[All] Audio w b4
[B4] Radio + głośniki , wybór
Witam. Posiadam Audi 80 B4 z 1994r. Chciałbym sobie zakupic nowy sprzet car audio w granicach 400-500zl. Pisze poniewaz nie znam sie zabardzo na głosnikach i prosze o rade. Zalezy mi na dobrym brzmieniu, basie. Radio chcialem aby posiadalo funkcje bluetooth oraz mp3. Myslalem nad tym czy wybrac radio z usb czy z bluetooth i raczej bluetooth wygrał ;] Narazie wybrałem Sony MEX-BT2500 i poluje na uzywane zeby zmiescic sie w cenie. Jakie polecacie do tego glosniki czy bedzie potrzebny wzmacniacz ? z tyłu sa glosniki 6x9 a z przodu 100 mm. Ewentualnie jeszcze jakie radio wchodzi w gre? Wszystkie tematu czytalem ale sa ogolnie stare a wiadomo jak rtv idzie w gore. Pozdrawiam
Witam mam te radio co ty chcesz kupic i głosniki na przodzie http://allegro.pl/item880692462_glosnik ... zybie.html a z tyłu na pułce http://allegro.pl/item882927622_glosnik ... mk_ii.html tylko okragłe, Powiem ci ze moze to nie jest jakies car audio ale daje rade jak na moje potrzeby.
-
admish
Co do radia to się zastanów. Niby sporo osób ma Sony lecz chodzą pogłoski że z CB radiem są zgrzyty. Tj m.in z Pioneerem - kiedys były to bdb radia lecz teraz ich jakość spadła. JVC jak narazie jest firmą która mocno się wybiła w sprzecie audio car. Poszukaj jakiegos modelu z JVC.
Jeżeli chodzi o glośniki to konkretnego modelu Ci rowniez nie podam, ale na pewno jakies firmówki.l Poczytaj trochę postów w tym temacie - sporo informacji na pewno znajdziesz
Jeżeli chodzi o glośniki to konkretnego modelu Ci rowniez nie podam, ale na pewno jakies firmówki.l Poczytaj trochę postów w tym temacie - sporo informacji na pewno znajdziesz
JVC nie polecam miałem i sprzedałem bo jakosc dzwieku nie zadobra oraz przyciski jak w odpustowej zabawce.
Polecam ci kenwooda [codehttp://allegro.pl/item884530277_kenwood_kdc_w4044ua_i_w4044ug_usb_aux_in_gratisy.html[/code]
a co do głosników pod samo raduio to np 3 drożne hertz dcx 690 lub 165mm helix dark blue 62.1
Polecam ci kenwooda [codehttp://allegro.pl/item884530277_kenwood_kdc_w4044ua_i_w4044ug_usb_aux_in_gratisy.html[/code]
a co do głosników pod samo raduio to np 3 drożne hertz dcx 690 lub 165mm helix dark blue 62.1
może podałbyś model a nie wycierał sobie buzię jedną z najlepszych firm car audio ?perezmm pisze:JVC nie polecam miałem i sprzedałem bo jakosc dzwieku nie zadobra oraz przyciski jak w odpustowej zabawce
JVC jak najbardziej z średnich i wyższych modeli, Kena również polecam, nawet niskie modele, Pioneer jak Pioneer- można wybrać lepiej
Głośniczki jak mają grać przyzwoicie pod samym radiem to opcja już padła- Helix Dark Blue 62.1
Po kalkulacjach napisz ile możesz przeznaczyć na radyjko i się coś doradzi
1. Nie montuje się głośników w tylnej półce czyli jajca out
2. W desce te 100m tylko popsuje scenę
3. Jak już chcesz w miarę poważnie podejść do tematu do w drzwi zestaw dwudrożny odseparowany 165mm (wysokie np. w słupki), skrzynia w bagar (to pomijamy bo nie chcesz) a radio za ta kasę weź te które bardziej Ci się podoba
Wiesz jak z radiami jest nie zawsze starsze znaczy gorsze
Jak chcesz głośniki i radio to pisz na pw (może pomogę)
2. W desce te 100m tylko popsuje scenę
3. Jak już chcesz w miarę poważnie podejść do tematu do w drzwi zestaw dwudrożny odseparowany 165mm (wysokie np. w słupki), skrzynia w bagar (to pomijamy bo nie chcesz) a radio za ta kasę weź te które bardziej Ci się podoba
Wiesz jak z radiami jest nie zawsze starsze znaczy gorsze
Jak chcesz głośniki i radio to pisz na pw (może pomogę)
w Oplu Movano mialem fabryczne radio samochodowe i CB gralo super. Teraz mam Transita i puki jezdzilem bez radia to CB dzialalo normalnie, a po zalozeniu Sony pojawil sie szum przy RF-gain od 2/3 w zwyz. wiec cos w tym jestadmish pisze:Niby sporo osób ma Sony lecz chodzą pogłoski że z CB radiem są zgrzyty
helix_db_69_1_dark_blue takie zamiast helix dark blue 62.1 sprawdza sie ?
a do przodu alpine_sxe_1025 daja rade ? z tym radiem sony oczywiscie tak sie sklada ze to radio juz mam i nie chce kupowac innego teraz tylko chce jakies dobre glosniki wlasnie w takich podobnych cenach jak na tych aukcjach, a w przyszlosci pomysle nad wzmacniaczem :roll: dodam ze w drzwiach nie mam miejsca na to a nie chce sie bawic w przerabianie ;]
a do przodu alpine_sxe_1025 daja rade ? z tym radiem sony oczywiscie tak sie sklada ze to radio juz mam i nie chce kupowac innego teraz tylko chce jakies dobre glosniki wlasnie w takich podobnych cenach jak na tych aukcjach, a w przyszlosci pomysle nad wzmacniaczem :roll: dodam ze w drzwiach nie mam miejsca na to a nie chce sie bawic w przerabianie ;]
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 15:43 przez timolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Audio w b4
Witam wszystkich !. Radio raczej napewno bedzie to ALPINE CDA-9855R ale nie wiem co dalej.Mam zamiar kupic tashki na przod i tyl woofer i wzmaka. wczesniej kupilem juz 2 glosniki Magnata 160mm 2 drożne ktore bym wykorzystal do tashkow na przod ale dalej nie wiem co i jak jaki woofer wzmacniacz zeby to wszystko podpiac tweetery rowniez sa w planie
Lubie muzyke czysto elektroniczna czyli zalezy mi i na bassie i na jakosci i czystosci.Nie ma do wydania worka pieniedzy,pozatym pewnie trzeba bedzie wygluszyc drzwi i bagaznik. Wiec potrzeba mi 2 glosniki na tyl woofer wzmak i tweetery i okablowanie licze na roztolkowanie mi tego bo nie znam sie na tym za dobrze hehe
dzieki za wszystkie porady oraz licze na subiektywne spojzenie na moja sprawe pa;)
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 15:39 przez Bulacia, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobre radio <ok> Te Magnaty sobie odpuść na przód, naprawdę nie ma sensu
Jeżeli na siłę chcesz coś z nimi zrobić to do tylnych drzwi a przód odseparowany. Najlepszym wyborem (pod samo radio) będzie Helix DB 62.1.
Co do wzmaka i suba- podaj kwotę jaką dysponujesz i będziemy myśleć
Jeżeli mówisz, że ma to być szybszy bit to 10" (25 cm) bo 12" się będzie gubić. Ale nie wybiegajmy za bardzo, kwota i będziemy działać
Mam nadzieję, że nie zrażasz się do używanego sprzętu car audio <ok>
Co do wzmaka i suba- podaj kwotę jaką dysponujesz i będziemy myśleć