Są jakieś tam 13tki i właśnie nie wiem czy wrzucać 13 czy 16 ot problemKrycha pisze:a tył sobie zmierz, aż taki problem?
Audio w b4
witam,co do radyjka to zgoda,ale pozostałe elementy to szkoda kasy,bez wytłumienia dziwi to się nie obejdzie,i rezanka w nich głośników,a sub w bagażniku to porażka,nie wiem czy coś tam może zagrać,przerabiałem temat,2 szt.30cm PERLLES nie dały rady,a wzmachole to miałem zestaw PHEASE LINEAR,oczywiście koledzy mogą się nie zgodzić z tym zdaniem,to wolny kraj i nasze forum,oczywiście każdy muzykę robi dla siebie nie dla kogoś ale jeśli ktoś pyta możemy się wypowiedzieć
Co do głośników to już coś tam sobie wybrałem...
A dalej nie wiem co z radiem, wzmacniaczem i subem
myślałem też o tym
alpine-ida-x311rr
Drzwi są wygłuszone
Pomóżcie
A dalej nie wiem co z radiem, wzmacniaczem i subem
myślałem też o tym
alpine-ida-x311rr
Drzwi są wygłuszone
Pomóżcie
Ostatnio zmieniony 16 sty 2012, 15:01 przez MIODEK, łącznie zmieniany 1 raz.
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Wyjcie na USB ma z tyłu i to mi się podoba Schowasz sobie schludnie pendraka i będzie git. Ogólnie dla mnie piękne radio.
lg-lcf-600uru
dla mnie to jest jeszcze ładniejsze ale ma wyjście z przodu
lg-lcf-600uru
dla mnie to jest jeszcze ładniejsze ale ma wyjście z przodu
Ostatnio zmieniony 16 sty 2012, 15:02 przez Niki20, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Glosniki - tuba + tylna półka - sens ?
Witam posiadam Audiczke 80 B4 jednak są w niej tylko 2 głośniczki Oryginalne troszkę przymało :D . Postanowiłem dokupić coś na tylną poleczkę jakieś 2 głośniczki 160-165 mm do 150 zł i jakąś tubę tak do 200 zł . Wiem że było dużo tematów o tym ale większość linków do str jest już nie aktualne ;/;/ . Jeśli możecie pomóżcie mi coś wybrać .
Z góry wielkie dzięki !!!
Co sądzicie o tej tubie ?
soling-1200w-cp123
i np o tych głośniczkach ?
magnat-profection-162-280w
Z góry wielkie dzięki !!!
Co sądzicie o tej tubie ?
soling-1200w-cp123
i np o tych głośniczkach ?
magnat-profection-162-280w
Ostatnio zmieniony 17 sty 2012, 16:23 przez damianjuve, łącznie zmieniany 2 razy.
Kolego szanowny tematów podobnych była cała masa.
Najefektywniejszym sposobem nagłośnienia auta jest zamontowanie zestawu separowanego w wygłuszonych drzwiach przednich oraz umieszczenie skrzyni basowej w bagażniku.
https://audi80.pl/ca-w-audi-80-podst ... t11006.htm
[ Dodano: 2011-01-22, 13:50 ]
Jeśli jednak Cie to nie przekonuje, podaj modele podzespołów audio jakie obecnie posiadasz. Radio wzmacniacze głośniki itp
Najefektywniejszym sposobem nagłośnienia auta jest zamontowanie zestawu separowanego w wygłuszonych drzwiach przednich oraz umieszczenie skrzyni basowej w bagażniku.
https://audi80.pl/ca-w-audi-80-podst ... t11006.htm
[ Dodano: 2011-01-22, 13:50 ]
Jeśli jednak Cie to nie przekonuje, podaj modele podzespołów audio jakie obecnie posiadasz. Radio wzmacniacze głośniki itp
tak jak pep000 pisze do tego tuba plus głośniki w półce będą sie ze sobą gryźć i jak dla mnie sensu takie coś nie ma trzeba zainwestować w przód wygłsuzenie taszki głośniki a potem w bagaj i będzie malyna a jeśli chodzi o ta skrzynie solinga co pokazałeś to jest to dobry stosunek jakości do ceny więc jeśli nie chcesz przeznaczyć wiele na skrzynie a chesz by była nowa to soling będzie oky co do głośników z przodu to za 150 zł żadnych 16nastek nie wyrwiesz które by pograły musisz szykować najmniej 250zł + panele jeśli zrobisz samemu ok 50-80zł no i wygłuszenie ok 80-120zł a no i jeszcze wzmacniacz ci potrzebny pod skrzynie czy już może posiadasz
Raczej nie mozna mówić o jakiejkolwiek jakości omawiając głosnik klasy bazarowej. Coś tam buczeć na pewno będzie, moze nawet jakieś ciśnienie akustyczne w bagażniku sie wytworzy ale do basu to temu magikowi będzie daleko.mezik0 pisze: jeśli chodzi o ta skrzynie solinga co pokazałeś to jest to dobry stosunek jakości do ceny więc jeśli nie chcesz przeznaczyć wiele na skrzynie a chesz by była nowa to soling będzie oky
Jeśli kolege interesuje soling to i pyle peingi inne boschmany bedą go satysfakcjonować.mezik0 pisze:co do głośników z przodu to za 150 zł żadnych 16nastek nie wyrwiesz które by pograły musisz szykować najmniej 250zł
Najważniejszym aspektem na podstawie którego można racjonalnie dobrać głośniki jest radio a kolega takowym się nie pochwalił. Znaczenie ma tez oczywiście ewentualny wzmacniacz, który ma je napędzać.
Nie powinna wystąpić taka sytuacja, gdzie montowany jest sub o rzeczywistej mocy 300W zasilany odpowiednio dobranym wzmacniaczem a głosniki graja pod samym radiem... Nic dobrego z tego nie wyniknie.