Jeżeli ktoś jest w stanie pomóc, proszę o wrzucenie zdjęcia....dubbler pisze:grube kable czerwone są od zasilania, a po lewej jest śruba do której są przykręcone uziemienia. Sam tak mam niestety zdjęcia które wtedy robiłem wyszły nie ostre.
CB Radio - montaz, wybor
[all] Antena montażowa, którą wybrać ?
Witam!
Zastanawiam się, którą antenkę montażową wybrać. Waham się miedzy tymi trzema:
Alan 9 Plus
Lemm AT-1700 lub AT-1500
Lemm AT-71
Proszę o jakiekolwiek uwagi i sugestie. Pozdrawiam
Zastanawiam się, którą antenkę montażową wybrać. Waham się miedzy tymi trzema:
Alan 9 Plus
Lemm AT-1700 lub AT-1500
Lemm AT-71
Proszę o jakiekolwiek uwagi i sugestie. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 19 mar 2010, 20:04 przez siwy23j, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma takiej opcji- Lemmki mają gumowe łączniki między batem a tą częścią, gdzie znajduje się cewka. Są to dobre i trwałe anteny. Z tych, które wymieniłeś polecam Ci AT-1700- bardzo dobra antenka <ok>ysiul pisze:Lemma bym odrzucił w pierwszej kolejności ponieważ z tego co słyszałem o ile kiedyś były solidne to teraz zdarzają się przypadki że po prostu woda dostaje się do środka do antenki
-
- Forum Audi 80
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Radio jest ważne ale antena ważniejsza (tak samo jak z głośnikami i radioodtwarzaczem )Marcin19l pisze:polecam z własnego doświadczenia antenke CTE sam ją mam i nie narzekam to samo co lemm z innym napisem wiem bo brat rodzony ma lema i kolega
Itak wszystko zalezy od radia ja mam unidena i jest super brat ma alana i narzeka...
Nie wiem kolego jakie masz doświadczenie ale antena którą przytoczyłeś to bezfirmówka...
Każda antena będzie inaczej odbierać i nadawać na różnych autach co uzależnione jest również poprawnością strojenia.
Ja z wyżej wymienionych wziął bym Lemma 1500
A polecił bym Sirio Turbo 3000
Nie wiem czy bezfirmówka ale ja bym tak nie powiedział skoro kazdy porządny sklep posiada i lemma i ją a ceny są wieksze niż lemmOofol pisze:Nie wiem kolego jakie masz doświadczenie ale antena którą przytoczyłeś to bezfirmówka...
chodziło mi o to w mojej wypowiedzi ze na tej samej antenie wszystko zalezy od radiasiwy23j pisze:Marcin19l, ja słyszałem trochę inaczej, że ważniejsza jest dobra antena.
Ja mam 520xl brat 199A i u mnie reguluje sobie szumy a brat nie ma takiej opcji a pozatym alan 199a ma sam w sobie opinie szumofonu.