[All] Audio w b4
[B4] Radio + głośniki , wybór
Witam. Posiadam Audi 80 B4 z 1994r. Chciałbym sobie zakupic nowy sprzet car audio w granicach 400-500zl. Pisze poniewaz nie znam sie zabardzo na głosnikach i prosze o rade. Zalezy mi na dobrym brzmieniu, basie. Radio chcialem aby posiadalo funkcje bluetooth oraz mp3. Myslalem nad tym czy wybrac radio z usb czy z bluetooth i raczej bluetooth wygrał ;] Narazie wybrałem Sony MEX-BT2500 i poluje na uzywane zeby zmiescic sie w cenie. Jakie polecacie do tego glosniki czy bedzie potrzebny wzmacniacz ? z tyłu sa glosniki 6x9 a z przodu 100 mm. Ewentualnie jeszcze jakie radio wchodzi w gre? Wszystkie tematu czytalem ale sa ogolnie stare a wiadomo jak rtv idzie w gore. Pozdrawiam
Witam mam te radio co ty chcesz kupic i głosniki na przodzie http://allegro.pl/item880692462_glosnik ... zybie.html a z tyłu na pułce http://allegro.pl/item882927622_glosnik ... mk_ii.html tylko okragłe, Powiem ci ze moze to nie jest jakies car audio ale daje rade jak na moje potrzeby.
Co do radia to się zastanów. Niby sporo osób ma Sony lecz chodzą pogłoski że z CB radiem są zgrzyty. Tj m.in z Pioneerem - kiedys były to bdb radia lecz teraz ich jakość spadła. JVC jak narazie jest firmą która mocno się wybiła w sprzecie audio car. Poszukaj jakiegos modelu z JVC.
Jeżeli chodzi o glośniki to konkretnego modelu Ci rowniez nie podam, ale na pewno jakies firmówki.l Poczytaj trochę postów w tym temacie - sporo informacji na pewno znajdziesz
Jeżeli chodzi o glośniki to konkretnego modelu Ci rowniez nie podam, ale na pewno jakies firmówki.l Poczytaj trochę postów w tym temacie - sporo informacji na pewno znajdziesz
JVC nie polecam miałem i sprzedałem bo jakosc dzwieku nie zadobra oraz przyciski jak w odpustowej zabawce.
Polecam ci kenwooda [codehttp://allegro.pl/item884530277_kenwood_kdc_w4044ua_i_w4044ug_usb_aux_in_gratisy.html[/code]
a co do głosników pod samo raduio to np 3 drożne hertz dcx 690 lub 165mm helix dark blue 62.1
Polecam ci kenwooda [codehttp://allegro.pl/item884530277_kenwood_kdc_w4044ua_i_w4044ug_usb_aux_in_gratisy.html[/code]
a co do głosników pod samo raduio to np 3 drożne hertz dcx 690 lub 165mm helix dark blue 62.1
może podałbyś model a nie wycierał sobie buzię jedną z najlepszych firm car audio ?perezmm pisze:JVC nie polecam miałem i sprzedałem bo jakosc dzwieku nie zadobra oraz przyciski jak w odpustowej zabawce
JVC jak najbardziej z średnich i wyższych modeli, Kena również polecam, nawet niskie modele, Pioneer jak Pioneer- można wybrać lepiej
Głośniczki jak mają grać przyzwoicie pod samym radiem to opcja już padła- Helix Dark Blue 62.1
Po kalkulacjach napisz ile możesz przeznaczyć na radyjko i się coś doradzi
1. Nie montuje się głośników w tylnej półce czyli jajca out
2. W desce te 100m tylko popsuje scenę
3. Jak już chcesz w miarę poważnie podejść do tematu do w drzwi zestaw dwudrożny odseparowany 165mm (wysokie np. w słupki), skrzynia w bagar (to pomijamy bo nie chcesz) a radio za ta kasę weź te które bardziej Ci się podoba
Wiesz jak z radiami jest nie zawsze starsze znaczy gorsze
Jak chcesz głośniki i radio to pisz na pw (może pomogę)
2. W desce te 100m tylko popsuje scenę
3. Jak już chcesz w miarę poważnie podejść do tematu do w drzwi zestaw dwudrożny odseparowany 165mm (wysokie np. w słupki), skrzynia w bagar (to pomijamy bo nie chcesz) a radio za ta kasę weź te które bardziej Ci się podoba
Wiesz jak z radiami jest nie zawsze starsze znaczy gorsze
Jak chcesz głośniki i radio to pisz na pw (może pomogę)
w Oplu Movano mialem fabryczne radio samochodowe i CB gralo super. Teraz mam Transita i puki jezdzilem bez radia to CB dzialalo normalnie, a po zalozeniu Sony pojawil sie szum przy RF-gain od 2/3 w zwyz. wiec cos w tym jestadmish pisze:Niby sporo osób ma Sony lecz chodzą pogłoski że z CB radiem są zgrzyty
helix_db_69_1_dark_blue takie zamiast helix dark blue 62.1 sprawdza sie ?
a do przodu alpine_sxe_1025 daja rade ? z tym radiem sony oczywiscie tak sie sklada ze to radio juz mam i nie chce kupowac innego teraz tylko chce jakies dobre glosniki wlasnie w takich podobnych cenach jak na tych aukcjach, a w przyszlosci pomysle nad wzmacniaczem :roll: dodam ze w drzwiach nie mam miejsca na to a nie chce sie bawic w przerabianie ;]
a do przodu alpine_sxe_1025 daja rade ? z tym radiem sony oczywiscie tak sie sklada ze to radio juz mam i nie chce kupowac innego teraz tylko chce jakies dobre glosniki wlasnie w takich podobnych cenach jak na tych aukcjach, a w przyszlosci pomysle nad wzmacniaczem :roll: dodam ze w drzwiach nie mam miejsca na to a nie chce sie bawic w przerabianie ;]
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 15:43 przez timolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Audio w b4
Witam wszystkich !. Radio raczej napewno bedzie to ALPINE CDA-9855R ale nie wiem co dalej.Mam zamiar kupic tashki na przod i tyl woofer i wzmaka. wczesniej kupilem juz 2 glosniki Magnata 160mm 2 drożne ktore bym wykorzystal do tashkow na przod ale dalej nie wiem co i jak jaki woofer wzmacniacz zeby to wszystko podpiac tweetery rowniez sa w planie Lubie muzyke czysto elektroniczna czyli zalezy mi i na bassie i na jakosci i czystosci.Nie ma do wydania worka pieniedzy,pozatym pewnie trzeba bedzie wygluszyc drzwi i bagaznik. Wiec potrzeba mi 2 glosniki na tyl woofer wzmak i tweetery i okablowanie licze na roztolkowanie mi tego bo nie znam sie na tym za dobrze hehe dzieki za wszystkie porady oraz licze na subiektywne spojzenie na moja sprawe pa;)
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 15:39 przez Bulacia, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobre radio <ok> Te Magnaty sobie odpuść na przód, naprawdę nie ma sensu Jeżeli na siłę chcesz coś z nimi zrobić to do tylnych drzwi a przód odseparowany. Najlepszym wyborem (pod samo radio) będzie Helix DB 62.1.
Co do wzmaka i suba- podaj kwotę jaką dysponujesz i będziemy myśleć Jeżeli mówisz, że ma to być szybszy bit to 10" (25 cm) bo 12" się będzie gubić. Ale nie wybiegajmy za bardzo, kwota i będziemy działać Mam nadzieję, że nie zrażasz się do używanego sprzętu car audio <ok>
Co do wzmaka i suba- podaj kwotę jaką dysponujesz i będziemy myśleć Jeżeli mówisz, że ma to być szybszy bit to 10" (25 cm) bo 12" się będzie gubić. Ale nie wybiegajmy za bardzo, kwota i będziemy działać Mam nadzieję, że nie zrażasz się do używanego sprzętu car audio <ok>