu i jeszcze chwilkę mnie powozi
- damian_xyz
- Moderator
- Imię: Damian
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1.3 FY
- Kontakt:
Ładne Coupe
link https://audi80.pl/audi-80-b3-16-rn-t ... t38694.htm
Jest jeden klubowicz co też takie ma nik Ptaku KSTRyfter pisze:Tak czy siak nikt chyba nie ma soczewek w zespolaku b3, poprawcie mnie jeśli się mylę
A chciałem byc oryginalny :oops:damian_xyz pisze:Ładne CoupeJest jeden klubowicz co też takie ma nik Ptaku KSTRyfter pisze:Tak czy siak nikt chyba nie ma soczewek w zespolaku b3, poprawcie mnie jeśli się mylę
no nic, dwóch to chyba nie za dużo
o, i to jest kolejna rzecz z listy 'to do'
mam tlenek ceru, wszystko przygotowane do zrobienia ładnie szkieł, tylko czasu brak ;p
przegląd bez problemu, z policją też nie miałem kłopotów a często zatrzymują mnie na 'rutynową' kontrolę - wszystkie światła, klakson, opony trójkąt i gaśnica, nigdy nie mieli do czego się przyczepić
mam tlenek ceru, wszystko przygotowane do zrobienia ładnie szkieł, tylko czasu brak ;p
przegląd bez problemu, z policją też nie miałem kłopotów a często zatrzymują mnie na 'rutynową' kontrolę - wszystkie światła, klakson, opony trójkąt i gaśnica, nigdy nie mieli do czego się przyczepić
Mały update 07-12-2011